19 Ağustos 2009 Çarşamba

Galatasaray-Levadia Tallinn {Maç Öncesi}


Galatasaray Avrupa Ligi playoff'unda ilk maçını yarın akşam 21:45'te Estonya temsilcisi FC Levadia Tallinn ile yapacak. Maçtan önce teknik direktör Frank Rijkaard bir basın toplantısı düzenledi. Levadia Tallinn maçının çok önemli bir karşılaşma olacağını belirttikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü onlar kendi liglerinin ortasına gelmiş durumda ve namağlup bir takım. Aldığım bilgilere göre çok iyi organize olan, güçlü bir takıma karşı mücadele edeceğiz." Tamam adı duyulmamış olabilir, yine kağıt üstünde biz favori gibi görünebiliriz ama bu takımın 4 maç eksiği varmış buna rağmen lidermiş kendi liginde. Yani neredeyse sezon yarısına girecekler. Daha hazır bir takım sonuçta, özetle rakibi küçümsememek önemli, patronda bunun farkında.

Elano ile ilgili sorulan soruya "Her şey yolunda giderse takımın içinde olacaktır. Ancak 90 dakikayı çıkarması zor olabilir. Kadroda olması da bizim için güzel." diye cevap veren Rijkaard maçla ilgili ise; "Futbolcularımla konuştum. Onlara 'Levadia karşısında elinizden gelenin en iyisini yapmanız lazım. Bu takmın küçük olduğunu düşünürsek yanlış yaparız. Tobol'u hatırlayıp daha dikkatli olmamız lazım' uyarısında bulundum." diyerek rakibi ciddiye aldığını yinelemeyi ihmal etmedi. Kadro rotasyonu ile ilgili ise; "Bunun için yarını beklememiz gerekiyor" diyerek yine bir sürpriz yapabileceğininde ilk sinyallerini vermiş oldu.


Gelelim maçla ilgili ayrıntılara; 20 Temmuz Perşembe ki yarın akşam 21:45'te Ali Samiyen'de oynanacak maç. Dolayısıylada Dsmart'ta. Maçla ilgili yayın yapacak bir Avrupa kanalı bulamadım. Bulan olursa yorum olarak bırakabilir (gerçi pek umudum yok ama). Maça parçalılarla çıkıyoruz işte bu güzel haber. Mor forma tamamda parçalının yeri başka yahu :) Bu konu ile ilgili slogan ise müthiş; Parçalı ile parçala!

Serap Bahar: İlk maçın Samiyen'de olması Galatasaray'ı uğursuz etkiler aslında Avrupa Kupası maçlarında. Hani ilk maçı deplasmanda kaç kaç olursa olsun Samiyen'de işi bitireceğimize inanırız Galatasaray taraftarı olarak. Bu deplasman-iç saha uğuruna inanır mısın öncelikle?
Burak Eren: Uğursuz demeyelimde bu tip elemeli maçlarda ilk maçı kendi sahanda oynamak her zaman dezavantajdır. Deplasmanda oynayacağın ilk maçta rakibe gol atarsın, istediğin skoru alırsın ve kendi sahana avantajlı gelirsin. Estonya takımı şimdi bunu hedeflesede kadro yapısıyla bunu başaramayacak. Uğur işine inanmam ama ilk maçı kendi sahanda oynamak dezavantajdır. Çünkü maç uzatmaya gitse rakip takım avantajlı, penaltılara kalsa rakip takımın tribünlerinin önünde oynanacak.

Serap Bahar: Rakip kendi ligindeki son maçında deplasmanda 0-0 berabere kalmış. 10 takımlı Estonya liginde 4 maçı eksik (o nasıl oluyor anlamadım ama) olmasına rağmende lidermiş. Samiyen'den puan çıkarma şansları var mı sence?
Burak Eren:
Estonya Ligi'nin Avrupa üzerinde pek etkisi ve önemi yok. Bu tip rakipler Eylül ayından sonra karşımıza çıksa korkardım. Çünkü deplasmanda inanılmaz soğuk havada (Tromso'yu hatırlayalım) beklenmedik skorlarla karşılaşılabiliyor. Türkiye'de Estonya ile karşılaşacağından bu maçta çok ilginç olacak. Sami Yen'de ilk maçta farka giderek işi bitiririz diyorum.

Serap Bahar: İstatistikler Rijkaard'ın en gözde oyuncularının Ayhan ve Arda ikilisi olduğunu söylüyor. Arda zaten kaptan olarak sahada olacak ama Mehmet Topal'ın iyileşmesi, Barış'ın ve Mustafa Sarp'ın başarılı performansları göz önünde bulundurulursa Ayhan'ın forma şansını nasıl görüyorsun?
Burak Eren:
Elano'nun dönmesiyle aslında Arda alışık olduğu sol açık pozisyonuna dönebilir. Ayhan oyunun iki yönünüde başarıyla oynayabilen futbolcuların başında geliyor. Mehmet Topal'ın dönmesiyle ben Mustafa Sarp'ın formasını kaptıracağını düşünüyorum. Barış Özbek ise bu sezon rotasyonda oldukça iş yapacak. Ayhan kadroda mutlaka kendine yer bulacaktır ve Elano - Mehmet Topal - Ayhan orta sahasını bekliyorum.

Serap Bahar: Neredeyse her maçta farklı bir Galatasaray takımı görmeye başladık bu sezon. Bazen insanın aklına Galatasaray'ın kaç yedeği var sorusu geliyor hatta :) bu maça nasıl bir 11 ile çıkacağız dersin?
Burak Eren: Rijkaard elindeki zengin kadroyu böylesine zorluk derecesi olmayan maçlarda oldukça değiştiriyor. Galatasaray'da zorlasak 2 değil 3 tane ilk 11 çıkacak kadro zenginliği var. Sezonun henüz başları ve önümüzde çok daha zorlu maçlar olacak. Bu yüzden bu zamanlarda rotasyon yapabilmek çok önemli. Galatasaray bu maçta as kadrosuyla mücadele edecektir. Gelecek skorda göre de ikinci maçta farklı bir kadro görebiliriz

Son olarak maç için skor tahminlerimiz;
Burak Eren: 4-0
Serap Bahar: 4-1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir