2 Ağustos 2009 Pazar

İbret Olsun Gençliğe {Adrian Mutu Olayı}


Adrian Mutu'ya rekor ceza! CAS, Rumen yıldız Adrian Mutu'yu İngiliz kulübü Chelsea'ye 17 milyon Euro ödeme cezası verdi. 2004'ün Ekim ayında Chelsea'de futbol oynarken yapılan doping testi sırasında kanında doping bulunan futbolcusunu İngiliz ekip kovmuştu. Mutu'nun doping testinin pozitif çıkması nedeniyle Chelsea ile olan sözleşmesini ihlal etmesi üzerine, FIFA Uyuşmazlık Kurulu yıldız futbolcuyu 17.173.990 Euro para cezasına çarptırmıştı. Mutu 2008 Mayıs ayında bu karara itiraz için CAS'a başvurmuştu; fakat CAS da bu kararı aynen onadı ve Fiorentinalı futbolcu Adrian Mutu, Chelsea'ye 17 milyon Euro ödemek zorunda kaldı.

Tam futbol hayatının zirvesinde kendi kendini bitirmek bu olsa gerek. 2002 Dünya Kupasının ardından Parma'ya transfer olduğunda hepimiz onunla ilgili çok güzel şeyler düşünüyorduk oysa. Son yıllarda yetişmiş en başarılı forvetlerden biriydi. Çalışkandı, hareketliydi, sempatik tavırlarıyla İtalyan futbolseverlerin yanı sıra Avrupa futbolunu takip edenlerinde dikkatinden kaçmamıştı. 2003 yılında ise İngiltere'nin kare as kulüplerinden Chelsea formasını giymeye başladı. Ama İngiltere Mutu'yu bozdu sanırım. Chelsea'ye gittiği ilk sene doping testi yapıldı Adrian'a ve bu testten malesef kokain kullandığı ortaya çıktı. Durumu öğrenen Chelsea yönetimi ise Mutu'nun sözleşmesini feshetti. Kulüpsüz kalmasının yanı sıra 7 ayda men cezası almasıyla kaldı. Bu cezanın sonunda ise Juventus ile anlaşma imzalasada kokain meselesi peşini hiç bırakmadı.

Fakat Chelsea mağdur olduğunu ve Parma'ya verdiği bonservisi geri almak istediğini açıklayarak Fifa'ya başvurdu. Konuyu değerlendiren Fifa yetkilileri, geçen yıl Mutu'nun İngiliz ekibine 17 milyon Euro tazminat ödemesine hükmetti. Mutu'nun konuyla ilgili tek düşüncesi ise "İnsanlık dışı" oldu. Mutu'nun avukatı ise karara itiraz edeceklerini açıkladı. Fakat gelen son haberlerde yüksek mahkeme de, Mutu'yu haksız buldu ve Fifa'nın öngördüğü tazminatı ödemesini kararlaştırdı. Şimdi bu karar ibret olmalı genç futbolculara. Fifa; bir nevi adam olun, yoksa sonunuz Mutu gibi olur diyor. Bu haberi okurken aklıma Batuhan geldi. Kötülemek için demiyorum aksine geleceği olduğunu düşündüğüm, Galatasaray'da oynasa keşke dediğim futbolculardandır Batu. Fakat biliyoruz işte biraz vukuatlı, sorunlu bir genç gibi duruyor yada gösteriliyor bilmiyorum. Sporcu dediğin zeki, çevik ve akıllı olur. Mutu'yu severdim üzüldüm bu habere. Bakalım bu külfetin altından kalkabilecek mi? Ama hiç bir yanlış cezasız kalmamalı bu konuda Fifa ile hemfikirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir