3 Ağustos 2009 Pazartesi

İstanbul Prensesi Dushevina


Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009 Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nda teklerde, finalde Çek Lucie Hradecka'yı 2-0 yenen 5 numaralı seribaşı Rus Vera Dushevina şampiyon oldu. İstinye'deki ENKA Arena'da yapılan turnuvada, merkez korttaki tekler final maçına iyi başlayan Vera Dushevina, ilk seti 6-0, 2. seti ise 6-4 kazandı.

Dün akşam üstü oynanan tekler finalinde Dushevina birazda Hradecka'nın yorgunluğundan faydalandı aslında. Önceki gün tekler yarı finalini kazanarak finale yükselen sonra dün çiftler finalinde ise vatandaşı Renata Voracova ile oluşturduğu ikiliyle, Julia Goerges (Almanya)-Patty Schnyder (İsviçre) ikilisini yenerek şampiyonluğa uluşan 8 numaralı seribaşı Hradecka maça bir hayli yorgun çıkmıştı. Dushevina'nında hakkını vermek lazım aslında. Zira oynadığı hiç bir maçı set vermeden kazanarak geldi finale. İlk turda Ukraynalı Yuliana Fedak'ı 6-1 ve 6-4, 2. turda İtalyan Maria Elena Camerin'i 6-0 ve 6-1, çeyrek finalde İspanyol Anabel Medina Garrigues'i 6-2 ve 6-3, yarı finalde de İsviçreli Timea Bacsinszky'i de 6-2 ve 6-4'lük setlerle yenmişti. Final maçını ise 41 dakikada 6-0 ve 6-4'lük iki set ile kolay bir şekilde geçti. Maç sonunda Dushevina 37 bin, Hradecka ise 19 bin dolarlık ödüle sahip oldu. Bu kupa Dushevina'nın kariyerinin ilk tekler şampiyonluğu oldu. Bu arada lale şeklindeki kupada çok hoşuma gitti.

Maç sonrasında ''Daha önce yaptığım 3 finali yitirmiştim. 4. finalimde kazandığım için çok mutluyum. Rakibim yorgundu, bunun için kısa sürdü. Yorgun olmasaydı 1.5 saat sürerdi ve yine kazanırdım diye düşünüyorum. Çok çok iyi oynadım. Genel anlamda oyunun kontrolü bendeydi. Turnuvada Vera Zvonareva ile Aravane Rezai gibi güçlü oyuncular vardı. Zorlu bir turnuvaydı. Ben çok iyi oynadım. Formda olduğumun farkındayım. ABD Açık için konuşmak erken, daha 4 hafta var. Bu sürede 4 turnuvaya daha katılacağım. Umarım o zamana dek formumu sürdürürüm'' diyerek maçın ve turnuvanında kısa bir değerlendirmesini yapmaktan geride durmadı. Rakibi Hradecka ise; "Rakibim çok iyi ve hatasız oynadı bugün. Karşılaşma çok kısa sürdü farkındayım ama kendimi çok yorgun hissediyordum. Çok hata yaptım, servisim kötüydü. Kötü bir gündeydim diyebiliriz" diyerek yorgun olduğundan kötü bir maç çıkardığını kabul etti. Şimdi gözler hemen hemen 1 ay sonraki ABD Açık'a çevrildi. Bu arada elbette bazı turnuvalar yapılıyor ve yapılacak ama sezonun son Grand Slam'i olan bu turnuvayı sabırsızlıkla bekliyor tenisseverler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir