3 Ağustos 2009 Pazartesi

Rijkaard'ın Kadro Revizyonu

Kadrosuna son olarak Brezilyalı Elano Blumer'i katan Galatasaray'da futbolcu enflasyonu yaşanıyor. Turkcell Süper Lig'in başlamasına sayılı günler kala, sarı-kırmızılı takımın kadrosunda 33 futbolcu bulunuyor. Kadrodaki şişkinliğin önüne geçmek isteyen teknik direktör Frank Rijkaard'ın, bu hafta içinde bazı futbolcuların kiraya verilmesi ya da satılması yönünde rapor vermesi bekleniyor. Hollandalı teknik adam, kadrodaki futbolcu sayısının 25'e indirilmesi konusunda ısrarcı. Takımdan gönderilecek isimler arasında Mehmet Güven, Özgürcan Özcan ve Alparslan Erdem gibi isimler de bulunuyor. Alparslan Erdem'in Ankaragücü'ne bonservisiyle verileceği açıklanırken, başta Rizespor olmak üzere birçok birinci lig takımı Özgürcan'ı istiyor.

Rijkaard bir aydır takımın başında ve bütün futbolcular görme şansı buldu. Hazırlık maçlarında ve Avrupa Ligi için oynadığımız eleme maçlarında birçok genç futbolcuyada şans verdi. Kadrodaki futbolcu sayısı da 25 olacağı için kadrodan bazı isimlerle yollar ayrılacak. Herkesin kafasında göndermek istediği futbolcular var ama sonuçta kararı Rijkaard verecek. Gönderilen futbolcular açıklandığında belki çok şaşıracağımız isimlerde olabilir bu yüzden herşeye hazırlıklı olmak gerekiyor. Habere baktığımda gönderilecek futbolcuların içinde Alparslan Erdem'i görmek beni çok şaşırttı. Alparslan henüz 20 yaşında ve büyük gelecek vaad ediyor. Şans verilmesi durumunda Beşiktaş'lı İsmail Köybaşı gibi uzun yıllar Galatasaray'ın sol bek sıkıntısını çözecektir. Oyun stiline baktığımızda çakılı bir bek değil yani benim tabirimle bek oğlu bek. Hücuma çıkmayı seven, hızlı, oynadığı kanatı tren istasyonu gibi işletebiliyor. Biraz maç eksiği var aslında bunu aşsa çok önemli bir futbolcu olabilir. Ben habere inanmak istemiyorum ve Alparslan'ın kadroda kalacağını düşünüyorum. Çünkü hazırlık maçlarında Hakan Balta'nın yedeği olarak sürekli Alparslan'a şans verdi. İlk 18'de Alparslan sürekli vardı. Volkan Yaman ise kadroya alınmadı. Volkan Yaman'ın bu 3. senesi olacak ama kendisinde herhangi bir gelişme yok. Bana sorarsanız Galatasaray'ın futbolcusu olacak kapasitede değil. Bek olarak hızlı değil ve çok ağır oynuyor. Defans yönü iyi desem o konuda da zayıf bu yüzden kadrodan gönderilecek isimler arasında yer almalı.

Özgürcan'da senelerdir Galatasaray altyapısında oynuyor ve beklentilerimizin büyük olduğu futbolcuların başında geliyordu. Güçlü, hızlı bir futbolcu. Günümüz futbolundan örnek verirsem Drogba tarzında bir santrafor olabilirdi. Geçtiğimiz sezon Sakaryaspor'da 20 küsür gol atmasına rağmen bu hazırlık kampında bekleneni veremedi. Özgürcan'da 21 yaşında ve bir sene daha kiraya verilip göstereceği gelişim beklenebilir. Ama şu haliyle Galatasaray'da oynayamaz. Galatasaray'ın forvet rotasyonuna baktığımızda Baros ve Nonda var. Koskoca sezon bu iki futbolcuyla geçmez. Yalnız Nonda'nın da talipleri var ve takımdan ayrılması gündemde. 32 yaşına gelen bir futbolcuyada gelen teklifler mutlaka değerlendirilir. Nonda'ya da baktığımızda ilk sezonunda ki gibi performans sergileyemiyor. Yerine bir yabancı forvet alınacağını düşünerek Nonda'nın da takımdan ayrılabileceğini düşünüyorum. Mehmet Güven ise 22 yaşına geldi ve nereden baksak 3-4 sezondur Galatasaray'ın A takımında forma giyiyor. Üstelik birçok maçtada forma şansı buldu ama bekleneni veremedi. Bende kendisinden büyük şeyler bekliyordum. Oyun yapısına baktığımda da hem hücum, hem savunma yapabilecek bir orta saha görüntüsü çiziyordu. Bu düşük performansı onun bonservisiyle birlikte satılmasına yol açacak.

Bu sezon hazırlık kampında herkes Serdar Eylik ve Emre Çolak'ı konuştu. Rijkaard ise Emre Çolak'ı beklenenin aksine Paf takıma yolladı. Sonra araştırdımki zamanında Messi içinde aynısını yapmış. Bu Emre Çolak'ın gözden çıkarıldığı anlamına gelmiyor aksine ondan ileriye dönük büyük umutlar olduğunu gösteriyor. Emre Çolak dışında Cem Sultan, Caner ve Emrah gibi futbolcularda Paf takımına gönderilmişti. Erhan Şentürk ise bir sezon daha Diyarbakırspor'a kiralık verildi. Galatasaray'da transfer henüz bitmiş gibi gözükmüyor. Kadroya hala tekviyeler olabilir ve kadrodan ayrılan sürpriz isimlerde olacaktır. Rijkaard hangi kararı alırsa alsın ben saygı duyacağım. Çünkü futbolcuların içinde olan o ve ileriye dönük bir yapılanma oluşturuyor. En iyisi bazı şeyleri zamana yayıp bekleyip görmek.

3 yorum:

  1. Bu konuya dair taaa Rijkard ile anlaşma imzalandığı gün birşeyler karalamıştım. Şurada: http://hertellden.blogspot.com/2009/06/rijkaard-tamam-ama-kadro_05.html

    YanıtlaSil
  2. Alparslan hazırlık döneminin en iyi isimlerindendi takımdan gönderilceği saçma bir haber hele bonservisiyle imkansız sol taraf Hakan - Alparslan ikilisinin Volkan yaman gidecektir büyük ihtimal...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir