5 Ağustos 2009 Çarşamba

Rijkaard'dan İnciler {Başarının Anahtarı Teknik Ekip}

Galatasaray'da Rijkaard'ın gelmesinden bu yana herkes sabır diyor. 4-3-3'ün oturması, Rijkaard'ın Türkiye'ye alışması derken bir zaman geçecek. Barcelona örneğini de düşününce Galatasaray'ın söylenen total futbolu oynaması için bir zaman gerekiyor. Zaten Rijkaard istediğini uygulayınca Galatasaray ister istemez beklenen futbolu oynayacak. Geçtiğimiz sezon Skibbe döneminde de belirli dönem harika futbol oynamıştık ama istikrarı bulamamıştık. Skibbe'nin antreman metodları, teknik ekibin yetersizliği derken istikrar gelmedi bunun neticesinde hem büyük sakatlıklar, hem şanssızlıklar yaşandı. Şimdi Rijkaard'a bakıyorum birde teknik ekibine bakıyorum Galatasaray futbolcuları geçtim teknik ekibiyle bile yıldızlar topluluğu. Johan Neeskens, Albert Roca Pujol, Carlos Cuadrat gibi alanının en iyi isimleriyle çalışılıyor. Bu futbolcu içinde büyük şanstır. Özellikle genç futbolcular böyle kaliteli antrenörlerden çok şeyler öğrenebilir ve kendilerini geliştirebilirler. Takıma transfer yapılıyor ama hemen kadroda alınmıyor. O futbolcunun hazırlık dönemini geçirmesi bekleniyor. Eskilerden hatırlayın dün gelen bugün sahaya çıkan futbolcuları. Türk futbolu bunları çok yaşadı ve hala yaşıyor. Fenerbahçe hazırlık kampında Güiza geç katıldı ama geldiğinin ertesi hazırlık maçına çıktı. Ya da Nihat Kahveci birkaç antreman yaptı Süper Kupa finalinde oynatıldı. Nihat'ın halini de gördük henüz yürümeye mecali yok. Onun da hazır olması için bir süre gerekiyor. Rijkaard yönetiminde ki Galatasaray'a baktığımızda Milli oyuncular kampa geldiğinde ayrı çalıştı, yeni futbolcular ayrı çalıştı, herkes tam olarak hazır olana kadar bekletiliyor.

Ayrıca Barcelona'da olduğu gibi 4-3-3 genç takımlardan itibaren uygulanmaya başlıyor. Rijkaard genç futbolcularla da özel olarak ilgileniyor ve altyapıya Ajax modelini getiriyor. Şu an Türkiye'ye baktığımda en güçlü altyapı Galatasaray'da gözüküyor. Bu altyapının iyi bir organizasyona girmesiyle bizler Arda Turan, Serdar Eylik gibi isimleri Türk futboluna kazandırmaya devam edeceğiz. Rijkaard'ın yaptığı basın toplantısına geçersek Elano ve Arda hakkında önemli açıklamalar yaptı. Takımda ne kadar kaliteli futbolcu varsa teknik direktörün işinin kolaylaştığını söyledi. Açıklamaları okuduğumuzda bazı maçlarda tek ön libero bazılarında ise çift ön libero oynayacağımızı anladım. Elano ve Arda'yı aynı anda orta sahada görmek de mümkün olacak, Arda'yı sol kanata çekip o boşlukta Mehmet Topal'la birlikte yeni bir ön liberoda görmek mümkün olacak. 4-3-3'den taviz verileceğini düşünmüyorum. Nonda ve Linderoth ise ilk 11'de sahaya çıkacaklar. İlk maçta büyük avantaj yakaladığımız için bu maçta fazla oynamayan futbolcular görmek mümkün olacak. Yeni ön libero ve forvet arayışları olduğunu düşünürsek Linderoth ve Nonda'nın da kendini göstermesi şart.

1 yorum:

  1. ''Ben her zaman önümdeki maça bakarım. Gaziantepspor maçından önce Netanya maçına bakacağım. Gaziantepspor maçında şu oyunculara yer vereceğim demek yarın oynayacak olan oyunculara saygısızlık olur. ''


    iğşte budur frank rijkaard olmak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir