20 Ağustos 2009 Perşembe

Samsun Basketbol Kulübü {Yeni Sezona Başlarken}

Bloga baktığımda uzun zamandır Samsun Basketbol Kulübü'nü yazmadığımı fark ettim. Ne kadar Galatasaray'lı olsamda ben Samsun'luyum. Bu yüzden Samsun takımlarını karşı ayrı bir ilgim vardır özellikle Samsun Basketbol'u çok fazla benimsedim. Geçtiğimiz sezon ikinci ligden yeni çıkan bir kulüp olarak kısıtlı bütçelerle Bayanlar Basketbol Ligi'nde inanılmaz işler başardık. Nokta atışı yapılan yabancı transferlerle, kulübün bütçesine uygun yerli transferlerle, Yaşar Doğu'da oluşan inanılmaz taraftar potansiyeliyle normal sezonda harikaydık, play-off'da yarı final oynayarakta bunu taçlandırdık. Mersin serisinde saha avantajı elimizde olmasına rağmen, 1-0 önde başlamamıza rağmen finansal sorunlardan ötürü beklenen finali göremedik. Sezon başında hedefini play-off olarak belirleyen takımında bu noktaya gelmesi zaten büyük bir başarı. Cantuğ Keskindemir ve ekibi öyle büyük bir sinerji yarattı ki o takımın zaten başarısız olması bir bakıma imkansızdı.

Bu sezona başarken ise büyük sıkıntılar yaşandı. Sponspor krizi yüzünden Avrupa'ya Kupalarına katılmayı geçtim ligden çekilmemiz bile uzun süredir gündemdeydi. Hüseyin Tayinci yaptığı birçok görüşmeden olumsuz sonuçlar almıştı. Sonrasında Cantuğ Keskindemir'in istifası ve kongreye gitme kararıylada kriz tavan yapmıştı diyebiliriz. Nitekim kongrede Hüseyin Tayinci yeniden başkan seçildi ve geçtiğimiz sezondan daha başarılı olmanın sözünü verdi. Öncelikle Cantuğ Keskindemir'le yeniden anlaşıldı ve oyuncu transferlerine geçildi. Bu arada Avrupa Kupaları'nda da mücadele edeceğiz. Koskoca Mersin takımının arkasında belediye olmasına rağmen Avrupa'dan çekildiler Samsun Basketbol ise mücadele etme kararı aldı. Bu Samsun şehri için çok güzel bir haber. Samsun Basketbol bu sezon bir bakıma Samsun'un yüzünün Avrupa'ya açılmasında büyük pay sahibi olacak.

Basketbolun kaderidir takımlar her sene baştan kurulur. Samsun Basketbol'da geçtiğimiz sezondan kadrosunda Hanife Çakır, Cansu Arslan ve Nihal Güngör'ü tuttu. Bu basketbolcular zaten Samsun Basketbol'un kendi yetiştirdiği isimlerdi. Transferlere baktığımızda Hande Kayalar, Tuğçe Canbaz, İlsu Darıcıoğlu, Gülşah Akkaya, Saynur Tozlu ve Vera Atasanova isimlerini görüyoruz. Türk oyuncu rotasyonunun geçen sezondan iyi olduğunun şimdiden garantisini verebilirim. Özellikle Gülşah transferi çok iyi oldu. Takımın skor yükünü sırtlayabilecek bir isim. Nihan Anaz'ın geçen sezon üstlendiği rolü fazlasıyla yerine getirecektir. Yabancı oyuncularında takıma katılımıyla beraber gerçek anlamda Samsun Basketbol'u izleyebileceğiz. Yeni sezon hazırlıkları başladı ve transfer çalışmalarıda devam ediyor. Şimdilik yazıyı kısa keselim daha sezon içinde derin analizler mutlaka yapacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir