16 Eylül 2009 Çarşamba

Atina Deplasmanına Doğru {Panathinaikos - Galatasaray}


Türkiye ve Yunanistan arasında her zaman ezeli bir rekabet olmuştur. Siyasi durumun boyutuna göre maçın derecesi o derece büyüktür. Şu sıralarda Türkiye ve Yunanistan arasındaki durum biraz yumuşak olduğuna göre güzel bir maç izleyebiliriz. Her ne kadar Panathinaikos teknik direktörü Henk Ten Cate bu rekabetin önemine değinip kendi taraftarlarını canlandırmaya çalışsa da ben güzel bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum. Grubun geneline baktığımızda bu iki takımın arasında oynayacağı maçlar liderin kim olacağını belirleyecek. Kadro kalitesi itibariyle Galatasaray daha avantajlı taraf gibi görünüyor. Olimpiyat Stadları her zaman handikap olmuştur. Panathinaikos'un da ateşli taraftarları var ama bu stadda yaratacakları etki ne kadar olur bilemiyorum. Atina 2004'de bu stadda harika atletizm yarışları izlemiştik. Şimdi ise çok güzel bir maç izleyebiliriz. Bütün Dünya'nın aslında bir bakıma gözü kulağı burada olacak. Maçtan sonrada Uefa resmi sitesi bu maçı manşet yapacak.

Galatasaray için Milli Takım arası pek iyi geçmedi. Çoğu futbolcu kritik maçlar sonrasında oldukça yoruldu. Bunu Beşiktaş maçında da gözlemleme fırsatımız oldu. Bunun üzerine Servet Çetin ve Gökhan Zan gibi iki stoperimizinde olmadığını düşününce bu büyük bir sorun gibi görünüyor. Emre Aşık ve Emre Güngör bakalım neler yapacak. Rijkaard bütün futbolcularını bu tip durumlar için hazır tutmaya çalışıyordu işte bu rotasyonun meyvelerini bu tip maçlarda toplamaya başlayacağız. Onun dışında Arda Turan'ın da çok yorgun olduğu için bu maçta yedek oturtulabileceği söyleniyor. Eğer Arda Beşiktaş maçındaki gibiyse cidden bu maçta dinlendirilmesinde sorun yok. Onun yerine Elano'da mükemmel performans gösterir. Sol tarafta da Kewell oynayacaktır. Aynı zamanda Ayhan Akman'da da sakatlık bulunuyor ve bu maçta oynayamayacak. Onun yokluğunda orta saha organizasyonları açısından sıkıntı yaşıyoruz. Mustafa Sarp ve Mehmet Topal ideal ikili görüntüsünü vermiyorlar. Panathinaikos'da ise etkili golcü Cisse'nin olmaması bizim için büyük şans. Galatasaray'ın Atina'dan çıkartacağı bir beraberlik bile çok olumlu olacaktır. Panathinaikos bu maçı kazanmak için elinden geleni yapacak yani açık bir futbol oynayacak. Galatasaray'ın en önemli özelliği ise çabuk hücumlara çıkabilmesi ve hücum futbolcularının kalitesi sayesinde sonuca gitmesi. Gollü bir maç bekliyorum ve beraberlikten ziyade Galatasaray'ın bu maçı kazanma ihtimali yüksek.

4 yorum:

  1. ben elano'dan ziyade arda'nın kesinlikle ligin ilk 3 maçındaki performansı göstermesinin gerektiğine inanıyorum, ileride en rahat top tutacak oyuncumuz 2 maçtır formsuz onu da forma, havaya sokacaktır.

    savunmada emre's'ler bana güven veriyor açıkçası...

    YanıtlaSil
  2. Bana bütün stoperlerimiz güven veriyor ve çeşit bol olduğundan çeşitli kombinasyonlar denenebilir. İşte Rijkaard'ın yaptığı rotasyonların ve bütün futbolcuları hazır tutmanın meyvelerini toplayacağımız maç bu maç olabilir.

    YanıtlaSil
  3. bu arada ''emre's'ler'' diyerek iki emre'yi tek kelimede özetleyeyim artizliğini elime gözüme bulaştırmışımdır, hayırlı olsundur.amin.

    YanıtlaSil
  4. Emre x2 diyelim biz onlara :D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir