17 Eylül 2009 Perşembe

Geri Döndük Ama Bitiremedik {Türkiye 67-69 Slovenya}

Millilerimiz ikinci tur son maçında Slovenya' ya 69-67 mağlup oldu ve grubu ikinci tamamladı. Bu sonuçla Türkiye altıncı maçında ilk mağlubiyetini almış oldu.

Maça felaket başladık. İlk bir buçuk periyotta hem savunmamız hem hücumumuz adeta faciaydı. Ersan dışında hiç bir oyuncumuzdan katkı alamıyorduk. Slovenya ise bu anlarda Özellikle Nachbar ile çok etkili oldu ve bir ara farkı 19 sayıya kadar çıkardılar. Farkın artması Slovenya' yı rahatlattı ve as oyuncularını maç içinde dinlendirme şansı yakaladılar.

Daha sonra millilerimiz harika bir savunma ve hücum performansıyla geri dönmesini bildi. İlk yarının sonlarında 14-2 lik bir seri yakalayarak devreyi 7 sayı geride kapattık. Bu geri dönüş Slovenya' yı panikletti. Özellikle ilk yarının sonlarında, maçın başında rahatlıkla soktukları şutları sokamamaya başladılar. Bu panik maç boyuncu görüldü ama yine de Slovenya kazanmayı bildi.

Turnuvanın ilk maçında Litvanya karşısında harika serbest atış yüzdesi yakalamıştık ve bunu bizim takımdan beklemediğimizi belirtmiştik. Ne yazık ki yanılmadık. Son maçlarda felaket serbest atış kullanıyoruz. Bu tip maçlarda bu kadar çok serbest atış kaçırırsanız ne yazık ki işler pek iyi gitmiyor.

Bu maç Hidayet devreye girdi. Maçın en büyük artısı bu bana göre. Maçı kaybettik belki ama Hidayet' i kazandık. Umarım bu performansını artırarak finallere taşıyacak ve onun da katkılarıyla madalyaya uzanacağız.

Bu sonuçla grubu ikinci sırada tamamlayan millilerimiz E grubunu üçüncü tamamlayan Yunanistan ile eşleşti. Yunanistan maçını başka bir yazıda değerlendireceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir