12 Eylül 2009 Cumartesi

Bugün Günlerden Hüzün


1991 yılında bugün kaybetmişiz 10'u. Taçsız Kral'ı ebediyete uğurlamışız 13 Eylül 1991 günü. Yaşadığı 55 yıla sığdırdığı en büyük aşk Galatasaray aşkıymış. Galatasaray için vazgeçtiği şeylerden birisi eşiymiş mesela. Bizim nesil Metin Oktay'ı çıplak gözle izleme şerefine nail olamadı. Ama eski maçlardan, büyüklerimizin anlattıklarından duyduklarımız bile onu tanımadan saygı duymamıza ve koşulsuz sevmemize sebep oluyor. Şimdi Galatasaray'ın bayrak oyuncusu olarak tabir edebileceğimiz Işıl Alben ve Arda Turan onun felsefesini benimsediklerini, sevenlerini üzmeyeceklerini söyler dururlar. Metin Oktay Galatasaray aşkını şu sözleriyle hafızlarımıza kazımıştır;

Bence "Galatasaraylılık" Din gibi, Mezhep gibi yerleşmiş Köklü bir inançtır. "Galatasaray"'ı işte bunun için tercih eder ve "Galatasaray'lılığımla" her zaman gurur duyarım.


Bizde sizin gibi bir Galatasaray'lıya sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz Kral. Attığı gollerle, gol kralı olmasa da hep zirveye yakın yerlerde yer aldığı ve futbol hayatına sığdırdığı 608 (kim kaynaklara göre 632) golle o sadece Galatasaray'ın değil tüm futbol camiasının efsanelerinden birisi zaten. Unutmadık, unutturmayız. Ruhu şad mekanı cennet olsun.


Bugün oynanacak Beşiktaş maçına da takım parçalı forma ile çıkacak. Ayrıca Galatasaray Store yukarıda gördüğünüz kaşkolu tasarlamış. Seviyorum böyle özel günler için tasarlanan koleksiyonları. Diğer resimlere buradan ve buradan ulaşabilirsiniz. Kaşkolda "Bizi sevenleri üzmeyelim Metin Baba" yazıyor. Çok başarılı bir çalışma olmuş kutlarım Store çalışanlarını.

Sahada 11 Aslan olacak bugün, hepsinin içinde de 10'un ruhu..

Taçsız Kral Metin Oktay
Tek aşkıydı Galatasaray
Senin gibi Cimbomluyu
Unutur mu bu taraftar?

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir