13 Eylül 2009 Pazar

Eurobasket 2009: Çekil Aradan Sırbistan


Avrupa Şampiyonası' nda son olarak dünya şampiyonu ve olimpiyat ikincisi İspanya' yı devirerek 4/4 yapan millilerimiz ikinci turdaki ikinci maçında yarın Sırbistan ile karşılaşacak.

Şimdiye kadar şampiyonanın en formda takımlarından biriyiz. Turnuvaya gelirken herkesin içinde bir şüphe vardı ama millilerimiz gösterdikleri harika performansla bu şüpheleri yok etmeyi başardılar. Önce harika bir ilk tur geçirdik ardından da dünya devi İspanya' yı yenmeyi başardık.

Son İspanya maçında da gördük ki artık biz tam bir takımız. İspanya maçının yazısında da belirttim bunu. Takımımızın süperstarı Hedo; İspanya karşısında kötü bir performans sergiliyor ama bu bile bizi etkilemiyor. Hedo dereye giremezse diğer oyuncularımız işi bitirebiliyor.

Sırbistan maçına dönersek şimdiye kadar karşılaştığımız takımlar içinde en iyi savunma yapan takım. Genç ve dinamik bir kadroları var. Savunmalarını aşmamız zor olacak belki ama millierimizin bunun da üstünden geleceğine inanıyoruz.

Sırbistan' ın 12 kişilik turnuva kadrosu şu oyunculardan oluşuyor:

Stefan Markovic
Milos Teodosic
Milenko Tepic
Nemanja Bjelica
Ivan Paunic
Bojan Popovic
Uros Tripkovic
Milan Macvan
Novica Velickovic
Kosta Perovic
Nenad Krstic
Miroslav Raduljica

Bakınca çok iyi bir kadroları var aslında. Özellikle genç yıldızları Tripkovic takımın en etkili oyuncusu bana göre. Velickovic, Tepic ve Krstic de çok önemli oyuncuları.

Biz Sırbistan karşısında pota altından oynama ısrarımızı sürdürmeliyiz. Özellikle Ömer Aşık' ın turnuvadaki performansı harika. Ömer üzerinden ısrarla hücum etmeliyiz. Aynı şekilde Oğuz için de geçerli bu. Oğuz oyunda olduğu zamanlarda hücumda onu kullanmalıyız. Kötü bir turnuva geçiren Semih son İspanya maçında iyi göründü. Umarım bu performansını devam ettirir.

Bu maçta artık Hidayet' in devreye gireceğini düşünüyorum. Sakatlığını umarım tam olarak atlatmıştır ve bize gerçek Hidayet' i gösterecektir. Bu maçlarda en çok ona ihtiyacımızın olduğunun Hedo da farkındadır eminim.

Diğer yıldızımız Ersan; turnuva boyunca çok iyi bir performans sergiledi. Özellikle hücumda çeldiği ve tiplediği toplar ile... Savunmaya da bir direnç getiriyor ve çok iyi yardım savunması yapıyor. Bu performansını turnuva boyunca devam ettirecek umarım.

Guadrlarımız ise harika. Sanırım bu kadar verim alacağımızı kimse düşünmüyordu. Özellikle Ender -son maç belki kötü oynadı ama- ekstra performans sergiliyor. Kerem Tunçeri' den ise biz bunu zaten bekliyorduk. Oyun zekası gerçekten harika; hücumları çok iyi yönetiyor; takım sıkıştığı anda da kritik bir şutu sayıya çevirip rahat nefes aldırıyor. Ayrıca şutör guardımız Ömer Onan da tam olarak iyileşti ve özellikle savunmada harika işler yapıyor. Bütün turnuva boyunca bu performansı bekliyoruz Ömer. Sinan ise tam bir görev adamı. Ne kadar süre verilirse verilsin en iyi şekilde kullanıyor ve takıma çok iyi katkı sağlıyor. Engin' den ise istediğimiz performansı alamadık daha. Kötü değil ama daha iyi olabilir.

Millilerimiz gruptan çıkmayı garantiledi ama artık hedefler daha büyük. O yüzden grubu ilk iki sırada bitirip çarpraz eşleşmede nispeten kolay bir takımla eşleşmeliyiz. Hadi 12 Dev Adam! Sırbistan' ı da yen ve bir kez daha coştur bizi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir