17 Eylül 2009 Perşembe

Zico Olympiakos'da {Türkiye'ye Yakın Olmak İstemiş}

Yunanistan'ın Pire Olympiakos Kulübü, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Arthur Zico ile anlaştı. Olympiakos Kulübü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, Brezilyalı teknik direktör Zico ile 2 yıllık sözleşme imzalandığı kaydedildi. Zico, daha önce Rusya'nın CSKA Moskova takımında görev yapıyordu. Önceki hafta bu takım ile yollarını ayıran Zico'nun çalıştıracağı Olympiakos, Yunanistan Süper Ligi'nde yaptığı 2 maçtan elde ettiği 4 puan ile 6. sırada yer alıyor.

Geçtiğimiz sezon en yakın rakibine 8 puan fark yaparak şampiyon olan Olympiakos bu sezon ligde henüz iki maç oynamalarına rağmen teknik direktör değişikliğine gittiler. Ketsbaia ile geçen sezon iyi işler yapmalarına rağmen bu sezona bakınca da Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmalarına rağmen hatta ligde de henüz iki maç oynamalarına rağmen hazırlık dönemindeki kötü görüntü yüzünden değişikliğe gidildi. Bana sorarsanız son derece saçma bir teknik direktör değişimi oldu. İyi yolda iken resmen başarıya çomak sokuldu.

AZ Alkmar'la oynayacakları Şampiyonlar Ligi ilk maçı öncesinde Zico ile anlaştıklarını duyurdular. Zico uzun süren Japonya deneyimlerinin ardından Fenerbahçe ile çalışmıştı ve iki sezonda önemli başarılara imza atmıştı. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde yaşadığı çeyrek final hala akıllarda duruyor. CSKA Moskova'da ise istediği ortamı bulamadı ve başarısız oldu diyebiliriz. Sonucunda da CSKA Moskova'dan gönderildi. Bunu gören Olympiakos'da balıklama atlayarak Zico'yu takımın başına getirdiler. Aslında ben Mustafa Denizli'nin geleceğini pek parlak görmediğimden ileride Beşiktaş Zico hamlesi yapar diye bekliyordum ama bu hamle için henüz erkendi. Zico Fenerbahçe'de gösterdiği başarıyı Olympiakos'da da gösterebilir. Yunan Ligi'nde de çok büyük güç farkları var. Her sezon Olympiakos veya Panathinaikos kafaya oynuyorlar. Bu zorluk derecesi ligde de başarısız olmak hemen hemen imkansız. Üstelik Zico bu tip ekolleri de çok seven bir yapıya sahip.

Bu arada Olympiakos Şampiyonlar Ligi'ne AZ Alkmar galibiyetiyle başladı. Yaşadıkları kısa zamanlı travmanın ardından bu galibiyet onlar için çok önemliydi. Gruplarına baktığımda Arsenal haricinde kalan Standart Liege, AZ Alkmar ve Olympiakos hemen hemen aynı güçteler. Bu takımların birbirlerine düşmeleri biraz kura şansı olmuş. Olympiakos Zico önderliğinde bu gruptan çıkabilir. İlk maça galibiyetle başlamak çok önemliydi. Zico kendi kadrosunu kuramamış olsada elinde iyi bir malzeme var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir