Youla oyundan çıkınca Eskişehirspor'un hızlı hücum yapma şansı kalmadı. Maçında son dakikaları yaklaştığından yapacağımız her hücum altın değerindeydi. Bu yüzden hücumu daha iyi organize edecek ve duran topları mükemmel kullanacak bir futbolcu ihtiyacı duyduk. Arda'ya bu maçta çok fazla iş düştü ve maçın sonlarında sorumluluğu tek başına ele aldı. Eskişehirspor'un da komple savunmaya gömüldüğünü düşününce bu maçta Elano'ya fazlasıyla ihtiyaç duyduk.
Rijkaard'ın müthiş bir taktik dehası olduğundan hiç şüphemiz yok. Kasımpaşa maçında Elano ile oyuna başlamıştı ama onun etkisiz oyunu sonucunda ikinci yarıya başlarken yaptığı oyuncu değişiklikleri sonucu oyunun seyrini değiştirmişti. Ayrıca bu oyuncu değişiklikleriyle bu sezon oynanan bir çok maçta oyunda farklılıklar yarattı. Eskişehirspor maçına baktığımda ise özellikle Youla oyundan çıktıktan sonra orta sahadan bir futbolcu çıkarıp Elano'nun oyuna girmesini bekledim. Mehmet Topal ve Mustafa Sarp'ın beraber oynarken hücuma verdikleri katkı ortada. Onların önünde oynayan Arda'ya ise büyük sorumluluk bindi ve bu kalabalık savunma arasında tek başına iyi çalıştı. Elano eğer son 10 dakika bile olsa oyuna girseydi belki kullanacağı bir duran topla maçı bize döndürebilirdi. Ayrıca Arda'nın yükü daha hafifleyeceğinden hücum anlamında daha aktif olmamız mümkündü.
Maçın geneline bakınca özellikle ilk yarıda çok tempolu oynadık ve kimilerine göre bu sezonun en iyi futboluydu. Maçın ilk yarısında gerek hücum, gerekse savunma anlamında çok aktiftik. Yalnız Keita sağ tarafta harikalar yaratırken Kewell sol tarafta çok etkisiz oldu. Keita hızlıyla sağ tarafı domine ediyor. Kewell'ın ise eski temposundan eser olmasa bile pozisyon bilgisiyle bir anda nereden çıtkı bu adam misali gollerle buluşabiliyor. Ama genel anlamda iki kanatta bu futbolcular uyumsuz görünüyor. Mesela Aydın Yılmaz veya Serdar Eylik'in oyun tarzı Keita'ya biraz daha fazla uyuyor. Eskişehirspor maçında ikinci yarıya başlarken Arda sol tarafa çekilip Elano yine oyuna sürülebilirdi. Böylece topu daha fazla ayağımızda tutacaktık ve 1-0 önde olmanında avantajıyla daha etkili hücumlar izleyebilirdik. Yani bu maçta her yol Elano'ya çıkıyordu. Şimdi Sturm Graz karşılaşmasında Kewell mutlaka yedek oturacaktır ve Elano'yu ilk 11'de görme ihtimalimiz çok yüksek. Rijkaard müthiş bir taktik deha. Dün Elano'yu oyuna sürmediğinde mutlaka bir bildiği vardır diyorum.
Ayrıca bu takıma Linderoth'un katılmasıda çok önemli bir nokta. Takım içinde çok önemli orta saha oyuncularımız olmasına rağmen bu oyuncuların en önemlisi Linderoth diyorum. Linderoth oynamaya başladığında bu futbolcunun önüne Arda ve Elano aynı anda koyulabilir. Bazı zorluk derecesi düşük maçlarda böyle oynamak hem göze hoş gelen futbolun oynanmasında hem de temponun bütün maça yayılmasında etkili olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder