26 Eylül 2009 Cumartesi

İkinci Bahar Yaşıyor Ömrüm

Everton bu hafta 6 maçta 6 yenilgi alarak lige kötü bir başlangıç yapan Portsmouth ile karşılaştı. Everton maçlarını bu sene merak ediyordum aslında. Çünkü formalarına bayıldığımı forma yazısını yazarken söylemiştim. Bu sezon oynadığı 5 karşılaşmada 2 galibiyet 3 mağlubiyetle gelmişti. Ayrıca Manchester City maçıda eksikti. Portsmouth ise bu sezon oynadığı hiç bir maçı kazanamamış ligin sonuna adeta demir atmıştı. 7. hafta mücadelesinde Portsmouth-Everton maçını izledik. İlk yarıda daha atak bir görüntü çizen Everton olurken, ev sahibi ekip ise Dindane ile rakip kalede gol aradı. 43. dakikaya kadar kaleci James'i geçmeyi başaramayan Everton, bu dakikada golü buldu. Heitinga'nın savunmadan attığı uzun pası Kaboul ıskalarken, topu göğsüyle yumuşatan Saha, düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı ve ligdeki 5. golüne imza attı.

İlk yarı Everton'un üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya golü daha çok düşünerek başlayan Portsmouth Howard'ı geçemezken, Everton'a 59. dakikada kötü haber geldi. Sakatlanan ve oyunu sedyeyle terketmek zorunda kalan Pienaar'ın yerine Bilyaletdinov oyuna dahil oldu. Everton 67. dakikada gole çok yaklaşırken, Cahill'in kafa vuruşunu çizgiden çıkarıldı.. 72'de ise Portsmouth beraberlik sayısından oldu. Kornerden gelen ortaya Mokoena kafayı vurdu, top üst direkten döndü. Kalan dakikalarda Portsmouth daha baskılı gözükse de, attığı golün avantajını bitiş düdüğüne kadar sürdüren Everton, sahadan 1-0 galip ayrıldı. Portsmouth 7. maçında 7. yenilgisini aldı ve son sıradan kurtulamadı. 6. maçında 3. galibiyetini elde eden Everton ise puanını 9'a yükseltti.
Aslında yazının amacı biraz Saha'ya değinmekti. Bu maçta attığı golle oynanan 6 maçta 5 gole kadar yükseldi şu anda. Ligin en golcü isimleri Defoe ve Rooney olarak görünüyor. 6 maçta kaydettikleri 5 gol ile. Bu gençlerin arasında şimdi birde 31'lik Louis Saha'yı görüyoruz. Daha önce Metz, Manchester United, Fulham gibi Avrupa'nın önemli kulüplerinde boy göstermişti Saha. Bilhassa Man U'da geçirdiği 4 yıl kariyerinin altın çağı gibiydi. Fakat Manchester'dan ayrılmasının ardından Everton'a gelmesiyle ikinci baharını yaşıyor adeta. Şu sıralarda takımının göz bebeği konumunda. En golcü oyuncusu olarak dikkat çekiyor. Sezon öncesinde, transfer sezonunda Saha'nın adı Beşiktaş'la da anılmıştı. Hızı ve bitiriciliği ile dikkat çeken Saha acaba Beşiktaş'ın forvet sıkıntısının çözümü olur muydu bilemeyiz. Ama Bobo'dan, Nobre'den, Nihat'tan daha çok iş yapacağı konusunda sanırım hem fikiriz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir