26 Eylül 2009 Cumartesi

Maradona İçin Son Şans

Maradona'nın Arjantin için önemini tekrar yazmama gerek yok zannediyorum. Arjantin'de kendisi futbol tanrısı olarak görülüyor ve futbola başlayan hemen her genç Maradona olma hayaliyle futbola başlıyorlar. Bana sorarsanızda Maradona Dünya'nın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu ama teknik direktörlüğü için aynı şeyi yazmak mümkün değil. Dünya Kupası'na gitmesi neredeyse garanti olan Arjantin'i öyle bir kaosa soktuki şimdi bu kaostan nasıl çıkacakları merak konusu. Kadroya almadığı yıldızlarla, aldığı eski dünya yıldızlarıyla ve oynatmaya çalıştığı futbolla büyük eleştiriler topladı. Göreve geldiğinde yurt genelinde bayram yaşanan Arjantin'de bugünlerde Maradona'nın gitmesi için tapınaklarda dua edilir oldu. Arjantin'de ünlü bir kamuoyu araştırma şirketinin 442 kişiyle yaptığı ankette katılımcıların yüzde 67'si Maradona'nın milli takımın başında olmaması gerektiğini söyeldi. Maradona'ya destek sadece yüzde 22'lik dilimden geldi. Dünya Kupası elemeleri Güney Amerika grubunda Arjantin 5. sırada bulunuyor. Maradona'nın takımı, 10 Ekim'de Peru'yu ağırlayacak. 14 Ekim'de ise Arjantin, Uruguay deplasmanına gidecek. Arjantin ilk 4'e girerse doğrudan finallere katılacak. 5. sırada kalırsa Arjantin, Kuzey ve Orta Amerika grubunun dördüncüsüyle play-off maçı oynayacak. İlk 5'e giremezse Arjantin 40 yıl sonra Dünya Kupası'na gidemeyecek.

Kadroya baktığımızda Messi, Agüero, Tevez, Maxi Rodriguez ve bunun gibi birçok Dünya yıldızı kadroda bulunuyor ve kimilerine göre bu Dünya'nın en iyi kadrosu. Maradona bu futbolculara psikolojik olarak motive edecekken bütün futbolcuların psikolojisini çökertti. Messi'ye bakıyoruz resmen kendi Milli Takımında sürünüyor. Barcelona'da harikalar yaratan bir futbolcunun Arjantin'de böyle olması çok şaşırtıcı değil mi?

Arjantin artık son şanslarını oynuyor. Grupta oynayacakları iki maç Dünya Kupası kaderlerini çizecek. Şu an görünüm bu işin Maradona ile yürümeyeceği yönünde. Son iki maçı kazansalarda Dünya Kupası'nda neler yapabileceklerini kestirmek mümkün değil. Maradona Gana ile oynayacakları hazırlık maçının kadrosunu açıkladı. Avrupa'da futbol sezonunun en sıcak dönemlerinde olmasınıda fırsat bilerek kadrosu sadece Arjantin'de oynayan futbolculardan kurdu. Kadroda dikkatimizi çeken eski Dünya yıldızları Ortega ve Palermo'nun da kadroda bulunması. Bu maçın Ortega açısından önemi büyük olacak çünkü bu maçla birlikte Milli formaya veda edecek. Kendisi birçok Arjantin'li yıldız gibi Maradona'nın veliahtlarından birisi olarak görülüyordu ama bir Maradona asla olamadı. Arjantin kariyerine lafım yok ama Avrupa kariyeri onun açısından hiç olumlu geçmemişti. Maradona Arjantin ile birlikte 1994, 1998 ve 2002 Dünya Kupalarında da yer almıştı.

Ayrıca Maradona Peru ve Paraguay maçları içinde Arjantin kadrosunu belirledi. Kadroya baktığımızda Javier Zanetti, Gago, Maxi Rodriguez gibi futbolcuların olmadığını görüyoruz. Kötü gidişin faturası bir bakımda bu futbolculara kesilmiş durumda. Zanetti'de Arjantin için çok büyük bir efsane ama Maradona bazı efsaneleri yeniden yarattığı gibi bazı efsaneleride yerle bir etmesiyle ünlüdür. Ayrıca kadroda gözümüze çarpan diğer isimler Aimar ve Hugain'in kadroya alınması olmuş. Aimar'da Ortega'da olduğu gibi Maradona'nın veliahtlarından birisi olarak gösteriliyordu ama onunda Avrupa kariyeri hiç hoş geçmemişti. Bu aralar Benfica'da iyi performanslar göstermesi kadroya alınmasını sağlamış. Hugain ise önemli bir golcü olmasına karşın Maradona ile sorunları olduğu için bir türlü kadroya alınmıyordu. Şimdi iş zorlaşmış olacak ki Hugain'de takıma alındı. Keşke Riquelme'de alınsaydı diyorum. O da geçtiğimiz zamanlarda Maradona ile kavga etmişti. Riquelme'nin futbolunu aslında beğenmem ama onun kadroda olması Messi gibi bir futbolcu için çok önemli. Çünkü o olmadığında hücumları organize etmekte Messi'ye düşüyor ve hayatında oynamadığı bölgelerde oynamak zorunda kalıyor. Gerçi Aimar'ın kadroda olması bu sorunu bir nebze düzeltebilir ama iyi bir Riquelme'de Arjantin'in olmazsa olmazıdır. Kadroya bakacak olursak:

Kaleci

Sergio ROMERO (AZ Alkmaar, Holland)
Mariano ANDÚJAR (Catania, Italy)

Defans

Nicolás PAREJA (Espanyol, Spain)
Gabriel HEINZE (Olympique Marseille, France)
Fabricio COLOCCINI (Newcastle United, England)
Emiliano INSÚA (Liverpool, England)
Pablo ZABALETA (Manchester City, England)

Orta Saha

Javier MASCHERANO (Liverpool, England)
Jonas GUTIERREZ (Newcastle United, England)
Lucho GONZALEZ (Olympique Marseille, France)
Angel DI MARIA (Benfica, Portugal)
Pablo AIMAR (Benfica, Portugal)

Forvet
Lionel MESSI (Barcelona, Spain)
Sergio AGÜERO (Atlético Madrid, Spain)
Carlos TEVEZ (Manchester City, England)
Gonzalo HIGUAIN (Real Madrid, Spain)
Diego MILITO (Internazionale, Italy)
Ezequiel LAVEZZI (Napoli, Italy)

Not: Kadroyu aramama rağmen bulamadım bende SeyyahElFakir'den aldım.

1 yorum:

  1. Bu kadroyu bende bulamadım ama Aimar özel takip ettiğim birkaç oyuncudan birisidir biliyorsun Burak.Gerçekten son dönemde,her maç Benfica'nın yıldızı gibi oynuyor.Ya bir asist,bir gol,bir penaltı yaptırıyor mutlaka yaptırıyor.Messi'nin de çok sevdiği birisi öyle diyordu röportajlarında hatta 2006 dunya kupasında beraber oynayı, beraber yedek bekledikleri bile çok olmuştu.Riquelme'ye oaranla çok daha hızlı top yapabilen bir oyuncu olduğu için ben daha yararlı olacağını düşünütorum.2006'da menenjit olduğundan beri izldeğim en iyi Aimar diyebilirim,o yüzden yadırgamadım hatta böyle bir şeyi bekliyordum ki Maradona'nın da sevdiği bir oyuncudur kendisi onun için söylediği sözler ortada,ama ikisi içinde bu maçlar ya herrro ya merro maçı.Umarım kendi ve milli takımı için hayırlısı olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir