21 Eylül 2009 Pazartesi

Milito! Milito! Milito! {Cagligari:1-2:Inter}


Dün oynanan Manchester United-Manchester City derbisini izlerken gözüm ara ara da Cagligari-Inter maçına kayıyordu. O maçta önemliydi çünkü. Hafta içi oynanan Barcelona maçında golsüz berabere kalmıştı Inter, Barcelona ile. Ligde ise 2 galibiyet ve 1 beraberlik ile devam ediyor. 4'te 4 yapmış Juventus'un ensesindeki nefes oluyordu aldığı sonuçlarla. Juve'nin bir gün önce kazanmasının ardından bu maçta galip gelmek farz olmuştu Mourinho'nun öğrencileri için. Milito 4 dakikada attığı 2 golle takımının galip gelmesini sağlayarak Juventus takibine devam ettirdi. Inter, Cagligari deplasmanından 2-1'lik sonuç ile dönerek puanını 10'a çıkardı.


Maça Barça maçının yorgunluğu ile gelmişti Inter, birazda tutuk başlamıştı. Bu tutukluk sonucunda da Caligari kendi evinde olmanında verdiği güçle Inter kalesine bastırıyordu. Bu ataklardan birinde Maicon'un ceza sahasında yaptığı faul sonrasında Cagligari penaltı kazandı. Topun başına geçen Jeda Cagligari'yi Inter önünde 1-0 öne geçiren isim oluyordu. İlk yarıda Inter toparlanma eğilimi gösterse de golü bulamayınca devre 1-0 Caligari üstünlüğü ile sona erdi. İkinci devreye ise fırtına gibi başlayan bir Inter vardı sahada. Mourinho devre arasında biraz fırçaladı sanırım takımını. Tabi Caligari'nin de hakkını yememek lazım onlarda iyi başladılar fakat golü yedikten sonra toparlanmaları zor oldu. Henüz ikinci yarının 10. dakikasında Caligari defansının kaybettiği topu kazanan Milito kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi ve durumu 1-1'e getiren isim oldu. Bu golden 5 dakika sonra ise defanstan atılma şişirme bir topla Caligari defansının arkasına sarktı yine kaleci ile karşı karşıya kalmasının ardından ilk gole benzeyen bir gol atarak takımını galibiyete taşıdı.


Maça damgasını vuran isim ise yine yeniden Jose Mourinho'ydu. Portekiz'li teknik adam maçın 64. dakikasında hakemle tartışmasının ardından tribüne gönderildi. Jose bu ara biraz gergin zaten. Mesela Barça maçının ardından kendi takımını eleştiren Zaccheroni'ye karşılık vermişti. Portekizli teknik adam, Zaccheroni için; "Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'e 5-1 mağlup olan bir teknik direktörden ders almam" demişti. Zaccheroni'nin yanıtı ise fazla gecikmedi. İtalyan teknik direktör, Corriera dello Sport'a yaptığı açıklamada; "O maç hakkında bana sorulan bir soru üzerine fikirlerimi söyledim. Fakat Mourinho'nun bu tavırları 80 yıl öncesinin İtalyan diktatörü Mussolini'yi andırıyor. Neden bu kadar tepkili anlamadım" dedi. Mourinho'nun bu sözler karışında altta kalmayacağını düşünüyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir