21 Eylül 2009 Pazartesi

Fener Ligde Güzel {Fenerbahçe:1-0:İstanbul Belediye}

Hafta içi Avrupa Ligi maçında talihsiz bir şekilde Twente'ye yenilen ve grubunun sonuncusu olan Fenerbahçe'nin hedefi Daum'un gelmesiyle koyulmuştu aslında. Fenerbahçe, ligde şampiyon olacak Avrupa'da da gidebileceği yere kadar gidecekti. Bunun doğru olmadığını düşünenlerdenim. Yani lig şampiyonluğu asla bir amaç değil, Avrupa'da yarışmak için bir araç olmalıdır takımlarımız için. Fakat alan memnun satan memnun lafında olduğu gibi Daum'da Fenerbahçe yönetimide bundan şikayetçi olmadığına göre bize uzaktan bakarak şaşırmak düşer sanırım. Ligde oynadığı 5 maçın 5'inide kazanan Fenerbahçe, tıpkı Galatasaray gibi yoluna kayıpsız devam ediyordu. Haftasonu oynanan maçın moral bozukluğunu atmak için 6'lıyı tutturması lazımdı.


Zevkli Bir İlk Yarı
Başlama vuruşunun ardından iki takımda hızlı başladı maça. İstanbul Belediye geçen hafta Trabzon'dan 6 tane yemişti ve bunu unutturmak istiyordu şüphesiz. Fenerbahçe'ye Saraçoğlu'nda kafa tutmaya başlamıştı. Fenerbahçe'de durur mu tabiki durmadı.. Bu yüzden bilhassa ilk yarım saat iki takımın karşılıklı ataklarını izledik. Roberto Carlos'un yerine sol bekte görev verilen Vederson 34. dakikada serbest atış kullanmak için topun başındaydı. Gerilen oyuncunun vuruşu topu ağlarla buluşturdu. Carlos'un yokluğunda Fenerbahçe'nin frikikten gol bulması tabiki sevindirici bir gelişme. İlk yarının kalan 10 dakikasında Fenerbahçe sadece 1 gol atmasına rağmen inanılmaz rahatlamıştı. Hani maç garanti gibi top çevirmeye falan başladı. İkinci yarıda ise İbrahim Akın başta olmak üzere Belediye ataklarını izledik. Fakat Bilica & Volkan ikilisini geçemedi Belediye'nin forvetleri.


Belediye Yapamadı
Maçın golden sonraki kısmında Fenerbahçe'nin kazandım düşüncesiyle kapandığını söyleyebiliriz. Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan mücadelede, son 30 dakikalık bölümde de durgun olan taraf Fenerbahçe, istekli oynayan takım ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor'du. Her geçen dakika biraz daha risk almaya başlayan konuk takım, oyunun bu bölümlerinde topa daha fazla sahip olan ve daha istekli olan taraftı. Oyunun düşük temposunu bu bölümlerde fazla yükseltmeyen ve zaman zaman çok adamla savunmasına çekilerek gol yememeyi amaçlayan Fenerbahçe, maçın son düdüğüyle birlikte zor da olsa amacına ulaşan takım oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ataklarında savunmasında açık vermeyen ve hata yapmayan sarı lacivertliler, ikinci golü bulamasa da maçtan 3 puanla ayrılmayı bildi.


6'da 6'dan Sonrası
Fenerbahçe maç fazlasıyla ligin lideri konumunda şu an. Tabi bu akşam Galatasaray-Kasımpaşa maçının ardından bu değişebilir {ki bence değişecektirde} Gelecek hafta Fenerbahçe, Antalyaspor'un konuğu olacak ve 7'de 7 yapmak için fırsat arayacak. Trabzon'un ardından Fenerbahçe'ye de mağlup olan İstanbul Belediye ise 6 maçta aldığı 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi ile ligin 13. sırasında bulunuyor. Haftaya Olimpiyat Stadında Sivasspor'u konuk edecek. O maçın sonucunuda merakla beklediğimi söyleyeyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir