6 Eylül 2009 Pazar

Nba Takım Analizleri #4(Boston Celtics)


Bir önceki sezonun şampiyonu Boston Celtics bu başarısını geçen sezon tekrarlayamadı. Bu sezon pek hamle yapmadılar ama doğru hamleler yaptılar. Biz bu hamleler sonrası Celtics' in bu sene neler yapabileceğini değerlendireceğiz.

İlk olarak tabiki Rasheed Wallace hamlesi ile başlamalıyız. Sheed' in gelişiyle pota altı inanılmaz güçlendi. Garnett-Perkins-Sheed-Davis... Gerçekten harika bir rotasyon. Pota altınını ne kadar önemli olduğunu play-off' larda çok daha iyi anlayacağız. Bu hamle Boston' u şampiyonluk adaylarından biri durumuna getirdi bana göre. Yalnız tabiki Wallace da görevini en iyi şekilde yerine getirmeli.

Sezonun yarısını kaçıracak olan Leon Powe ise Cavaliers ile anlaştı. Powe çok beğendiğim oyuncu ve all-star dönüşü özellikle de play-off' larda Cavaliers' a çok şey katacağını düşünüyorum. Ama Boston onun eksikliğini pek hissetmeyecek. Eldeki pota altı rotasyonu zaten harika.

Kadroya baktığımızda:
Perkins
Garnett-Rasheed-Davis(4-5 numarada farklı rotasyonlar denenecektir)
Pierce
Allen
Rondo-House

En çok bu oyunculardan yararlanacaklar. Cleveland' ı ben Celtics' in bir adım önünde görüyorum fakat tecrübeli oyuncularla bu açığı kapatabilirlerde. Çok iyi bir pota altına sahipler. Play-off' larda nerdeyse tripple-double ortalamalarına yaklaşan bir guardları, ligin en iyi şutörlerinden biri ve harika bir liderleri var. Celtics bana göre doğu finali ve belki de final hatta şampiyonluk için önemli adaylardan biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir