6 Eylül 2009 Pazar

Amerika Açık'ta 5. Gün


Tenisin son Grand Slam mücadelesi olan Amerika Açık Tenis Turnuvasında 5. gün de geride bırakıldı. Turnuvada yer alan 2 Türk raketten Marsel'in durumu ile ilgili yazıya burdan ulaşabilirsiniz. Marsel'in elenmesinin ardından sadece İpek Şenoğlu bizi temsil ediyordu Amerika Açık çiftlerde. Fakat bir kötü haberde bugün İpek'ten geldi. İlk turu geçmesinin ardından ikinci turda zorlu bir ekip olan Slovak Daniela Hantuchova ve Japon Ai Sugiyama ikilisi ile eşleşmişti. Tabiri caizse sert kayaya çarpmışlardı bu defa. Çünkü rakipler çok güçlü, tur şansı ise düşüktü. Keşke bir sürpriz gerçekleştirebilseydik ama olmadı. İpek ve partneri Kazak Yaroslava Shvedova; ilk seti 6-4 kazansalar da bu mücadeleyi maça yayamadılar. 6-1 ve 6-2'lik setlerle korttan yenik ayrıldılar. Türkiye'ye tenis açısından heyecan kazandıran iki raketimize de sonsuz teşekkürler sunuyor, bir dahaki turnuva da bu başarılarını katlamalarını ve bilhassa kura şansının yanlarında olmasını diliyorum.


Günün diğer önemli maçlarında ise; Nadal 3 saat süren maçta rakibi Alman Nicolas Kiefer'i 3-1 mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmanın ilk seti sadece 24 dakika sürdü. Nadal bu sette rakibine hiç oyun vermeyerek seti 6-0 önde kapattı. İkinci sette ise Kiefer'in üstün oyununu izledik. İkinci setin sonucu 6-3 seride durum 1-1'e gelmişti. Üçüncü ve son setler Nadal için pek kolay geçmesede 3. sette 6-3, son sette ise 6-4 kazanarak seride durumu 3-1'e getirdi ve adını 3. tura yazdırdı. Kiefer'i kutlamak lazım Nadal'dan önce 32 yaşında olmasına ve 9 yıl önde Dünya Klasmanında 4. sıradan şimdilerde 123. sıraya kadar gerilemesine rağmen Nadal'a karşı çok başarılı ve temiz bir oyun oynadı. Diğer müsabakada Dünya Klasmanının yeni 2 numarası Andy Murray, Paul Capdeville ile karşılaştı. Murray Şili'li rakibini 6-2, 3-6, 6-0 ve 6-2'lik setlerle 3-1 yenerek, 3. tura çıktı. Dünya Klasmanında 3 numarayı andık, 2 numarayı andık şampiyonu da anmazsak ayıp olur :) Fedex dünü Hewitt'i yenerek geçirdi. Artık o kadar rahat, o kadar özgüvenli oynuyor ki Nirvana'ya ulaşmış gibi adeta. İlk sette kötü bir görüntü çizmişti oysa. Maçın ilk setini izleyenler Federer eleniyor mu acaba diye kendi kendilerine düşünürlerken Federer 2. sette maçın mutlak hakimi konumuna geldi. 2. seti 6-3, çok heyecanlı geçen 3. seti 7-5 ve son olarak 4. seti de 6-4 kazanarak 3. tura yükselmeye hak kazandı.


Bayanlarda ise sürprizler yaşanmaya devam ediyor. Büyük umutlarla Amerika'ya gelen ve ilk 2 turu rahat bir şekilde geçen Sharapova bu başarısını 3. turda devam ettiremedi. Sharapova; ABD'li rakibi Melanie Oudin'e 3-6, 6-4 ve 7-5'lik setlerle 2-1 yenilerek turnuvaya üzücü bir şekilde veda etti. Aslında ilk seti kazanmış durumu 1-0 yapmıştı. İkinci seti rakibine kaptırsa da final setinde mücadelesiyle alkışı aldı. Fakat alkışlar üst tura çıktığı için değil mücadelesi içindi. Günün diğer mücadelesinde Venus Williams'ı Magdalena Rybarikova karşısında izledik. Maçın tamamını domine ederek hakim bir görüntü çizen Williams ilk seti 6-2 ikinci seti 7-5 alarak maçı 2-0 kazandı ve adını bir üst tura yazdırdı. Kardeşi Serena ise İspanyol raket Maria Jose Martinez Sanchez karşısında ablası gibi rahat bir maç çıkararak ilk seti 6-3 ikinci seti 7-5 aldı, maçı 2-0 kazanan Serena adını üst tura yazdıran isim oldu.

Gelelim günün videolarına;

Federer-Hewitt



Nadal-Kiefer



Rybarikova-Venus Williams

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir