16 Eylül 2009 Çarşamba

Şampiyonlar Liginde İlk Maçlar

Dün akşam 2009-2010 sezonu Şampiyonlar Ligi resmen başladı. İlk gün maçlarının tamamı oynandı. Bu maçlardan birisi de temsilcimiz Beşiktaş'ın Manchester United ile yaptığı maçtı. Bu maçın geniş analizini Beşiktaş Kendine Geliyor {Beşiktaş 0-1 Manchester United} yazısından bulabilirsiniz. Burak bu maçı analiz ettikten sonra bana da gecenin diğer maçlarını yazmak kaldı. Dün akşam Beşiktaş-Man U maçı dışında; Maccabi Haifa-Bayern Munich, Chelsea-Porto, Marsilya-Milan, Real Madrid-Zurich, Juventus-Bordeaux ve Wolfsburg-CSKA Moskova maçları oynandı. Beşiktaş ve Manchester United'ın grubundaki diğer maçta Wolfsburg, Cska'yı konuk etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan geçen yılın Bundesliga Şampiyonu, 36. dakikada Grafite'nin golüyle 1-0 öne geçti. 41. dakikada yine Brezilyalı futbolcu, penaltıdan takımının ikinci golüne imzasını attı: 2-0. İkinci yarı ise yeni hocası Juande Ramos yönetiminde biraz daha hareketlenen CSKA, 76'da Dzagoev'le farkı bire indirdi: 2-1. 87'de ise son sözü söyleyen ev sahibinde şov yapan Grafite'ydi: 3-1. Attığı 3 golle Grafite Şampiyonlar Ligi tarihinin hat-trick yapabilme başarısına ulaşan 6. futbolcusu oldu. B grubunun lideri Wolfsburg olurken Man U ikinci, Beşiktaş 3. durumda.




A grubunda Juventus-Bordeaux ve Maccabi Haifa-Bayern Munich maçları oynandı. Bayern İsrail'de konuktu. Bayern aslında lige kötü başlamıştı. Fakat haftasonu oynanan Dortmund karşısında etkili bir futbol oynayarak sonuca gitmişti. Hamit'in yedek başladığı maçta ilk yarıda Bayern Munich üstünlüğü görmemize rağmen gol olmadı. 65. dakikada Ribery'nin yerine oyuna giren Mario Gomez'in oyuna girer girmez yarattığı tehlike sonrasında Belçikalı savunmacı Van Buyten yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. 86 ve 88. dakikalarda sahneye çıkan Thomas Muller takımını rahatlatan ve sonucu belirleyen futbolcusu oldu. A grubunun diğer maçında ise Bordeaux, Torino'da Juventus'un konuğu oldu. İlk yarıda iki takımında birbirlerine üstünlük kurmaya çalışmasını izledik. Fakat fileleri havalandırabilen bir isim olmadı. İkinci yarıda çokta alışık olmadığımız bir durum oldu. Dakikalar 55'i gösterirken Bordeaux kaleci değişikliği yaptı. Carrasso'nun yerine Rame oyuna dahil edildi. Dakikalar 63'ü gösterdiğinde Juventus aradığı golü milli oyuncusu Iaquinta ile buldu. Cannavaro'nun ara pasıyla topla buluşan golcü oyuncu, meşin yuvarlağı Rame'nin altından filelere gönderdi. Konuk Bordeaux bu gole 75'te cevap verdi. Gourcuff'un kullandığı serbest vuruşta arka direğe doğru süzülen topu filelere gönderen Plasil skora denge getirdi. A grubunda grup lideri ilk gecenin ardınan Bayern Munich oldu.


C grubundaki maçlarda Real Madrid, Zurich deplasmanına konuk olurken, Marsilya'da Milan'ı ağırladı. Gecenin en gollü maçı Real Madrid-Zurich maçıydı. Maçın ilk golü Cristiano Ronaldo'dan geldi. Kazanılan frikik atışında topun başına geçen Ronaldo topu resmen kalenin filelerine astı. Onun alışık olduğumuz, o klasik frikik gollerinden biriydi bu. Ronaldo'nun golünden 7 dakika sonra Real'in efsane isimlerinden Raul takımının ikinci golüne imza attı. Real'i rahatlatan ve devrenin sonucunu belirleyen golü atan isim ise Higuain oldu. İkinci yarıya ise ev sahibi Zurich iyi başladı. Real attığı 3 golün rehavetiyle biraz geriye yaslanınca Zurich ataklarla gelmeye başladı. Bu ataklardan birinde de penaltı kazandılar. Margairaz takımının ilk golünü penaltıdan kaydederken bu golden hemen 1 dakika sonra Aegerter'in golü maçtaki farkı bire indirdi. Dakikalar 88'i gösterdiğinde yine bir frikik ve yine Ronaldo sahadaydı. Kalecinin de hatasıyla frikiki gole çeviren CR9 takımını rahatlatan isim olurken maçın son sözünü 90. dakikada Guti söyledi. C grubundaki diğer maçta Milan, Marsilya deplasmanındaydı. Ligdeki kötü gidiş Şampiyonlar Ligine yansımadı. Herkesin yaşı yüzünden eleştirdiği efsane isim Inzaghi 2 gol birden atarak takımının hanesine 3 puanı yazdıran isim oldu. Velodrome Stadyumu'nda yoğun yağmur altında oynanan maçta AC Milan'a galibiyeti getiren goller, 28. ve 75. dakikalarda Filippo Inzaghi'den geldi. Marsilya'nın tek sayısı ise 49. dakikada Gabriel Heinze kaydetti. C grubunun lideri attığı 5 golle galip gelen Real Madrid oldu.


Maçların oynandığı son grup ise D grubuydu. D grubunda Chelsea Porto'yu konuk ederken diğer karşılaşmada Atletico Madrid, APOEL Nicosia ile karşılaştı. Ev sahibi Chelsea'nin daha etkili gözüktüğü ilk devrede fileler havalanmadı. Maviler'de Essien ve Malouda'nın sarı kart gördüğü ilk 45 dakikanın ardından taraflar soyunma odasına 0-0'la gittiler. Chelsea'ye galibiyeti getiren gol 48. dakikada Nicolas Anelka'dan geldi. Konuk ekip Porto'da Fernando 91. dakikada gördüğü kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Maça dair akıllarda kalan en büyük ayrıntı müthiş bir yağmur yağışının olmasıydı. Milan maçıda yağmurlu bir havada oynandı fakat İngiltere'deki yağmur sahiden bir başkaydı. Resmi görüyorsunuz işte. Bu resmi görünce üşüdüm ne yalan söyleyeyim :) D grubundaki diğer maçta ise Atletico Madrid, Apoel Nicosia'yı konuk etti. Bu maçtan gol sesi çıkmadı. Gecenin golsüz geçen tek maçı da Atletico Madrid'in maçı oldu zaten. Bu grup çokta zor değil gibi görünüyordu aslında. Porto ile Chelsea tur atlayacak, Atletico Avrupa Ligine kalacak Nicosia'da elenecek gibi görünüyordu. Ama şimdi grup lideri Chelsea, Atletico ile Nicosia 2.liği paylaşıyorlar Porto ise sonuncu durumda. Bakalım 30 Eylülde oynanacak maçlar bize neyi gösterecek?

Şampiyonlar Liginde bugünün programı;

E GRUBU
Lyon - Fiorentina 21:45
Liverpool - Debrecen 21:45
F GRUBU
Inter - Barcelona 21:45 {Gecenin maçı :) Star Tv'de}
Dynamo K. - Rubin 21:45
G GRUBU
VfB Stuttgart - Rangers 21:45
Sevilla - Unirea Urziceni 21:45
H GRUBU
Olympiakos - AZ 21:45
Standard - Arsenal 21:45

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir