12 Eylül 2009 Cumartesi

Totti'nin Gelecek Planlaması

Başkent temsilcisinin sembol isimlerinden Totti, Bayern Münih’in golcü oyuncusu Luca Toni’yi Roma’ya çağırdığını ifade etti. Totti’nin bu isteği, Roma’nın içinde bulunduğu maddi sıkıntılar nedeniyle gerçekleşemedi. Sky Sport’a Toni ile yaptığı görüşme hakkında bilgi veren tecrübeli orta saha oyuncusu, “Yirmi gün önce Luca Toni’yle konuştum. Kendisine Roma’ya gelmesini söylemiştim. Aynı şeyi daha önceki yıllarda Ibrahimovic, Mutu, Buffon, Cannavaro, Gilardino ve Pizarro’ya da söylemiştim” dedi. Transfer çalışması yürütmediğinin altını çizen Totti, “Transferle teknik heyetimiz ve yönetimimiz ilgileniyor. Ben sadece takımın başarısı için, tanıdığım ve güvendiğim isimlerin bizimle beraber olmasını istiyorum” dedi. Real Madrid’den ayrılacağı iddia edilen Hollandalı golcü Ruud Van Nistelrooy’un da ismi, Roma ile anılmıştı.

Totti'nin Roma için Roma'nın Totti için büyük önemi var. Dünya üzerinde kulübüne böylesine bağlı futbolcu örnekleri gerçekten çok az. Roma altyapısından gelen ve 17 senedir aralıksız Roma forması giyen bir futbolcudan bahsediyoruz. Ülkemizde de Bülent Korkmaz örneğini Galatasaray için verebiliriz veya Dünya üzerinde başka örnekler bulabiliriz ama Totti'nin yeri bu futbolcular içinde çok ayrı. Benim için Roma forması İtalya Milli Takım formasından daha önce gelir diyerek, kendisine gelen bütün teklifleri reddederek hatta Roma kulübünden hisse alarak bu takıma ait birisi olduğunu gösterdi. Totti gittiği yere kadar futbol oynayacaktır futbolu bıraktıktan sonra Roma takımı içinde mutlaka görev alacaktır. İleride teknik direktörlük falan dener mi bilmem ama onun Roma'dan kopması çok zor.

Yalnız Totti gelecek planlarını şimdiden yapmaya başlamış gibi gözüküyor. Bayern Münih'te fazla forma şansı bulamayan ve isyan eden Luca Toni'yi arayarak Roma'ya gelmesini söylemiş ama kulübünün içinde bulunduğu finansal sorunlar nedeniyle bu transfer gerçekleşmemiş. Luca Toni çok önemli bir golcü. Oynadığı takımlarda her zaman büyük fayda sağlamıştır. Palermo ve Fiorentina'da efsane olduktan sonra yıldızını 2006 Dünya Kupası'nda da patlatınca Bayern Münih'e transfer oldu ve ilk sezonunda büyük işler yaptı. Geçen sezon Bayern Münih büyük düşüş içerisindeydi ama o nadir ayakta kalan futbolculardan birisi oldu. Bu sezona bakarsak Van Gaal birçok forvet oyuncusunu takıma transfer ettirdikten sonra Toni'nin biletini kesti. Bu transfer döneminde Toni'nin adı bazı kulüplerle anılsada transferi gerçekleşmedi. Şimdi Ocak ayını beklemek zorunda. Bu arada Toni'de 32 yaşına geldi ve kariyerinin son demlerini yaşıyor. Bu sezon Roma'da oynasaydı hiçte fena olmazdı.

Totti'ye dönersek Toni'ye takıma katılması yönünde teklif yaptığını açıklamasının ardından geçmiş yıllarda da Ibrahimovic, Mutu, Buffon, Cannavaro, Gilardino ve Pizarro’ya Roma'ya gelmesi yönünde çağrılarda bulunmuş. Totti genç yaşlarından gelecek planlamalarını yapmaya başlamış. Sanırım futbolu bıraktıktan sonra transfer olayına Totti bakacak. İtalyanlar arasında sözü geçtiğinden Roma onu aracı olarakta kullanıyor olabilir. Totti ne yaparsa yapsın herşey ona yakışır, yeterki futbolun içinde kalsın. Roma için elinden geleni ardına koymayan bir isim, bütün çabası takımın başarısı yönünde. Günümüz futbolunda bu isimler gerçekten çok az.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir