26 Eylül 2009 Cumartesi

Trabzon'un Hızı Kesildi {Gençlerbirliği:2-2:Trabzon}

Gençlerbirliği bir kaç haftadır iyi oynuyor ve kaybetmemeyi öğrenmiş gibi duruyordu. Trabzon ise İstanbul Büyükşehir Belediye maçındaki gol sağanağının ardından maçlarını kazanmış zirve ile arasındaki puan farkını korumayı bilmişti. Ligin iki başarılı ekibinin maçı 7. haftanın ilk maçı olarak dün akşam oynandı. Gençlerbirliği'de Trabzon'da lige hoca değişimi ile başlayan ekipler. Gençlerbirliği'nde Thomas Doll güzel bir hava yakaladı diyebiliriz. Yeni teknik ekip ve futbolcuların takıma uyum süreci kısa zamanda aşıldı. Buda Gençlerbirliği'nin maçlarını zevkli kılmaya yetti. Trabzon'un teknik direktörü Hugo Bross ise başta biraz zorlansa da sonra takımı tanıması ve takımında sisteme alışması ile sıkıntıyı aşarak düzlüğe çıktılar.


Maç Trabzon ataklarıyla başladı. Bu atakların sonucunda ilk golü çok erken buldu konuk ekip. Umut Bulut ceza sahasına girer girmez topu en arkadaki Gabric'e aktardı. Gabric topun gelişine sert vurdu ve top Gençlerbirliği ağlarına gitti. Geçen hafta Gabric'le ilgili uğraşmaya değen transfer demiştim. Hala aynı fikirdeyim. Bu çocuk kendini buldukça daha da iyi olacak. Biraz sabra ihtiyacı var o kadar. Trabzonspor iyi oyununu devre boyunca sürdürmeyi başardı. Maçın henüz 5. dakikasında öne geçerek Gençlerbirliği'nin oyun planlarını alt üst eden Trabzon'un ikinci golü de çok gecikmedi. İlk golden 10 dakika sonra Gökhan Ünal'ın asistinde topu ağlarla buluşturan ikinci isim Colman oldu. Trabzonspor taraftarının gönlünde bu ikili bir hayli yer edeceğe benziyor. 2-0'ı yakalayan bordo mavililer biraz rahat bir oyun oynamaya başladılar. Maçı bu şekilde bitirmeyi planlıyorlardı sanırım fakat Gençlerbirliği'nin yenilmeye pek niyeti yoktu. Karşılaşmanın 31. dakikası'nda Burhan'ın sağ kanattan başlattığı atakta Mustafa topla buluştu, Mustafa'nın derin pasında ceza alanına giren Harbuzi yaptığı vuruşla Sylva'nın solunda topu filelere gönderdi. Bu golle Gençlerbirliği farkı bire indirdi. Golden sonra karşılaşma orta saha mücadelesi şekline döndü ve iki takımda başka gol bulamadı. Maçın ilk yarısı 2-1'lik skorla sona erdi.

İkinci yarı karşılıklı ataklarla başladı. Kaybetmeyi kabullenmeyen Gençlerbirliği Trabzonspor'u sıkıştırmaya çalışırken, Trabzon'da 2-1'in güvenilecek bir skor olmadığının farkındaydı. Buda Trabzon'un atak yapmasına sebep oluyordu haliyle. 76. dakikada ceza sahasının sağından Gençlerbirliği bir serbest vuruş kazandı. 71. dakikada Mustafa Pektemek'in sakatlanmasıyla oyuna giren Bilal duran topu kullanmak üzere atışın kullanılacağı yere geldi. Ceza sahasında iki takım oyuncuları yerini aldı. Hakemin atış düdüğü ile birlikte frikiği kullanan Bilal, falsolu bir vuruşla topu kaleci Slyva'nın üzerinde ağlarla buluşturdu. Slyva bu harika vuruş karşısında çaresi kalarak gole engel olamadı. Skor 2-2 olmuş Trabzon'un galibiyet serisi hayalleri suya düşmüştü adeta. Fakat 2. yarıya ve maça damgasını vuran olay Alanzinho'nun başının altından çıktı. Maçın 2. yarısına başlarken rahatsız olan Gabric'in yerine oyuna Alanzinho girdi. Buraya kadar herşey normal. Fakat alışılmadık bir durum oldu maçta. Dakikalar 81'i gösterirken Alanzinho oyundan alınd ve yerine uzun süredir sakat olan fakat toparlanmayı başaran Yattara girdi. Alanzinho'nun tepkisi ise formasını çıkararak yere atmak oldu. Pek hoş karşılanmadı bu durum tabiki fakat Alanzinho'yu anlamak çok zor değil bence. Adam sakatlığı olsa kendisi oyundan çıkmak ister zaten ama sakatlığıda yokken oyundan neden alındığını anlamamış olması onu sinirlendirmiş olmalı.

İki tarafında 10'ar puanı vardı bu maçtan önce. Şimdi 11'er puanları oldu. Trabzon'un 3 galibiyeti 2 beraberliği, Gençlerbirliği'nin ise 2 galibiyeti 5 beraberliği var. Sıralamada alt alta bulunan iki takımdan Trabzon daha fazla galibiyeti bulunduğundan 4. Gençlerbirliği ise 5. sırada. Trabzon haftaya Gaziantep'i konuk edecek. Gençlerbirliği ise Saraçoğlu'nda Fenerbahçe maçına çıkacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir