17 Ekim 2009 Cumartesi

104 Yıllık Sevdanın Yıl Dönümü

Dün yani 16 Ekim Galatasaray'ımızın kuruluşunun 104. yıl dönümüydü. 104. yıl kutlamaları kapsamında Ali Samiyen Bey'in mezarı başında, Galatasaray Lisesi'nde ve akşam verilen davette olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenlendi. 104 yıllık sevdamızın kapsamlı yazısı tabiki mutlaka yazılacak ama bugün kutlamaları maç enstantaneleri havasında bir yazı şeklinde yazmak istedim. Kutlamanın ilk ayağı tabiki Ali Samiyen Bey'in mezarı başında yapıldı.

Ölümsüz kurucumuz, ilk başkanımız Ali Samiyen Bey sanırım bugünleri görseydi 104 yıllık tarihe emeği geçen herkesle gurur duyardı. Anmaya, Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, 2. Başkan Mehmet Helvacı ve Yönetim Kurulu üyeleri Sinan Kılıç, Nejat Uygur ve Genel Sekreter Selçuk İren’in yanı sıra taraftarlar ve basın mensupları da katıldı. Başkan'ın 104 yıl önce çaktığı kıvılcım şimdi alev alev yanıyor.

Kutlamaların ikinci adresi İstanbul Otel'deki kokteyldi. Galatasaray futbol takımı, bayan basketbol takımı, erkek basketbol takımı, tekerlekli sandalye takımı başta olmak üzere hemen hemen her branştan sporcularımız bu kutlamada hazır bulundular. Beylerin tamamı siyah takımlarının içine Galat'lardan gelen ve gücümüzü, cesaretimizi yansıtan renk olan mor kıravatları takmışlardı. Rijkaard bile, Adnan Başkan bile.. Mor bu sene bir hayli revaçta bizim için özellikle :)

Görkemli gecenin son bölümünde ise Başkan Adnan Polat ve Galatasaray Spor Kulübü’nde başkanlık görevinde bulunmuş olan Selahattin Beyazıt, Ali Uras, Ali Tanrıyar, Alp Yalman ve Faruk Süren sahneye gelerek 104. yıl pastasını kestiler. Selahattin Beyazıt, 104. yıl pastasının kesilmesinin ardından yaptığı konuşmada, bu geceye bakıldığında söylenecek tek sözün olduğunu belirterek, “İşte Galatasaray ve Galatasaraylılık budur” dedi. Selahattin Başkan'a katılmamak elde değil. Yıllar sonra böyle kenetlenmiş bir tablo Galatasaray'ımıza yakışandı. Yakışan da yapıldı. Gece müthişti özetle. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Kutlamanın son ayağı ise Galatasaray Lisesi oldu. Galatasaray Lisesi bahçesinde toplanma ve ardından okul bahçesindeki Atatürk heykeline çelenk konulmasıyla başlayan etkinliklerde, kulübün en yaşlı üyesi olarak, Galatasaray Müzesi'nin yöneticiliğini de sürdüren 1920 doğumlu Ali Oraloğlu, yaş kütüğüne 104. yıl plaketini çaktı. Ayrıca, Galatasaray Kulübü'nde 50. yıllarını dolduran üyelere de, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar tarafından berat ve madalyaları verildi.

Nice nice yüz senelere, şanlı tarihinle yürüyedur Galatasaray'ım!

1 yorum:

  1. GALATASARAYIMIZIN 104.YASGÜNÜNÜ KUTLAR NICE 104 YILLAR DILERIM
    PAYLASIM YAPAN HOCAM COK TESEKKÜRLER
    BU ARAD GS SITEMDE HABERINIZI ALINTI YAPIP YAYINLADIM INSALAHH BI MASURU YOKTUR
    SEVGILERIMLE

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir