3 Ekim 2009 Cumartesi

Ankaragücü - Galatasaray {Maça Doğru}


Ankaragücü'nü bu sezon önce 100. yılı sonra Vassell transferi sonra ise Ankaraspor'la birleşme mevzuları ve Melih Gökçek'in kulübe ihtilal yapmasıyla hatırlıyorum. Bana sorarsanız Ankaraspor yerine Ankaragücü'nün küme düşürülmesi gerekiyordu ama artık yapacak birşey yok. Ankaragücü bu sezon yaptığı transferlere rağmen ligde hala istediğini alamamış bir takım. Oynadıkları 7 maçta 1 galibiyet 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldılar. 9 gol atıp 10 gol yediklerini görüyoruz. Ankaragücü sezona başlamasından bu yana istikrarsız görüntü çizsede son oynadıkları maçta Gaziantepspor'u deplasmanda yenmeleriyle oldukça dikkat çektiler. Ayrıca Ankaragücü Galatasaray karşısında Vassell, Leonardo Iglesias, Dos Santos ve Diego Padilh sakatlıkları nedeniyle Gustave Bebbe de cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Özellikle bu kadar sakat futbolcuları varken ve ligde iyi görüntü çizen bir halleri yokken Galatasaray karşısında kendilerini favori görmüyorum.

Galatasaray'da ise sakatlıkları nedeniye Keita, Sabri, Gökhan Zan, Emre Güngör, Linderoth ve Emre Aşık Ankara deplasmanına götürülmediler. Keita bu sezon Galatasaray'ın en büyük çıkış yakalayan futbolcularından birisi olarak görünüyor. Kasımpaşa maçını hatırlarsak Keita'nın olmadığı ilk yarıda hücumda oldukça zorlandığımızı söyleyebiliriz. Galatasaray'ın bu sezon ana silahı olan tempolu futbolda Keita'nın katkısı çok büyüktü. Savunma hattına gelirsek son maçlarda sakatlıklar nedeniyle ideal savunma hattımızı bir türlü kuramadık. Çoğu stoperimizin olmadığını düşünürsek Hakan Balta yine stoper oynayacaktır ve Caner Erkin'i sol bek olarak izleyeceğiz. Eskişehirspor karşılaşmasında Caner'in yerine Uğur Uçar sol bek olarak görev yapmıştı ama Sabri'de bu maçta olmayınca Uğur Uçar'ı ait olduğu bölgede, Caner'i ise sol tarafta göreceğiz. Aslında bana sorarsanız benim kafamda oluşturduğum ideal savunma hattı da Uğur Uçar - Servet Çetin - Hakan Balta ve Caner Erkin şeklindeydi. Zorunluluktan olsa da kafamda yarattığım bu defans hattını ilk defa bir arada izlemek çok güzel olacak.

Eskişehirspor ve Sturm Graz maçlarında Galatasaray istediği sonuçları alamasa bile oyunun belli bölümlerinde oynadığı futbolla aslında gelecek için büyük umutlar veriyor. Çoğu Galatasaray taraftarı iyi futbolu gördükleri için skor yazarlarının aksine Rijkaard'ın arkasında ve sürekli Galatasaray'ı destekliyorlar. Galatasaray'ın bu iki maçta berabere kalmasının ardından çok fazla eksik futbolcusu olan Ankaragücü'ne acımayacağını düşünüyorum. Maçın 16'da oynanması ve Ankara deplasmanı handikap gibi görünse bile Galatasaray'ın kadro kalitesi bu maçın üstesinden rahatlıkla gelebilir ve alacağımız bir galibiyetle yeniden bir seri yakalayabiliriz. Kafamda oluşturduğum ideal ilk 11'e gelirsek:

--------------- Leo Franco ---------------
Uğur ----- Servet ----- H.Balta ----- Caner
-------- M. Topal ------ Ayhan------------
Aydın ------------ Elano ------------- Arda
------------------ Baros -------------------

Galatasaray'ın ben maça bu kadroyla çıkacağını düşünüyorum. Ayhan'ın bu kadro için ne kadar önemli olduğunu Sturm Graz maçında tekrar gördük. Eskişehirspor karşısında ikinci yarıda hücumda kitlendiğimiz dönemde orta sahanın hücum aksiyonu olmayan oyunculardan kurulu olması bizi çok etkiledi. Bu yüzden Ayhan gibi hücumda da katkı verecek bir orta sahanın takımda varlığı çok önemli. Elano'da Sturm Graz maçında çok fazla pas hatası yapsada takımın tempo yakalamasında ve hücumda etkili olmasında büyük rol oynamıştı. Kewell'ın yerine ben Aydın'ın ilk 11 başlayacağını düşünüyorum. Aydın, Elano, Arda ve önlerinde oynayacak Baros hücum hattının bu maçta farka ulaşacağından hiç şüphem yok. Benim skor tahminim 4-0 Galatasaray'ın bu maçı kazanacağı yönündedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir