7 Ekim 2009 Çarşamba

Ankaraspor Resmen Bank Asya'da

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan, Ankaraspor'un Turkcell Süper Lig'den bir alt lige düşürülmesiyle ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Arıboğan, Ankaraspor'un bugüne kadar oynadığı ve bundan sonra oynaması gereken tüm maçlarda 3-0 hükmen yenik sayılacağını açıkladı. Arıboğan, sezon sonunda Ankaraspor'un ardından 2 takımın daha bir alt lige düşeceğini de sözlerine ekledi. Lütfi Arıboğan kamuoyu tarafından merakla beklenen Ankarasporlu futbolcuların durumuyla ilgili de açıklama yaptı. Ankaraspor forması giyen futbolculara 15 gün ek transfer süresi tanınacağını ifade eden Arıboğan, futbolcuların bonservislerinin ise yine Ankaraspor'da olacağını söyledi. Buna göre Ankarasporlu futbolcular 22 Ekim'e kadar başka kulüplere transfer yapabilecek. Bu arada Ankaraspor'un Türkiye Kupası'nda mücadele etmesinde ise bir sakınca görülmediği belirtildi.


Melih Gökçek ne kadar Ankaraspor'un küme düşürülmesine çok sinirlenmiş gibi gözükse de bu karar aslında ona koymaz. Geçmişte de Ankaragücü'nü ele geçirmek için çabalara girişmiş ama hayallerine ulaşamayınca Ankaraspor'u önce belediye bünyesinde kurdular sonrasında belediye bünyesinden çıkarmış gibi görünüp şirketleştirdiler. Aslında Ankaraspor'u kurarken bile amaç birgün Ankaragücü'nü ele geçirmekti ve 100. yıl bahanesine bunu başardılar. Bu yüzden Ankaraspor küme düşmüş, ligde kalmış pek umursadıklarını sanmıyorum. Bana sorarsanız Ankaragücü'nün de küme düşürülmesi gerekiyordu ama yasalar gereği Ankaraspor küme düşürüldü. Aslında Ankaragücü ve Ankaraspor'un güçlerini birleştirmesi bütün futbolseverlerin işine gelecekti. Çünkü Ankaraspor'un taraftarı pek yok ama oynadıkları futbolla, kadro kaliteleriyle ligimizin önemli takımlarındandı. Ankaragücü ise son yıllarda çok fazla sıkıntı çekti ama geçmişleri itibariyle çok büyük taraftar potansiyellerine sahip durumdalar. Dünya ülkelerinede baktığımızda başkentinden şampiyon çıkartamamış sayılı ülkelerden olduğumuza göre bu birleşme çok güzel olacaktı ama olayları ellerine, yüzlerine bulaştırdılar. Bir günde kulübe üye olmalar ve başkan seçilmeler, transferin son günü yatay geçiş misali futbolcu transferleri falan gerçekten hoş olmadı.

Olmuşla ölmüşe çare yok diyeceğiz ve artık önümüze bakmak zorundayız. Küme düşürülmenin ardından alınan kararları değerlendirmek gerekirse Ankaraspor'un bu sezon oynadığı dört maçta hükmen 3-0 mağlup sayılmasına karar verilmiş. Bu özellikle Antalyaspor açısından doğru bir karar oldu çünkü onlar açısından acayip haksız bir durum vardı. Ayrıca Ankaraspor'lu futbolculara 15 günlük transfer süresi verilmiş. Futbolcular çok uzun zamandır futbol oynamıyorlardı ve bu küme düşürülmede belkide onların canı en çok yandı. Ankaraspor kadrosunda kalan futbolculara baktığımda en iyi futbolcuları Ankaragücü'nün kaptığını gördüm. Büyük ihtimalle bu transfer döneminde de öyle olacaktır. Gelecek sezon Bank Asya'dan devam edecekleri için kulübün yabancı futbolcularına ve teknik ekibinin sözleşmeleri bitene kadar kulüpte kalabileceği açıklanmış. Biliyorsunuz Bank Asya Birinci Lig'de yabancı teknik direktörler çalışamıyor. Ankaraspor'un da yabancı bir teknik direktörü olduğu için bu karar önemliydi ama bana sorarsanız bütün yabancılar bu transfer dönemi kulüpten ayrılacaklar. Ben olsam Ankaraspor'un teknik direktörünü Hikmet Karaman'ın yerine Ankaragücü'nün başına getiririm. Çünkü Röber bu sezon Thomas Doll ile birlikte ligimize renk katıyordu. Ayrıca Ankaraspor'un Türkiye Kupası'na katılabilmesi kararlaştırıldı. Acaba oynatacak futbolcu bulabilecekler mi ki Türkiye Kupası'na katılacaklar. Bu karar gerçekten çok ilginç oldu. Bunun dışında alınan kararlara baktığımda pek benim ilgimi çeken karar yok.

Şimdi Ankaraspor'un haricinde iki takım daha küme düşecek ve Ankaraspor'la maç haftası olan takımlar haftayı bay geçirecek. Galatasaray'a yazık oldu aslında gittik Ankaraspor'la deplasmanda zorlu maç yaptık ve takım yoruldu. Beşiktaş bir haftayı dinlenerek geçirdi, Fenerbahçe ise tam haftasını bilmiyorum ama 3-4 hafta sonra geçirecek. Avrupa Kupası oynayan takımlar için güzel haber ama fikstür şanssızlığı yüzünden Galatasaray dinlenemedi. Halbuki en çok dinlenmeye Galatasaray'ın ihtiyacı vardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir