20 Ekim 2009 Salı

Bahri Tanrıkulu'nu Es Geçmeyelim

Aslında genel olarak bütün sporlara ve saygı duyduğumuz sporcuları yazmamıza rağmen Bahri Tanrıkulu ismini nedense atlamışım. Dünya Tekvando Şampiyonası'ndan haberimiz olmasa daha da atlayacağım gibi görünüyordu. Bahri Tanrıkulu öncelikle bu ülkenin yetiştirdiği en önemli sporcuların başında geliyor. Kariyerine baktığımızda bir istikrar abidesi ve sadece yarışmanın dışında tekvando sporunun ülkede gelişmesi için çok büyük katkılar veriyor. Onun önderliğini yaptığı Tekvando'da da Türkiye oldukça gelişiyor ve 2012 Londra'da çok büyük beklentilerimiz var. Bahri Tanrıkulu'nun başarılarına baktığımızda 2004 Atina Olimpiyatları'nda gümüş madalya aldığını görüyoruz. Aslında bu şampiyonada altın madalyayı kazanabilirdi ama yarı final mücadelesinde kolu kırılmıştı ve o halde finale çıkmıştı. Ama finalde kaybederek gümüş madalyada kalmıştı. Aksilik şu ki 2004'de finalde yenildiği rakiple 2008 Pekin'de tekrar karşılaşma imkanı buldu. Ama ilk turda şanssız bir şekilde elendi.

Bahri Tanrıkulu Olimpiyatlarda istediği dereceleri altına henüz kavuşamamış gibi gözükse bile Dünya Şampiyonaları'nda oldukça iyi bir görüntü çiziyor. 2007 yılında Pekin'de yapılan Dünya Şampiyonası'nda altın madaya almasının ardından 2009 Kopenhag'da da altın madalyayı almayı başardı. Bahri Tanrıkulu 29 yaşına geldi ve tecrübe olarak artık zirvede bulunuyor. 2012 Londra'da kendisinden beklentilerimiz büyük. Ayrıca kardeşi Azize Tanrıkulu'da 2008 Pekin Olimpiyatları'nda madalya kazanmıştı. Kopenhag'da yapılan Dünya Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye oldukça iyiydi ve 1 altın, 3 bronz madalya kazanmayı başardılar. Erkeklerde, 87 kiloda Bahri Tanrıkulu'nun altın, 63 kiloda Cem Uluğnuyan ve 68 kiloda Servet Tazegül ile bayanlar 73 kiloda Furkan Asena Aydın'ın bronz madalya kazandı.

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin yaptığı açıklamada ''Bugüne kadarki en geniş katılımlı Dünya Şampiyonası'nda, 2007'ye göre madalya sayısını dörde katladıklarını belirterek, ''Başarımızı artırdık. 17 yaşında 3-4 sporcumuz var. Bunlar, 2012 Olimpiyat Oyunları adaylarıdır. Başarı, devamlılığı olduğu zaman başarıdır. O nedenle, Bahri Tanrıkulu'nu, federasyonum ve Türk milleti adına alnından öpüyorum'' dedi. Tekvando sporu ülkemizde pek ön plana çıkmasa bile kısa zamanda büyük gelişim gösterdi ve Dünya'nın bu sporda söz sahibi ülkelerinden biri olmayı başardık. Mükemmel bir yapılanma kuruldu ve genç jenerasyonla birlikte ilerleyen yıllarda çok büyük işler yapacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir