6 Ekim 2009 Salı

Bank Asya Birinci Lig 7. Hafta Panaroma

Süper Lig'e değindikten sonra Bank Asya Birinci Lig'e de değinmek gerekiyor. Son yıllarda Bank Asya'ya baktığımızda puanların birbirine çok yakın olduğunu ve her an herşeyin olabildiğini görmek bu lige ayrı bir heyecan katıyor. Puan durumuna yine baktığımda birbirine yakın puanları görüyorum ve bu gelecek haftalar için bizlere büyük heyecan getirecek. Genel olarak maçlara baktığımda favorilerin kazandığı bir hafta geçirdik. Bazı maçlarda önemli farklar görmemize rağmen bazı maçlarında 1-0 bittiğini görüyoruz. Ayrıca bu hafta hiç beraberliğin yaşanmaması ve sadece bir deplasman galibiyetinin olması çok ilgi çekici.

Samsunspor - Boluspor: Karadeniz derbisi diyi nitelendirebileceğimiz bu karşılaşmada Samsunspor evinde Boluspor'u 3-0 yendi. Ben Samsun'luyum ve Samsunspor'da benim çok sevdiğim kulüplerden birisi ve bu takımın yerinin mutlaka Süper Lig olduğunu düşünüyorum. Ama mali sorunlar nedeniyle uzun süredir yer aldıkları Bank Asya'da orta sıralarda ve küme düşmeme hattında mücadele ediyorlardı. Bu sezona girerken transfer yasakları nedeniyle transfer yapamamışlardı ama bu yasağın kalkması neticesinde transferin son günü 13 futbolcuyu kadrolarına kattılar. Bu yüzden takımın oturması için zamana gerek vardı ve Samsunspor gün geçtikçe daha iyi görüntü çiziyor. Bu maçta Samsunspor'un gollerini Dk. 9 Murat Yıldırım, Dk. 30 Turgut Doğan Şahin, Dk. 50 Hakan Akman kaydetti. Boluspor ligin güçlü ekiplerindendi ve Samsunspor'un bu galibiyeti onlar için büyük bir moral kaynağı oldu.


Dardanelspor - Karşıkaya: Bank Asya Birinci Lig'e bu sezon yükselen Dardanelspor ile bu ligin gediklilerinden Karşıyaka'nın karşı karşıya geldiği karşılaşmada Karşıyaka deplasmanda rakibini 5-1 gibi farklı bir skorla geçti. Karşıyaka'nın gollerini Dk. 4 ve Dk. 77 Taha, Dk. 46 Erçağ, Dk. 63 ve Dk. 86 Okan kaydetti. Dardanelspor'da ise Dk. 90'da Uğur'un kaydettiği gol maçın skorunu belirledi. Karşıyaka bu sezon mutlaka Süper Lig'e yükselmek istiyor. Özellikle geçtiğimiz sezon play-off finalinde Kasımpaşa'ya kaybettikten sonra bu sezon daha iştahlı bir görüntü çiziyorlar. Dardanelspor'da ise bu maçın ardından teknik direktör Mustafa Meteertem istifa etti.

Bucaspor - Adanaspor: Bucaspor'da bu sezon Bank Asya Birinci Lig'e yükselmesine rağmen aldığı flaş skorlarla dikkat çekti. Adanaspor gibi güçlü bir ekip karşılaşmasında elde ettikleri 4-1'lik galibiyet onlar açısından çok önemli oldu. Bucaspor'un gollerini Dk. 7 Kenan Aslanoğlu, Dk. 26 Mehmet Batdal, Dk. 30 Erman Güraçar atarken Adanaspor'un tek golünü Dk. 30 Mbilla kaydetti. Bucaspor kendisine iyi bir kadro kurmuş ve bu rüzgarı ne kadar sürdürercekler göreceğiz. Adanaspor ise play-off'ları mutlaka zorlayacaktır.

Giresunspor - Hacettepe: Ligin iki zayıf ekibinin karşı karşıya geldiği karşılaşmada Giresunspor rakibini 1-0 yendi. Giresunspor'un tek golünü Dk. 13 Suarez kaydetti. Hacettepe'nin önemli futbolcuları Gençlerbirliği'ne geçince takımın böyle düşüşünü çok normal karşılıyorum. Giresunspor ise bir süredir bu ligde ve sürekli düşmemeye oynuyor. Gerçi Giresunspor'un yeni stad projesi vardı o gerçekleştikten sonra birşeyler olabilir.

Kartalspor - Orduspor: Bu sezon aldığı flaş skorlarla kendinden çok söz ettiren ve ligde 2. durumda olan Kartalspor evinde Orduspor'u 1-0 yendi. Kartalspor'un tek golünü Dk. 14 Yakubu attı. Kartalspor'da iyi bir kadro oluşturmuş ve bu sezon Süper Lig'e yükselmek için mücadele ediyor. Orduspor ise geçtiğimiz sezonların aksine kötü sonuçlar alıyorlar ve şu an düşme hattında bulunuyorlar. Tabi ligin hala başları sayılır ve Bank Asya'da neyin ne olacağını bilinmediği için bu sıralamalar daha çok değişir ama Orduspor'u zor günler bekliyor.

Kayseri Erciyesspor - Mersin İdmanyurdu: Ligin iki önemli takımını karşı karşıya getiren maçta Kayseri Erciyesspor evinde Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yendi. Maçın tek golünü Dk. 59 Kemal Samet attı. Mersin İdmanyurdu önemli bir taraftar potansiyeline sahip ve takıma önemli yatırımlar yapıyorlar. Bu yüzden hedefleri Süper Lig'e yükselmek ama iyi bir başlangıç yapamadılar. Kayseri Erciyesspor ise bu temposuyla orta sıralarda yer alacak gibi duruyor.

Gaziantep B.B - Çaykur Rizespor: Haftanın dikkat çekici skorlarından birisi bu maçta çıktı. Gaziantep B.B'si Çaykur Rizespor'u evinde 3-0 yendi. Golleri Dk. 10 ve 44 Ertan Koç, Dk. 83 Uğur kaydetti. Çaykur Rizespor bu sezon mutlaka Süper Lig'e çıkmayı hedefliyor ama aldıkları bu mağlubiyet onlar açısından hiç iyi olmadı. Gaziantep Belediyesinin ise ben bu sezon küme düşmemek için oynadıklarını düşünüyorum ve bu skor onlar için çok önemliydi.

Konyaspor - Kardemir Karabükspor: Haftanın en önemli karşılaşması olarak nitelendireceğimiz bu karşılaşmada Konyaspor evinde Karabükspor'u 1-0 yendi. Maçın tek golünü Dk. 17 Poljac kaydetti. Konyaspor geçtiğimiz sezon Süper Lig'den düştü ve bu sezon tekrar Süper Lig'e dönmek istiyor. Hala ellerinde çok güçlü bir kadro var ve şu an Bank Asya'nın en iyi takımı durumundalar. Karabükspor ise en azından play-off'lara kalmak istiyor ve şu ana kadar gösterdikleri performansla bunu başarabilecek gibi görünüyorlar.

Altay - Kocaelispor: Kocaelispor bu sezon yaşadıkları mali sorunlar nedeniyle ligin dibine demir atmış durumdalar. Altay ise kurduğu iyi kadroyla mutlaka Süper Lig'de yer almak istiyor. İki takımın karşı karşıya geldiği maçta Altay rakibini 1-0 yendi. Maçın tek golünü Dk. 12 Şehmus penaltıdan kaydetti. Bu maçın daha farklı skorla bitmesini beklerdim ama tek gol beni oldukça şaşırttı. Kocaelispor ligin dibine demir attı ve böyle giderler diye tahmin ediyorum. Altay ise ait olduğu Süper Lig'e çıkmak için mücadelesini son haftaya kadar sürdürecek gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir