29 Ekim 2009 Perşembe

Bench'in Arkası {Galatasaray Futbolcu Tribünü}

Başlık bir blog adından alıntıdır. Ama yazımı daha iyi açıklayan iki kelime bulamazdım şüphesiz. Bench dediğimiz şey bir nevi yedek kulübesi. Ali Samiyen Stadı'nda yedek kulübesinin yani benchin arkası da futbolcu tribünüdür. Cezalısı, sakatı, kadroya alınmayanı o tribünde oturur. Maçı oradan takip eder. Basın tribününün de altıdır hemen zaten. Başka takımlarda durum ne bilmiyorum ama söz konusu Galatasaray ise futbolcu tribünü çok önemli bir yerdir. Biz futbolcu tribününde; en formda dönemlerinde, Beşiktaş maçında Hakan Şükür & Lincoln ikilisini izlemiş bir taraftar grubuyuz mesela.. Futbolcu tribünü asla boş kalmaz maçlarda. Kuraldır bu; Samiyen'de maçlar tam kadro izlenir, 11 kişi sahada, 7 kişi kenarda, kalanların çoğunluğu da futbolcu tribünündedir.

Yazının tepe resmi olan fotoğraf Trabzonspor maçından alınmıştı. Hemen bu cümlelerin üzerinde gördüğünüz fotoğraf ise Dinamo Bükreş maçından alındı. Kimler var tribünde sayalım derhal; Ufuk Ceylan, Hakan Balta, Emre Aşık ve altyapıdan, A takıma çıkmak için hazırlanan gençler var. Hakan ve Emre bu maçta dinlendirilmişti. Zira haftasonu Fenerbahçe maçı vardı. Gençlere gelecek olursak; gerek Serdar Eylik, gerek Serkan Kurtuluş, gerekse Emirhan Ergün Samiyen'in çimlerinde koşacakları, parçalı formayı ıslatacakları günün hayalini kuruyorlar. Her zaman Galatasaray altyapısı ile övünür, en kalite futbolcular buradan çıkar denir ya. İşte bunun en büyük sebeplerinden birisidir futbolcu tribünü. Zira Galatasaray'da altyapı oyuncularından birisiyseniz; önce top toplayıcı olarak sonra futbolcu tribününde yer alarak en son da o stada futbolcu olarak çıkarak başlarsınız kariyerinize. Tiyatro tabirini biraz değiştirmek gerekirse; sahanın tozunu yutmalısınız..

Sıradaki ekip Sturm Graz maçından bir üçlü. Bu sene ufak ufak A takıma alınan, hatta bence Keita ve Baros'un yokluğunda yine alınacak olan gençlerimizden Serdar yine futbolcu tribününde. Buraya yazıyorum bu senenin sonuna kalmadan Allah kaza bela sakatlık vermezse Serdar Galatasaray A takımının vazgeçilmez oyuncularından birisi olacaktır. Belki sezon sonunda pişmesi için kiraya bile gidebilir. Serdar'ın hemen yanında müzmin sakatımız Emre Güngör oturuyor. Gerçi Emre o sakatlığı artık tamamen atlattı. Zira Buca maçında 90 dakika sahada kalarak hepimizi hem şaşırttı hem de çok mutlu etti. Emre'nin bir maçı tamamlayabilmiş olması bile benim için kocaman bir artıdır. Sturm Graz maçından son ismimiz ise Barış Özbek. Rijkaard'ın takıma gelmesiyle biraz Ayhan, Mustafa ve Elano'nun gölgesinde kaldı Barış. Şimdi bir de Tobias eklendi bu üçlüye. Barış'ın işi gerçekten zor. Bench'in arkasının müdavimlerinden olacağa benziyor.

Son iki fotoğrafımız ise Eskişehirspor maçından. Yer yine Samiyen tabii ki. Eskişehirspor maçında futbolcu tribünü boydan boya dolu olduğu için ikiye bölünerek fotoğraflanmış. Önce ilk fotoğraf; Gökhan Zan, Ufuk Ceylan, Emre Güngör, Barış Özbek ve Ergün Penbe?! Sondan başlayalım; Ergün'ü Samiyen'in tribünlerinde görmek, hem de bu kadar vip bir yerde, çok güzel bir his benim için. Yalnız Ergün de değil, Hakan Şükür gelsin, Hasan Şaş gelsin, Hagi gelsin, bu tribünlerde izlesinler maçı. İzlemekle kalmayıp bu tribündeki gençlere bildiklerini aktarsınlar. Futbolcularımıza dönecek olursak; Gökhan Zan o günlerde sakatlığı yüzünden tribündeydi, Emre Güngör keza öyle.. Ufuk Ceylan; Leo ve Aykut'un arkasından kaleyi zor görecek gibi duruyor ama sabır başarının anahtarıdır bunu da unutmamak lazım. Barış Özbek ile ilgili fikirlerimi bir önceki fotoğrafta yazmıştım. Gelelim ikinci fotoğrafa; Serdar & Serkan ikilisi yine tribünde yerlerini almışlar. Son isim de Tobias. Galatasaray'ımızın şüphesiz en talihsiz futbolcusu. Milyonda bir insanın başına gelen sakatlığı, ardından da menisküs problemi.. Orta sahanın, gerektiğinde de sağ bekin en başarılı oyuncusuyken başına gelenler çok acıydı. Ama şükürler olsun Tobi iyileşti. Dünkü Buca maçında 70 dakika oynadı mesela. O kadar laf etmeme, sabırsızlığıma rağmen ben bile dün en çok onu takip ettim diyebilirim.

Kimbilir daha kimleri göreceğiz Samiyen Futbolcu Tribününde. Ama oraya kim çıkarsa çıksın, takımda kim oynarsa oynasın bu sezon en sağlam bench ve hatta en sağlam bench arkası kardoya sahip takım Galatasaray'dır. As kadro da, yedek kadro da, futbolcu tribününden çıkacak kadro da sahaya çıksa çok başarılı olur ve formanın layığını fazlasıyla yapar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir