25 Ekim 2009 Pazar

Bursaspor Geliyor {Bursaspor:6-0:İst.Belediye}


Geçtiğimiz sezon Ertuğrul Sağlam'ın Beşiktaş'tan ayrılmasının ardından Bursaspor ile anlaştığı hafta ligin ilk yarısının 6. haftasıydı. Ertuğrul Hoca takımı devraldığından beri Bursa'da işler müthiş gidiyordu. Geçen sene ilk beşin hemen ardından gelen takım olmuş, 3 büyükler başta olmak üzere bir çok takımı da zorlamıştı. Hatta Ertuğrul Hoca'nın gelmesiyle Bursa'da hiç kaybetmeyen bir Bursaspor izledik. Bu sene de lige çok iyi bir başlangıç yaptılar. Ligin 9 haftasında topladıkları 19 puan ile Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından 3. sırada geliyorlardı. Bu hafta ise ligin iyi futbol oynayan fakat istediği sonuçlara ulaşamayan ekibi İstanbul Büyükşehir Belediye ile karşılaştılar. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan maçı Bursaspor tam 6-0 kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

İlk 15 dakikada 2-0 öne geçti Bursaspor. Ömer Erdoğan'ın kafa vuruşu ve Ozan İpek ilk iki golün sahibiydi. İlk yarının tamamında oyunu domine eden ev sahibi ekip 43. dakikada 3. golünü buldu. Batalla'nın güzel vuruşuyla ilk yarının sonuna doğru Bursa istediğinin fazlasını almıştı bile. 3 golün ortak özelliği yalnızca ilk yarıda atılan goller olması değil aynı zamanda çok güzel goller olmasıydı. Gerek Ömer Erdoğan'ın kafa vuruşu gerekse Ozan ve Batalla'nın vuruşları gollerin izlenesi goller olması için yeterliydi. İlk yarı 3-0'lık Bursa üstünlüğü ile sona ererken ikinci yarının başında Sylla ikinci sarıdan kırmızı kartı gördü ve İstanbul 10 kişi kaldı. Dakikalar 62'yi gösterdiğinde ise İbrahim Akın hakeme itirazdan önce sarı kart gördü itirazlarını sürdürünce hakem ikinci karttan kırmızıyı verdi. İbrahim'in atılmasıyla İstanbul Belediye artık sahada 9 kişi ile mücadele etmek zorundaydı. 5 dakika sonra sahneye benim için Bursa'nın en önemli futbolcusu çıktı. Volkan Şen kaleciyi falan çalımladı plasesiyle topu kale içine bırakıverdi. Turgay 5. golü, Ali Tandoğan ise 6. golü kaydeden isimlerdi. 91. dakikada ise Okan Buruk oyundan alındıktan sonra 4. hakemin uyarısı ile kırmızı kart gördü. Maç Bursa'nın 6-0 galibiyetiyle bitti.

Bu maçın ardından Bursa puanını 22'ye yükselterek maç fazlasıyla Galatasaray'ın tabloda üzerine çıktı. İstanbul Belediye ise 15 puanda kaldı. Daha önce Tokatspor ve Erzurumspor'u 6-0 yenen Bursa tarihinde 3. kez 6 farklı galibiyetle maçı tamamlamanın mutluluğunu yaşadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir