29 Ekim 2009 Perşembe

Çakma Ibrahimoviç {Mehmet Batdal}

Ibrahimoviç'i çok sevdiğimi ve futbolunu mümkün oldukça bloga sık bir şekilde yazmaya çalışıyorum. Çünkü Dünya üzerinde böyle fantastik bir futbolcu daha yok ve futbolcuların tarzlarına baktığımda olacak gibi de durmuyor. Uzun boyuna rağmen bu kadar teknik, hızlı, çevik, atletik ve bunun gibi sayabileceğim bir çok özelliği Ibrahimoviç bünyesinde barındırıyor. Türkiye'de de Bucaspor'da oynayan Mehmet Batdal'ın futbolu Ibrahimoviç'e çok benzetiliyor. Geçtiğimiz sezon Bucaspor'a Bank Asya Birinci Lig'e taşıyan futbolu ve bu sezon yakaladığı büyük çıkışla büyük takımların gözdesi olmuş durumda. Bu sezon başında bir çok talibi olmasına rağmen transferi gerçekleşmedi ama devre arasında büyük takımlardan birine gideceği söyleniyor.

Aslında büyük gelecek vaad eden futbolcular genellikle en geç 20'li yaşlarda keşfedilir ve büyük takımlar bu transferi mutlaka gerçekleştirirdi. Ama Mehmet Batdal 23 yaşına gelmesine rağmen hala transferini gerçekleştirmedi. Gösterdiği performansa baktığımızda Bucaspor hatta Bank Asya Birinci Lig ona dar gelmeye başladı ve kendini ifade edebileceği büyük bir takıma transfer olmak istiyor. Galatasaray - Bucaspor karşılaşması aslında onun için bir bakıma kendini kanıtlama maçıydı. Özellikle Bucaspor'un Galatasaray'ın eksiklerinden faydalanıp bu kadar atak oynadığı bir karşılaşmada şov yapabilirdi ama heyecanından mı bilmiyorum ama çok kötü bir futbol sergiledi, hatta bir de penaltı kaçırdı. Mehmet Batdal 1.95 boyunda bir futbolcu ama eski tip pivot santraforlara benzemiyor. İmajına baktığımda kendisine Ibrahimoviç imajı vermesinin yanında futbolu onun çok gerisinde olmasına rağmen tarz olarak benziyor. Dünya üzerinde de o tarzda olabilen çok fazla futbolcu yok. Mehmet Batdal topu ayağına aldığında adam geçebilen, hızlı ve atletik bir futbolcu. Eksiklikleri ise müthiş bir bitirici olmamasının yanında çok da güçlü bir hücumcu değil. Yani bazı maçlarda rakip savunmanın arasında kaybolabilir. Ama kapasitesine baktığımızda büyük takımlarda oynayabilecek yetenekte.

Baros'un da sakat olduğunu düşünürsek ve Galatasaray'ın gençlere verdiği değeri görürsek ben bu futbolcuyu Galatasaray'da görmek isterim. Fenerbahçe'de Semih ve Güiza ki yedek kalmaya başladı eğer bu futbolcu Fenerbahçe'ye giderse kaybolur gider. Beşiktaş'a gitmesi durumunda ki Batuhan bile forma şansı bulamıyor yani forma şansı bulması zor olur. Trabzonspor'da ise kendini yeteri kadar ifade edemez diyorum. Bakalım devre arasında veya sezon sonunda neler olacak ve kime transfer olacak. Galatasaray'ın bir Türk santrafor alma isteği vardı. Bu ya Sercan Yıldırım olacak ya da Mehmet Batdal diyorum. En azından benim temennim bu yönde.

1 yorum:

  1. Geçen sezon Demirspor-Bucaspor maçlarında canlı olarak kendisini izleme şansına sahip olmuştum.

    Bucaspor'un Demirspor'u 5 Ocak'ta yendiği maçta resmen Demirspor'u tek başına yıkmıştı. O zaman ben de bu kadar övülen bu genç adamın kumaşının ne kadar kaliteli olduğunu gözlerimle görmüştüm. O maçta sonradan oyuna giren Ozan İpek 'de (Bursaspor) 40 metre top sürmüş 2 futbolcuyu çalımlayıp kaleciyi ters köşeye yatırarak belki de benim 5 Ocak'da gördüğüm en güzel golü atmıştı..

    Yazınıza sonuna akdar katılıyorum :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir