10 Ekim 2009 Cumartesi

Fatih Hoca İstifa Edecek mi?

2006 Dünya Kupası Grup Elemelerinde Ersun Yanal ile başlamış fakat alınan sonuçların ardından Fatih Terim'i Milli Takımlar Teknik Sorumlusu yapmıştık. Neticesinde Milli Takım play offlara kalmasına rağmen İsviçre'yi eleyemeyerek, üstüne bir çuval dolusu ceza alarak Dünya Kupasına katılma şansını kaybetmişti. Fatih Hoca o günlerde; "Bizim ekip elinden geleni yaptı ama en başından biz başlamadığımız için bu kadar oldu" tarzı bir açıklama yapmıştık. 2008 Avrupa Şampiyonasında ise tabiri caizse fırtına gibi eserek yarı finale kadar yükseldik. Yarı finalde Almanya'ya yenilerek şampiyonayı 3. sırada tamamladık. 2010 Dünya Kupası Grup Elemelerinde ise işimiz Estonya'ya kaldı. Olurda Estonya, Bosna'yı yenerse bizim de Belçika'yı mutlaka yenmemiz lazım. Dünya Kupası'na katılma şansımız çok az olsada herkes kenetlenmiş vaziyette.

Asıl mevzuya dönersek; Fatih Hoca dün maç öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Önce Milli Takıma geldiğinden beri yaptıklarını anlattı; "Yaklaşık 4 yıldır görevdeyim. Bu süreç içerisinde 25'i özel, 30'u resmi 55 tane maç yaptım. 25 özel maçının 10 tanesinde galibiyet, 9 mağlubiyet, 6'sı beraberlik. 30 resmi maçın 16 sını kazandık, 7'sini kaybettik, 7'sini berabere bitirdik. Genel tabloda 26 galibiyet, 16 beraberlik, 13 mağlubiyet aldık. Resmi maçlarda 55 gol attık, 35 gol yedik. Özel maçlarda ise attığımız gol sayısı 33, yediğimiz gol sayısı 26. Bu dönem tüm zamanlar içerisinde bir teknik adamın bir defada milli takımda en uzun süre görev aldığı dönemdir.Bu dönem, Milli Takım'ın tarihteki hiçbir süreçte kıyaslanmayacak ölçüde maç kazandığı ve gol attığı dönemdir. Ve bu dönem Milli Takım'ın tarihindeki en istikrarlı dönemdir. Dünya Kupası elemelerinde bizim, sizin ve hepinizin beklentilerinin çok uzağındayız. Belçika-Türkiye, Estonya-Bosna Hersek maçının sonucunda tüm ümitlerimiz bitebilir de. Ancak böyle olsa bile, Türk Milli Takımı'nın bu dönemde yaşadığı başarıyı gözardı etmek anlamına gelmesin" diyerek.

Daha sonra ise istifası konusunda "Önümüzde kazanmamız gereken iki tane çok önemli maç var. Ben buna odaklanmış durumdayım. Diyelim ki herşey olumsuz gelişti, o zaman ne yapacağız? Ermenistan maçından sonra yönetimle görüşecek ve kararımı vereceğim. Başta sayın başkanımız Mahmut Özgener ve Levent Kızıl olmak üzere tüm yönetim kurulumuzun bugüne dek hep takdirle karşıladığım ve sözünü ettiğim desteklerini gördüğümü ifade edeyim. Onlarla görüşmeden bir karara varmam aramızdaki dostluk ilişkisine saygısızlık olur. Onlarla görüşmeden kararımı açıklamayacağım. Sadece A milli takımda değil, tüm milli takımlarda başlamış devam eden ve başlama aşamasında bir çok projemiz var. Yönetimin devam etmem yolunda açıklamaları var, benim ülkeme kupa sözüm var, dışarıdan gelen teklifler var. Tüm bunları değerlendirirsek bu ay Ermenistan maçı sonrası ikinci yarısında kararımı vereceğim" dedi.


Şimdi en son söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Ben Fatih Hoca'nın istifa etmesinden yana değilim. Neden? Çünkü yerine gelecek daha iyi bir teknik direktör olduğunu düşünmüyorum. Benim hayal ettiğim Milli Takım teknik direktörü; Abdullah Avcı'dır. Ki kendisinin en büyük hayalinin bu olduğunu da biliyorum. Fakat Abdullah Hoca'nın önünde daha bir kaç sene olduğunu düşünüyorum. Ersun Yanal gibi tepeden inme göreve getirilip, küt diye kovulursa çok üzülürüm. Fatih Terim istifa ederse yerine Bülent Uygun'un gelebilme ihtimali var ki düşünmek bile istemiyorum. Bülent Uygun iyidir hoştur da Sivas'ın 2 senelik başarısını taşıyamayan adam Milli Takım sorumluluğunu nasıl taşıyacak? Yabancı hoca alternatiflerini zaten direk çiziyorum. "Milli Takım" dediğin olgunun içinde milletten oyuncular, milletten adamlar çalışır. Devşirme oyuncuya da devşirme hocaya da hep karşı oldum hep karşı olacağım. Bu akşam Estonya'ya :) ve Milli Takımımıza canı gönülden başarılar dilerim. İnşallah herşey istediğimiz gibi gider.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir