8 Ekim 2009 Perşembe

Forvet Üçlemem {Sercan Yıldırım}

Sercan Yıldırım özellikle geçtiğimiz sezon yakaladığı çıkışla adından oldukça söz ettirdi. Son zamanlarda hakkında oldukça fazla transfer dedikodusu çıkmasına rağmen kendisi hala Bursaspor'da kalmayı tercih ediyor. Özellikle bu yaz döneminde Galatasaray ve Fenerbahçe Sercan'ın transferini bitirmek için oldukça uğraştılar ama ligimizin anormal transfer ücretleri yüzünden bu transfer gerçekleşmedi. Bursaspor altyapısından yetişen Sercan Yıldırım üç sezondur Süper Lig'de mücadele ediyor. Geçtiğimiz sezon oynadığı 30 maçta 11 gole imza atarak aslında piyasasını oldukça kabarttı. Sercan sadece üç büyüklerin değil Avrupa devlerinin bile peşinden koştuğu bir futbolcu. Arda Turan'dan bu yana Avrupa takımlarının böylesine ilgisini çeken bir futbolcumuz olmamıştı. Hata bana sorarsanız Sercan Yıldırım son yıllarda Arda Turan'dan sonra ülkemizin gördüğü en büyük yetenek diyebilirim.

Son yıllarda Anadolu kulüpleri iyi futbolcular çıkarmaya başladı ve futbolcu ticaretinden geçtiğimiz sezonlara göre daha fazla para kazanıyorlar. Bir Anadolu kulübü yıldız bulunca onu daha iyi bir futbolcu yapmak yerine nasıl satabilirim telaşı içine girdi. Bursaspor'da aslında ısrarla Sercan takımda kalacak dese bile olmadık bir transfer ücreti kapmanın peşinde. Sercan Yıldırım için 10 milyon euro gibi bonservis rakamları dolaşıyordu. Ülkemizde futbolculara ödenen bonservislere baktığımda aslında böylesine paralara en yaklaşan futbolcu Sercan Yıldırım ama yinede o noktaya henüz gelemedi. Bu yaz döneminde özellikle Sercan'ın Galatasaray'a gelmesini çok istedik, haberlerini yaptık ama transfer malesef gerçekleşmedi. Şu an hedefini Avrupa olarak göstersede Sercan üç büyüklerden bir tanesinde mutlaka oynayacak diyorum.

Sercan'ın futbol yapısı günümüz modern futboluna oldukça uyuyor. Sercan hızlı, teknik ve bitirici bir futbolcu. Onu sadece santrafor olarak görmek bile yanlış diyorum. Barcelona'da Henry'nin sol açık oynadığı gibi Sercan'da her iki kanatta rahatlıkla oynayabilecek tipte bir futbolcu. Sercan'ın Galatasaray'a gelip Rijkaard'la birlikte futbol vizyonunu geliştirmesini çok isterdim. Nasıl Arda için eskiden piyasası 20 milyon euro'ydu şimdi çok daha fazla diyoruz, Sercan'da aynı şekilde futbol vizyonunu ve piyasasını oldukça genişletebilirdi. Son zamanlarda Bursaspor futboluyla oldukça büyük beğeni topluyor ve bu başarılarda Sercan Yıldırım'ın rolü çok büyük. Ayrıca son zamanlarda A Milli Takım'ın da değişmez futbolcularından birisi oldu. Zaten kariyerine baktığımıda Milli Takım'ın hemen hemen her yaş kategorisinde forma giymiş durumda. Oynadığı bütün yaş kategori Milli Takımlarda toplam 43 maça çıkmış ve 30 gol atmıştır. Bu gerçekten çok önemli bir istatislik durumunda.

Forvet üçlememde yazdığım veya yazacağım bütün futbolcuları Galatasaray ile özdeşleştireceğim. Çünkü kendi takımımda keşke oynasa dediğim futbolcuları genelde yazmayı düşünüyorum. Galatasaray bu sezon iki santraforla mücadele ediyor. Rijkaard isteseydi mutlaka santrafor transferi yaptırabilirdi ama Sercan transferi gerçekleşmeyince santrafor olayını fazla üstelemedik. Sercan Galatasaray'da olsaydı Henry misali forvetin sol veya sağ tarafında mücadele edecekti. Ayrıca gösterdiği performansla Baros'u da geçebilirdi. Bu potansiyel kendisinde var diyorum. Galatasaray hızlı ve tempolu oynayan bir yapıya sahip. Rijkaard'ın da 4-3-3'ünü düşündüğümüzde Sercan bu takımın vazgeçilmezlerinden birisi olacaktı.

Son 10 yılın en beğendiğim forvetleri sıralamamda Batuhan Karadeniz'i 3. , Sercan Yıldırım'ı ise 2. sıraya koydum. Yarında son 10 yılda en beğendiğim Türk forvet futbolcunu yazacağım. Batuhan ve Sercan ülkemizin son 5 yılda gördüğü en yetenekli forvet oyuncuları durumunda. Sercan 90 doğumlu, Batuhan ise 91 doğumlu. İkisi yetenek olarak çok üst düzeyde ama kafa yapısı itibariyle Sercan çok daha iyi durumda. Batuhan'ın da kafasını Sercan gibi rahatlatması ve doğru yerde futbol oynaması gerekiyor. Bana sorarsanız Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'ın da Batuhan oynayamaz. Sercan ise Bursaspor'un bankosu olur, Avrupa'da giderse kendini mutlaka gösterir ve Galatasaray'a gelmesi durumunda çok önemli bir futbolcu olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir