10 Ekim 2009 Cumartesi

Kafası Rahat Oynamak Mı Yoksa Hedefler İçin Mücadele Etmek Mi?

Flemengo Kulübü Başkanı Delair Dumbrosck, Adriano'nun Avrupa'ya dönmesi için ortada bir sebep olmadığını söyledi.Adriano ile ilgili açıklamaşlarda bulunan başkan Dumbrosck, Adriano'nun henüz yeni kontrat yapmadığını ve oyuncunun Brezilya'da mutlu olduğunu bildiğini ve Flemengo'da kalacağından emin olduğunu söyledi. Delair Dumbrosck 24oredisport'a yaptığı açıklamada, "Şuan herkes mutlu ve Adriano'da işini iyi yapıyor. Fakat şuan kontrat yenileme konusunu konuşmanın zamanı değil. Dedikodular Adriano'nun Avrupa'ya dönmek istediği şeklinde. Adriano Rio de Janeiro'ya geri döndü çünkü Avrupa'da mutsuzdu. Avrupa'ya tekrar geri dönmesi için bir neden yok" ifadelerini kullandı. Adriano'nun Flemengo ile olan sözleşmesi gelecek yaz ayına kadar olurken, Oyuncu ocak ayında Avrupa kulüpleri ile görüşmelere başlayabilir. Ayrıca oyuncunun eski kulubü Inter'e veya aynı şehrin diğer büyük kulübü Milan ile temas içerisinde olduğu söyleniyor. Bu iddiaların yanı sıra Adriano'nun menajeri çıkan bu iddiaların doğru olmadığını söylemişti.

Bu Adriano gerçekten çok ilginç bir futbolcu. Dünya'nın en iyi futbolcularından birisi olabilecekken yaşadığı psikolojik sorunlardan ötürü kendini futbol dışına attı ve sürekli kariyeri geriye gitti. İşin ilginci Inter'de kafayı yedikten sonra alkol tedavisi almak için gittiği Brezilya'nın Sao Paulo kulübünde 6 ay kiralık oynamıştı ve müthiş performans göstermişti. Mourinho'nun da Inter'in başına gelmesinin ardından ben Adriano'nun eski günlerine geri döneceğini düşünüyordum ama Mourinho'nun futbolcuyu kazanmak adına bütün çabalarına rağmen olmadı. Mourinho belki hayatında göstermediği tavizleri Adriano için gösterdi ama bu futbolcuyu kazanmayı başaramadılar. Bunca taviz vermeye değer miydi diye sorarsanız bence değerdi diyeceğim. Adriano Brezilya Milli Takımına katılmak için ülkesine gittiğinde geri dönmeyeceğini açıkladı ve Inter'de sözleşmesini iptal etti. Başka bir futbolcu bunu yapsa kulübü ondan tazminat almak adına resmen futbolcuyu süründürürdü ama Inter Adriano için üstelemedi. Bu yüzden Adriano Inter'e büyük şükran ve vefa borçlu diyorum.

Adriano bu sezon Flamengo'da oynadığı futbolla müthiş işler yapıyor. Futbolu gün geçtikçe ileri gittikçe Avrupa'nın önde gelen kulüpleriylede adı transfer dedikodularında geçmeye başladı. Adriano eğer kafa dinlemek istiyorsa mutlaka Brezilya'da kalacaktır ama futbola dair hedeflerim var diyorsa mutlaka Avrupa'ya geri dönecektir. Özellikle adı Milan'la geçiyor umarım Adriano bunu yapmaz çünkü Inter'e büyük ayıp etmiş olur. Kulüp başkanıda eğer bu transfer gerçekleşirse bonservis kazanamayacağı için paçaları tutuşmuş biçimde Adriano'nun Brezilya'da kalacağına dair açıklamalar yaptı ama Adriano kanadından henüz açıklamalar gelmedi. Kafası yerinde bir Adriano'yu Şampiyonlar Ligi arenasında izlemek isterim ama yine sorunlar yaşayacaksa Brezilya'da kalması en iyisi. Biz onu uzaktan olsa bile seviyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir