21 Ekim 2009 Çarşamba

Larsson'un Vedası

İsveç Ligi'nde Helsinborg forması giyen 38 yaşındaki Larsson, İsveç'te sezonun sona ereceği 1 Kasım tarihinde futbola veda edecek. Helsinborg Kulübü’nden yapılan açıklamada, Larsson'dan bir sezon daha oynamasını istediklerini, ancak golcü oyuncunun futbolu kesinlikle bırakma kararı aldığını kendilerine ilettiği belirtildi. 106 kez İsveç Milli Takımı'nın formasını giyen Larsson, 1994 yılında İsveç ile dünya üçüncüsü olmuş, İskoçya'nın Celtic takımında oynarken altın ayakkabı ödülüne layık görülmüştü. Henrik Larsson, İspanya'nın Barselona, İngiltere'nin Manchester Unidet ve Hollanda'nın Feyenord kulüplerinde de top koşturmuş ve başarılı sonuçlara imza atmıştı.

Bir futbol efsanesi daha futbolu bırakmak üzere. Kimilerine göre 38 yaşına geldi ve dalga konusu oldu ama Larsson gerçek bir futbol efsanesi olduğu için onu hala izleyebilmek benim için büyük keyifti. Onca büyük başarıyı kazandıktan sonra ülkesine döndü ve İsveç Milli Takım'ını bırakmasına rağmen ihtiyaç duyulduğu için geri dönmüştü. Larsson futbol yeteneklerinden ziyade öncelikle çok büyük bir karakter diyebileceğimiz futbolcuların başında geliyor. Bugün İsveç'de en fazla sevilen futbolcu anketi yapılsa Larsson hala birinci çıkacaktır. Larsson'un özellikle Celtic kariyeri inanılmazdı. Celtic'in resmen çehresini değiştirmişti ve Celtic'de oynadığı 221 maçta 174 gole imza attı. Sonrasında ise 33 yaşına gelmesine rağmen Barcelona onu transfer etti ve iki sezon boyunca Rijkaard'ın Barcelonası'nda çok önemli işler yaptı. Hatta Manchester United forvet ihtiyacı olduğu bir dönemde 36 yaşına gelmesine rağmen Larsson'u kiralamıştı. Bu yaşlarda böylesine üst düzey transferler yapabilen bir başka futbolcu daha varmı bilemiyorum.

Larsson'u umarım teknik direktör olarakta futbolun içinde görmeye devam edeceğiz. Çünkü Larsson'un Dünya futboluna vereceği çok şeyler var. İsveç'in 1994 Dünya Kupası'nda harikalar yaratıp üçüncü olduğu kadroda yaptıkları da unutulmazlar arasına girdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir