5 Ekim 2009 Pazartesi

Leonardo'nun Kötü Gidişatı Terim'i Haber Yaptı

Milan için son yıllarda başlayan çöküşün en sonunda bu noktaya varacağı belliydi. Osmanlı İmparatorluğu misali Dünya'ya kafa tutan Milan çağın futbolunun gerisinde kalmasının ve takımın yaşlanması neticesinde bunları yaşıyor. Milan öncelikle çok kötü bir yönetime sahip. Berlusconi başkanlığında olan Milan'ın nasıl bir yönetim şekli var bunu anlayamıyorum. Takım bu kadar yaşlanırken bu kadroyu zamanında gençleştirme adına hamleler yapılmadığı gibi eski Dünya yıldızları bu kadroda toplanarak takımın çöküşü hızlandırıldı. Tabi bu kötü yönetime Ancelotti'nin de sessiz kalması sonucunda Milan sürekli geriye gitti. Aslında İtalya diğer Avrupa Ligleri gibi zor bir lig değil. Inter'e bakıyoruz son yıllarda İtalya'yı domine etti ama Avrupa arenasında kayıp, Juventus yeni toparlanmaya çalışıyor, Roma bitmiş, Lazio'nun esamesi okunmuyor yani güç dengesi açısından İspanya, İngiltere hatta Almanya'nın bile gerisinde kaldılar. Milan'ı bu halde bu saydığım üç ligde olduğunu düşününce birazda İtalya Ligi'nin bu durumuna dua etmeliler diyorum. Hala Beckham'ı yeniden transfer edecekler dedikoduları dolaşıyor. Bu politayla kendilerini kurtarmak zor görünüyor. Ayrıca Milan'ın mali durumu ne durumda onu da bilmiyoruz. Kaka gibi futbolcularını satmak zorunda kaldılar ve o parayla büyük transferler yapacaklarını düşünsek bile çok yanılmış olduk. Huntelaar haricinde önemli para harcamadılar. Real Madrid'in gözden çıkardığı Huntelaar'ı bile sanki Cristiano Ronaldo'yu almış gibi lanse ettiler.

Habere göre Milan Leonardo ile birlikte lige en kötü başlangıçlarından birisini yaptığı belirtilmiş. Hatta Fatih Terim'den bu yana böylesi görülmedi falan deniliyor. Şimdi Leonardo'nun başarısız olacağı zaten en başından belliydi. Çağın şartlarına uymak için günümüz futbolunu iyi bilen, genç teknik adamlarla çalışmak güzel ama böylesine tecrübesiz bir isimi Milan gibi sorunlu bir takımın başına geçirmekte ateşten gömlek giymeyle eş değer oldu. Eğer Guardiola taktiğini örnek aldılarsa çok yanlış bir işe imza atmış oldular. Çünkü Guardiola Barcelona B takımında birgün Barcelona'nın başına geçirilmek için hazırlanıyordu. Ayrıca Barcelona müthiş bir sistem takımı olduğu için gidenin yerine gelen isim Barcelona'da kaldığı yerden devam edebilirdi. Şimdi Leonardo'nun yerine Van Basten geçebilir deniliyor. Bana sorarsanız Van Basten'de Milan'a çare olmayacaktır. Milan'ın başına yeniden yapılanma uzmanı, futbol kurdu bir isim gerekiyor. Van Basten'in avantajı Leonardo'ya göre çok daha tecrübeli olması okacaktır.

Son olarak bu haberde yapılan Fatih Terim vurgusuna katılmıyorum. Fatih Terim'in Fiorentina günlerine bakarsak yine böyle bir kötü başlangıç vardı ama Fiorentina sonrasında büyük çıkışa geçmişti. Çünkü Terim'in İtalya'da oynattığı futbol büyük alkış topluyordu. Fatih Terim Milan'ın başındayken Inter ile oynadıkları maçı hatırlamamız gerekiyor. Yine büyük yankı uyandıran bir futbol vardı. Ancelotti'de olduğu gibi eğer Terim'in üzerinde ısrar edilseydi ben Terim'in Milan'ın başında uzun süre kalacağına inanıyordum. Çünkü yine futbol beğeniliyordu ve bir süre sonra galibiyet serisi başlayacaktı. Ayrıca Ancelotti'nin başarılı olduğu Milan kadrosuna bakarsak çoğu futbolcuyu Terim'in transfer ettiğini görebiliriz.

2 yorum:

  1. Zaten Milanlılar Terim'i hala çok severler. Onlar da farkındaydı kötü gidişata rağmen güzel futbolun en sonunda maç kazandıracağına. Bu yüzden hala italya'da çok sevilir Terim.

    YanıtlaSil
  2. aman o adam rijkaard olmasın ! :S

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir