26 Ekim 2009 Pazartesi

Scolari & Türkiye İlişkisi

Özbekistan'ın Bunyodkor takımının teknik direktörü Brezilyalı Luiz Felipe Scolari, Türkiye A Milli Futbol Takımı için bazı kişilerin kendisiyle temasa geçtiğini, ancak onları Avrupa'daki menajerine yönlerdirdiğini söyledi. Scolari, CBN radyosuna yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu ile sıkı bağı olan bazı işadamlarının kendisiyle temasa geçmek istediğini belirterek, ''Ne düşünüyorlar, istedikleri ne ve ne zaman gibi detayları öğrenmek için Avrupa'daki menajerim Jorge Mendes'i aramalarını istedim'' dedi. Öte yandan Brezilya basını ise Scolari ile Türk Milli Takımı'nın anlaştığına yönelik Türk basınındaki iddiaların şimdilik sadece söylenti olduğunu yazdı.

Fatih Terim'in ayrılmasının ardından Milli Takım'ın başına yeniden yapılanmadan anlayan ve Türkiye adına istikrar yaratabilecek bir teknik direktörün başa gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun için herkesin kafasından geçen ilk isim Hiddink olmuştu ama kendisine yapılan teklifin reddedildiği falan söyleniyor. Yurt geneline bakarsam ise bu işi yapabilecek bir teknik direktör göremiyorum. Biraz daha zaman geçince bu işi yapabilecek Ertuğrul Sağlam, Abdullah Avcı gibi teknik direktörlerimiz var ama bu isimler için biraz daha zamanın geçmesi gerekiyor. Yurt dışında çalışan yabancı teknik adamlara baktığımızda Hiddink dışında da bu işi yapabilecek kurt hocalar var ama onları bu aşamada Türkiye'ye getirmek zor görünüyor. Yalnız Scolari uzun süredir yaptığı açıklamalarda Türkiye'ye ışık yakıyor. Önce böyle bir teklif gelmesi durumunda kabul edebileceğini söylemişti ve şimdilerde bazı isimlerin kendisiyle iletişime geçtiğini belirtmiş. Scolari'nin kulüp takımlarında gösterdiği performansı pek bilmem ama Brezilya ve Portekiz'le önemli işler yaptı. Brezilya'ya 2002 Dünya Kupası'nı kazandırdı ve Portekiz'e getirdiği mükemmel istikrar ile Milli Takımlar düzeyinde çok önemli noktaya getirdi. Scolari yönetiminde katıldıkları şampiyonalara baktığımızda en az yarı final yaptıklarını görüyıruz.

Sonrasında Chelsea ile başarısız olmasının ardından bu aralar para için Özbekistan'da çalışıyor. Scolari aslında orta doğuyu çok iyi bilir ve Türkiye ile adaptasyon gibi sıkıntıları yaşayacağını sanmıyorum. Ayrıca bu kadar istekli olduğunu düşününce Türkiye'yi de iyi takip ediyor olmalı. Uzun süre Fenerbahçe ile adı anılmıştı ama yolları Türkiye ile Milli Takım düzeyinde kesişmiş olabilir. Bu tercih benim pek içime sinmese bile Scolari Milli Takımlar için biçilmiş kaftan olan teknik direktörlerden birisidir. Bu yüzden Türkiye ile önemli işlere imza atılabilir bu yüzden Scolari doğru tercihlerden birisi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir