6 Ekim 2009 Salı

Süper Lig 8. Hafta Panaroma

Süper Ligin 2. ayını geride bıraktık bu haftasonu. Yapılan maçlarda alınan sonuçlar, bazı maçların sonundaki tepkiler, alınan istifa kararlarıyla şüphesiz son yılların en gergin ve en hareketli haftasını yaşadık. Haftanın 9 maçından 8'i oynanırken Kasımpaşa-Ankaraspor maçı Ankaraspor'un Ankaragücü ile birleşmesinden doğan sıkıntının henüz sabit bir karara bağlanamamasının yüzünden ileri bir tarihe ertelendi. Bu haftaki maçlardan Trabzonspor-Gaziantepspor maçı beraberlikle sonuçlandı. Kalan 7 maçtan 4'ünü ev sahibi ekipleri kazanırken, 3'ünü deplasman takımları kazandı. Toplamda 16 gol atılan 8. haftada en gollü karşılaşma İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Diyarbakırspor'u 3-1 mağlup ettiği maç oldu.

Trabzonspor-Gaziantepspor; Ligde aldığı farklı galibiyetlerin ardından Trabzon bu hafta ligin güçlü ekiplerinden Gaziantep'i ağırladı. Colman'ın bir penaltı kaçırdığı maç başladığı gibi 0-0'lık beraberlikle bitti. Karşılaşmadaki en dikkat çekici olay; Colman'ın penaltısının dışında bol kartlı bir mücadele olmasıydı. Dk. 48 Serkan, Dk. 59 Selçuk, Dk. 74 Gabriç, Dk. 91 Colman (Trabzonspor) Dk. 67 Da Silva, Dk. 88 Hakan Bayraktar (Gaziantepspor) sarı kart gören isimlerdi. Karşılaşmanın geneline baktığımızda ise iki tarafında mücadelesinin takdire şayan olduğunu görebiliriz. Bu müthiş mücadeleden gol sesi çıkmaması ise gerçekten talihsizlik.

Diyarbakır-İstanbul Büyükşehir Belediye; Haftanın en gollü maçı oldu bu maç atılan 4 golle. Diyarbakır'ın üzerindeki kamuoyu baskısı bir yana dursun Belediye'nin son haftalarda aldığı üst üste puan kayıpları camiada yüzlerin asılmasına neden oluyordu. Gerçek bir Abdullah Avcı hayranı olan ben Belediye'nin puan kaybetmesine en çok üzülenlerden biriydim. Bu maça kadar tabi.. Maç Diyarbakır'ın cezası nedeniyle Adana'da oynandı. Golsüz geçen ilk yarının ardından ikinci yarıda açılan iki takım adına golleri; İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan 66. ve 90. dakikada Serhat Gülpınar, 74. dakikada Metin Depe'den geldi. Diyarbakırspor'un tek golünü ise 70. dakikada penaltıdan Mendoza kaydetti. Bu galibiyetin ardından Belediye puanını 12'ye yükseltti.


Manisaspor-Bursaspor; Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından ligde en çok puan toplayan takım Bursaspor bu sezon. Ertuğrul Hoca'nın geçen seneden kurduğu sistem bu sene de tıkır tıkır işliyor. Manisaspor ise bir senenin ardından yeniden lige döndü. İlk yarısı golsüz eşitlikle geçilen maçın ikinci yarısının da büyük kısmı golsüz eşitlikle geçildi. Düğümü çözen isim Batalla oldu. 83. dakikada kullandığı frikikte topu ağlarla buluşturan Batalla takımını öne geçirdi. Son söz ise Turgay tarafından söylendi. Uzatmaların 3. dakikasında ceza sahasının dışından yaptığı vuruşla takımın ikinci golünü atarak Bursa'nın deplasmanda 2-0 kazandığını ilan eden isim oldu. Bursa bu galibiyetle puanını 16'ya yükselterek ligin zirvesini takibi sürdürdü.

Beşiktaş-Denizlispor; Ligde ve Avrupa'da sıkıntılı günler geçirerek taraftarının tepkisini çeken Beşiktaş bu hafta Denizlispor'u konuk etti. Taraftar isyan noktasına gelmiş bu maçın kazanılmasına rağmen tepkilerini göstermeyi sürdürmüşlerdi. Bilhassa Demirören yönetiminden istifa etmelerini her fırsatta istemeye devam ettiler. Tribünlerin tepkisi yalnızca Yıldırım Demirören'e değil aynı zamanda futbolcularada vardı. Futbolculara ''Aşkımız renklere, sizlere değil'' diye bağıran taraftarlar, ''Nouma, İlhan Mansız, Amokachi, Metin, Ali, Feyyaz'' lehine tezahüratlarda bulundular. Maçın tek golü hepimizin çok büyük bonservis bedeli ödendi diye eleştirdiğimiz Tabata'dan geldi. 49. dakikada Nihat'ın sağdan pasında ceza alanında oluşan karambolde altıpasta sağ çaprazda topu önünde bulan Tabata, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Mustafa Denizli'nin taraftar tepkisinden "deplasmanda oynamaktan daha zordu" diyerek yakındığı maç Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Bu maçta dikkat çeken unsur ise aslında artık şaşırmadığımız bir olay haline gelen Mustafa Denizli rotasyonlarıydı. Takımda yine yeniden değişikliğe giden Denizli Cska maçı kadrosundan 5 farklı isimle sahaya çıktı.

Eskişehirspor-Kayserispor; Lige başlarken flash transferlerle adından sıkça söz ettiren Eskişehirspor geçtiğimiz haftaki Galatasaray beraberliğinin ardından bu hafta Kayserispor'u konuk etti. Bu haftaya kadar Eskişehir'de tıpkı Galatasaray ve Fenerbahçe gibi namağlup ünvanını koruyan ekiplerden biriydi. Fakat Beşiktaş'la oynanan maçta attığı gol ile dikkatleri üzerine çeken Kayseri forveti Makakula Eskişehir'i boş geçmeyerek namağlup ünvanını söktü aldı. 6. dakikada Bilal'ın sol kanattan ceza alanına doğru kullandığı serbest atışta Cesar topu kafayla altı pasa indirdi. Topla buluşan Makukula meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Bu sonuçla haftaya namağlup giren Eskişehirspor ligdeki ilk mağlubiyetini 8. haftada alırken, Kayserispor ligde 2. deplasman zaferine imza attı. Eskişehirspor 13 puanda kalırken, Kayserispor 12 puana yükseldi.


Sivasspor-Antalyaspor; Haftalardır maç kazanamayan Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun kamuoyu tarafından çok eleştirilir hale gelmişti. İki sezondur şampiyonluğa oynayan Sivas'ın üst üste maçları kaybetmesi ve ligin son sıralarında yer alması herkesi şaşırtıyordu zira. Kamuoyu her ne kadar Bülent Uygun'u eleştirse de Sivas taraftarı hocalarını desteklemeyi sürdürdüler. "Sen bizim Ferguson'umuzsun bizi bırakma" diye pankart mı ararsınız yoksa "En büyük asker bizim asker" diye tezahürat mı? Tüm Sivas, Bülent Uygun'un arkasındaydı puan kayıplarına rağmen. İlk yarısı 0-0'lık beraberlikle biten maçın ikinci yarısında Sivas'ın suskun golcüsü Kamanan bu hafta açıldı. 55. ve 90. dakikada iki gol atan Kamanan takımının ilk galibiyetini almasında büyük rol oynadı. Fakat maçtan ziyade asıl sürpriz bizi maçtan sonra bekliyordu. Tam Sivas kazandı artık rahat bir nefes alır dediğimiz Bülent Uygun dramatik bir şekilde istifasını verdi ve istifa kabul edildi. Şimdi Bülent Uygun'un İngiltere'ye gideceği, Sivas'ın başına ise Samet Aybaba'nın gelebileceği söylentiler arasında. Bekleyip göreceğiz.
Ankaragücü-Galatasaray; Bu maça dair söylenecek herşeyi Burak'ta bende söyledik aslında.. Bu maçla ilgili yazılarımız; Şaka mı Bu?, Galatasaray'ın ilacı sabır, Ceyhun Eriş ve maçtan enstantaneler linklerinden ulaşabilirsiniz.


Fenerbahçe-Gençlerbirliği; Geçtiğimiz hafta galip gelerek lige en iyi başlama alanında kendi rekorunu egale eden Fenerbahçe ligin tek namağlup ekibi olarak yoluna devam ediyordu. 7'de 7 yaptıkları maçlardan sonra 8. haftada bu ünvanı korumak için sahasında Gençlerbirliği'ni ağırladılar. Maçın gollerini 13. ve 71. dakikalarda Alex, 89. dakikada Lugano kaydetti. Bu sonuçla Fenerbahçe ligde 8'de 8 yaparak puanını 24'e yükseltti ve en yakın rakibi Galatasaray'a 5 puan fark attı. Alex ile ilgili daha önce Fenerbahçe Alex ile güzel diye bir yazı yazmıştım. Pazar akşamı oynanan maç bu yazıyı destekler gibiydi. Takımın kaptanının neden Alex olduğunu sorgulamamak lazım. Zira gerek 10 numaranın gerekse kaptanlığın hakkını gerçekten verebiliyor. Lige başlarken Daum ve Aziz Yıldırım'ın koyduğu hedef lig şampiyonluğuydu. Fenerbahçe 8. haftada 8. galibiyetini alarak bu hedefe bir adım daha yaklaştı.

Ligde gelecek haftanın fikstürü ve bu haftaki maçlardan sonra oluşan puan durumu;



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir