4 Ekim 2009 Pazar

Vettel'in Şampiyonluk İnadı


Geçtiğimiz hafta yazdığım yazıda bitime 4 yarış kala Button'ın şampiyonluğunun hemen hemen kesinleştiğini yazacağıma yanlışlıkla Vettel'in şampiyonluğunun garanti olacağını yazmıştım :) Menderes Mete sağolsun bu hatamı farkederek yazıdaki sorunu gidermemi sağlamıştı. Vettel'in bu yarışı kazanacağı içime mi doğdu bilmiyorum ama gayet rahat bir şekilde Vettel'in şampiyon olacağını yazmıştım o yazıya {hayırlara gelsin}. İşte o yazıdan sonraki ilk yarış dün koşulan Japonya Grand Prix'iydi. Japonya'nın 5.807 metre uzunluğundaki Suzuka pistinde 53 tur üzerinden koşulan yarışa, ilk sırada başlayan (Pole position) Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel, 1 saat 28 dakika, 20.443 saniyede zafere ulaştı. 22 yaşındaki genç pilot Çin ve İngiltere Grand Prix'lerinin ardından bu sezonki 3. birinciliğini Japonya'da elde etti.

Toyota'nın kendi evinde yarışan Jarno Trulli, yarışa 2. sıradan başlayıp startta Hamilton'a geçilmesine rağmen 2. pitlerde Hamilton'ı geçerek 2. oldu ve Toyota'ya kendi evinde çok önemli bir podyum zaferi kazandırdı. Singapur GP galibi Lewis Hamilton, performans olarak galibiyet mücadelesi verecek seviyede değildi ve damalı bayrağı 3. sırada gördü. Ferrari'den ayrılması kesinleşen Fin pilot Kimi Raikkonen yarışı 4. sırada bitirirken, Williams'ın Alman pilotu Nico Rosberg de yarışı 5. olarak tamamladı. Raikkonen'in 4.lüğü Singapur'da puan alamayan Ferrari için takımlar klasmanında biraz nefes almayı sağlasa da Raikkonen'in tabiriyle 3.lüğü korumak zor olacak. Şu anda şampiyona lideri konumunda bulunan Jenson Button, Japonya'da son puanı kazandı ve en yakın rakibi Barrichello'nun hemen arkasında damalı bayrağı görerek buradan da minimum kayıp ile ayrılmayı başardı.



Yarışa damgasını vuran olay ise şüphesiz Alguersuari'nin kazasıydı. Yarışın bitmesine 7 tur varken Alguersuari'nin büyük kazası nedeniyle güvenlik aracı piste girdi ve pilotlar arasındaki farklar kapandı. Damalı bayrağa 5 tur varken güvenlik aracının pistten çıkması ile pilotlar oldukça yakın mücadele verdiler ancak avantaj sağlayabilen olamadı. Açık konuşmak gerekirse geçtiğimiz hafta yapılan Singapur Grand Prix'inden çok daha sıkıcı bir yarış izledik. Yarış sonrasında Japonya Grand Prix'ini birincilikle bitiren Vettel BBC'ye verdiği demeçte, "Dürüst olmak gerekirse durum oldukça basitti. Burada kazanacaktım ya da bitecekti. Bu yüzden tüm riskleri aldık ve maksimum seviyede mücadele ettik, sonunda da işe yaradı. Hala fark büyük olsa da şu anda şampiyonada durum daha iyi görünüyor. Ama özellikle iki yıl önce her şeyin olabileceğini gördük ve bu mümkün. Son iki yarışta aynı şekilde devam etmeli ve diğerlerinin neler yapacağını görmeliyiz. Ben şampiyonluğu hayal etmekten asla vazgeçmedim. Sezon içerisinde pazar günleri bu araçları kullanamanın büyük bir onur ve zevk olduğunu her zaman söyledim. Ama en önemli olan mücadele. En iyinin, tüm sezon içerisindeki en iyinin kim olduğunu öğrenmemiz gerek. Hedef şampiyon olmak. Burada olmamın sebebi bu." diye konuştu. Sezonun 16. yarışı olan Brezilya Grand Prix'i ise 18 Ekim Pazar günü koşulacak.

Sıralamalarda son durum;


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir