23 Kasım 2009 Pazartesi

3 Puan 3 Gol Klişesi

Başlı başına bir klişedir başlıktaki cümle. 3 puanı 3 gol ile aldılar lafını okumadığınız gazete, duymadığınız spor haberi, görmediğiniz spor programı yok denecek kadar azdır. Bu klişeyi bir de ben kullanayım dedim. Aslında dün Galatasaray, Manisa'yı 3 gollü bir skorla alt edebilmiş olsaydı yazı kafamda kurulmuştu bile. Önce Manchester'ı sonra Inter'i son olarak da Galatasaray'ı yazıp bu haftanın müthiş bittiğini ilan edecektim. Ama olmadı. Hakan Şükür'ün de dediği gibi futbol şansı yanımızda değildi. Sağlık olsun. Galatasaray'ın lider olamamasına çok üzülsem de Inter ve Manchester'ın yollarına kayıpsız devam etmesine ve 3 puanı 3'er gol ile aldıklarına çok sevindim. Zaten Galatasaray'ın maçı başlamadan biliyordum sonuçları çünkü iki maç da cumartesi akşamı oynandı. Aralarında yarım saat olunca da biraz ondan biraz diğerinden izlemek zorunda kaldım. İkisi de çok keyifliydi. Beşiktaş-Fenerbahçe maçı kaçtı ama olsun artık :) Bu arada yazının tepe resmini Mourinho yaptım. Seviyorum bu adamı. İnkâr, itiraz yok :)

Önce Manchester ile başlamak istiyorum. Manchester Old Trafford'da Beşiktaş'tan önce Everton'ı konuk etti. Lider Chelsea'nin kazandığı haftada Manchester'ın mutlaka galip gelmesi gerekiyordu. Ligin formasını en beğendiğim ekibi Everton ise alt sıralara gerilememek için 3 puana çok ihtiyaç duyuyordu. Manchester sahaya Berbatov ve Ferdinand'dan yoksun çıktı. Berbatov'un yerine Owen'ı, Ferdinand'ın yerine ise son maçlarda olduğu gibi Wes Brown'ı izledik. Maça Van der Sar, Rafael Da Silva(63' Scholes), Brown, Vidic, Evra, Valencia, Fletcher, Carrick(83' Gibson), Giggs, Rooney(74' Obertan), Owen onbiriyle çıkan Manchester'ın karşısında ise; Howard, Neill, Yobo, Distin, Baines, Gosling(46' Aiyegbeni), Rodwell, Heitinga, Cahill(83' Jô), Fellaini, Saha(83' Hibbert) onbiri ile Everton vardı. Manchester'ın ilk golü Fletcher'dan geldi. Evra'nın sol kanattan açtığı ortaya ceza yayı içinde sahip olan Fletcher çok şık bir voleyle topu tam 90'a göndererek haftanın en güzel gollerinden birine imzasını atmış oldu. İlk yarı Fletcher'ın golü ile 1-0 bitti. İkinci yarıyı da ilk yarıda olduğu gibi Manchester domine etti. 66. dakikada Giggs'in yine sol kanattan açtığı ortaya bu defa diğer önlibero Carrick ceza sahası içinde çok düzgün bir vuruş yaparak 2. golü attı. Son gol ise Ferguson'un bu seneki keşiflerinden biri olan Valencia'dan geldi. Ceza sahasının sağ tarafından yaptığı sert vuruş ile kaleci Howard'ı avladı. Maça dair en dikkat çeken şey; gollerin yine forvetler yerine orta saha oyuncularından gelmesiydi. Manchester aldığı 3 puan ile puanını 28'e yükseltti ve Chelsea'yi takibini sürdürdü.

Gelelim Inter'e; Serie A'da alışık olduğumuz şekilde, Şampiyonlar Ligi'nde ise gerçekten büyük sürprize imza atarak lider konumunda bulunan Inter, Bologna deplasmanına konuk oldu Serie A'nın 13. haftasındaki mücadelede. Jose sahaya Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Chivu, Zanetti, Cambiasso, Motta, Stankovic, Milito, Balotelli 11'ini sürmüştü. Bologna'da ise Viviano, Raggi, Portonova, Britos, Lanna, Valiani, Guana, Mingazzini, Adailton, Zalayeta, Di Vaio 11'i forma giydiler. Maça iyi başlayan Inter ilk 20 dakikalık bölümde 2 gol pozisyonuna girse de Viviano bu pozisyonlarda başarılıydı. Fakat 22. dakikada kullanılan kornere kale önünde Milito'nun yaptığı vuruş Inter'i deplasmanda 1-0 öne geçiriyordu. Milito'nun sevinci çok uzun sürmedi malesef. Golden hemen 1 dakika sonra bu defa Zalayeta sahneye çıkarak durumu eşitledi. Zalayeta'nın golünde kendisine gelen pas gerçekten çok şık ve izlemeye değer. İlk yarının son anlarında Stankovic'in kaçırdığı bir gol var ki saç baş yoldurtan cinsten. Stankovic'in kaçırdığı golün ardından Maicon'un kullandığı korneri ben Milan'lıyım diye bıdı bıdı eden Balotelli kafa vuruşuyla gole çeviren isim oldu. Inter devreye 2-1 üstün gitti. 72. dakikada Milito ile güzel bir paslaşma organizasyonu izlediğimiz Cambiasso 3. kez Bologna ağlarını havalandıran isim oldu. Maçın sonuna 3 dakikalık uzatma eklenirken, yardımcı hakem Ayroldi ile diyaloğa giren Brezilyalı savunmacı Maicon, 90+1'de doğrudan kırmızı kart gördü. Kalan dakikalarda skoru korumayı başaran Inter, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Haftayı kayıpsız geçen Milano ekibi puanını 32'ye çıkartırken, zor günler geçiren Bologna ise 12 puanda kaldı.

Keşke Galatasaray'da 3 golle kazanmış olsaydı da şimdi de onu yazabilseydim. Neyse sağlık olsun. Bu arada şu Fletcher'ın golü kaçırmayın derim. Buyrun videosu;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir