22 Kasım 2009 Pazar

Barça'da Kara Bulutlar

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray'ın üstünde bir kara bulut dolaşıyor diye yazmıştım. Üst üste gelen kötü haberler bir sağdan bir soldan vurmaya başlamış takımın beli bükülmüştü. Bu kara bulut inşallah bugünden itibaren dağılmaya başlayacak. Bir kara bulutlu takım da Barcelona oldu son günlerde aldığı haberlerle. Önce Henry'nin Dünya Kupası playofflarında İrlanda'ya karşı oynarken eliyle top alması, sonra İbra'nın sakatlanması, dün akşam Atletic Bilbao beraberliği ve liderliğin kaybedilmesi, son olarak da bugün Messi'nin bir kaç maçta oynayamayacak olması Barcelona'ya inen son ve en büyük darbe oldu. Tek tek olayları incelememiz gerekirse;


  1. Liderliğin kaybedilişi; Barcelona dün Atletic Bilbao deplasmanına konuk oldu. Golsüz geçen ilk yarıda Barcelona 3-4 gol pozisyonundan yararlanamadı dün akşam. İkinci yarıda ise 53. dakikada Dani Alves'in attığı gol ile 1-0 öne geçti. Atletic bu gole cevabı 10 dakika geçmeden verdi. Pique'nin kademede geride kalmasıyla Toquero, Valdes'in solundan attığı topu ağlarla buluşturan isim oldu. Kalan dakikalarda gol olmayınca maç 1-1'lik eşitlik ile sona erdi. Barcelona bu beraberlikle puanını 27'ye yükseltti. Fakat Real Madrid'in haftayı Santander'i 1-0 yenerek 3 puanla kapatarak 28 puan olmasının ardından liderliği kaybetmiş oldu.
  2. Messi'nin sakatlanması; Atletic Bilbao maçında tek kaybedilen liderlik ve 2 puan olmadı malesef. Messi'nin sakatlanarak 76. dakikada oyunu terketmesi yürekleri ağıza getirmişti. Gelen son haberlerde Messi'nin kasında yırtıktan şüphe ediliyor. Bu Barcelona'nın, önce Inter ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçından, sonra da ligdeki şüphesiz en önemli maçlardan birisi olan El Clasico'dan Messi'den yoksun bir kadroyla çıkabilecekleri anlamına geliyor.
  3. Zlatan da olmayabilir; Takımın en golcü isimlerinden birisi, sezonun en önemli transfer hamlesi olan Zlatan Ibrahimovic de tıpkı Messi gibi Inter ve Real Madrid maçlarından yoksun kalabilir. Zlatan sakatlığı sebebiyle bu hafta Athletic Bilbao maçında forma giyemedi. Çok büyük bir sürpriz olmazsa Inter maçında da izleyemeyeceğiz kendisini. Real Madrid maçına da yetişemeyecek olması takımın en büyük korkularından birisi.
  4. Yaya Toure, Abidal, Marquez; 3 futbolcuda da domuz gribi şüphesi var. Inter maçında üçününde oynayamayacağı kesin. Real maçına ise yetiştirilmeleri için insan üstü bir çaba sarfediliyor. Arda'nın 5 günde iyileştiğini düşünürsek Real maçına yetişebileceklerini söyleyebiliriz. Ama Messi'siz, Zlatan'sız bir El Clasico kime ne kadar zevk verir, işte bu konu kocaman bir soru işareti.
  5. Henry muamması; Dünya Kupası elemelerinde İrlanda ile oynanan playoff maçının ardından neredeyse tüm dünya Henry'ye karşı durumda. Bu moral bozukluğu içerisinde, zaten pek faydasının olmadığı ve zayıf halka olarak nitelendirildiği takımdaki yeri ne olacaktır, Guardiola kendisini nasıl motive edecektir gerçekten büyük merak içerisindeyim.
İşte Barcelona üzerindeki kara bulutlar böyle şekil alıyor. Bu krizden ne kadar sürede çıkarlar, krizi fırsata çevirebilirler mi yoksa telafisi zor kayıplar mı verirler bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir