26 Kasım 2009 Perşembe

Barclays Atp World Tour #2

Teniste sezonun son resmi turnuvası Londra'da düzenlenen Barclays Atp Turnuvasıdır. Erkeklerde klasmanın ilk 8 ismi bu turnuvada boy gösterir. Gerçi bu sene ilk 8 dışından Soderling geldi, geldiği gibi de turnuvaya damgasını vurdu ama olsun. Turnuvanın ikinci maçları dün ve önceki gün oynandı. A grubundaki maçlardan ilki Federer ile Murray arasında oynandı. Dünya'nın bir numarası ile Londra'da ev sahibi arasında oynanan maç erken finallerden biriydi. Maça geçmeden önce seyircilere değinmek istiyorum. İngiliz seyirciler Murray'a inanılmaz sevgi gösterilerinde bulundular. Murray'ın maçı kazanması için ellerinden geleni yaptılar fakat olmadı malesef. Aslında ilk sette Murray seyircilerin isteklerine karşılık veren bir oyun sergiledi. İlk sette durum 5-3'ken set sayısı 40-0 aleyhineyken 40-40'a getirse de mağlup olmaktan kurtulamadı. İlk seti 6-3 kazanan Murray ikinci sette istediklerini oyununa yansıtamayınca sete hızlı başlayan Federer'e engel olamadı. Roger seti kaybettiği skor ile, 6-3 kazanarak seride durumu 1-1'e getirdi. Final setine iki raket de temkinli başladı. İlk sayılarını alan Federer'in hızlanmasıyla Murray biraz demoralize oldu. Seti 6-1 kazanan Fedex maçı da 2-1 kazanarak son maçına avantajlı girdi.

Federer sezon içinde hep hızlı başlayıp çabuk yorulmasıyla eleştiriliyordu. Bu turnuvada yaptığı son iki maçta ise tam aksine önce rakibini tartan sonra da son anlarda açılarak oyunu lehine çeviren bir Fedex izliyoruz. 30 yaşından sonra bile hâlâ kendini geliştirebilmesini seviyorum sanırım ben onun. İlk maçında da Murray ile yaptığı maçta da önce 1-0 geriye düştü sonra maçı çevirdi. Bu galibiyetle büyük ölçüde de yarı final şansını garantiledi. Ayrıca bu maça kadar Federer-Murray maçlarında 6-3'lük Andy üstünlüğü vardı. Şimdi durum 6-4 oldu. 22 yaşındaki Murray ile Federer'in nice nice maçlarını izleriz inşallah zira çok kaliteli oluyor. Federer'in bu maçı kazanması ayrıca bir müjdeli haber anlamına daha geliyordu. Federer sezonu birinci olarak bitirmeyi garantileyerek ödülünü aldı. Bayanlarda Dünya Klasmanının zirvesini Serena Williams ele geçirdikten sonra, erkeklerde de Federer'in şampiyonluğunu ilan etmesi güzel oldu. Gerçi Nadal zirvede olsaydı ona da sevinirdim ben ama olsun Federer iyidir. Üst üste ikinci zirvesi oldu bu. Bakalım 3.yü izleyebilecek miyiz? Gelelim A grubunun diğer maçına; Del Potro ile Verdasco'nun mücadelesini izledik. İzleyemediğim için pek fikir sahibi değilim bu maçta. Ama okuduğum kadarıyla çekişmeli geçmiş bu maç da. Setleri Del Potro'nun 6-4 3-6 7-6'lık 2-1 kazandığını görüyoruz.

B grubuna dönecek olursak; Nadal'ın çöküşünü izliyoruz. İlk maçında Soderling'e mağlup olan Nadal dün de Davydenko'ya mağlup oldu. Davydenko'nun ilk seti çok rahat bir şekilde 6-1 aldığını söylemek mümkün. İkinci set ise tam bir düello şeklinde geçti. Nadal'ın maçı vermek istemediğini gördük. Set 5-5'ten tie-breake gitti. Nadal maçı çevirmek için oynasa da Davydenko'nun sert oyunu maçı kendisine getirdi. İkinci seti 7-6 alan Davydenko maçı 2-0 kazanarak rahat bir maç çıkardı diyebiliriz. Nadal gibi bir raketin bir senede çökmesi, bir set bari alabilseydi yahu dedirtmesi ne kadar can sıkıcı tahmin edersiniz. Alışmışız finallerde Federer-Nadal ikilisini görmeye, şimdi yarı finale bile çıkamayacak olmasını düşünmek çok üzüyor beni. Günün diğer maçında ise Djokovic ile Soderling'i izledik. Djokovic'in yine yorgunluğunun kurbanı olduğunu söyleyebiliriz. Bu sene nerdeyse her turnuvaya katıldı bu adam. Nasıl bir hırsı ve enerjisi var ben anlamıyorum yahu.. Ama artık bir şekilde dinlenecek, zorla da olsa. Dünkü maçta karşısında Nadal'ı yenen Soderling vardı. Müthiş çekişmeli geçen ve tie-breake giden ilk seti kazanan Soderling ikinci seti de çok rahat bir şekilde 6-1 alınca maç 2-0 Soderling üstünlüğü ile bitti. Bu adama ne yapacağı belli olmaz kimse şaşırmasın diyordum ama arkadaş sağolsun beni bile şaşırtıyor. 2 maç kazandı hem de set vermeden aldığı 4 setle.. Dalga dalga geliyor Soderling. Djokovic ile Nadal'a ise gerçekten çok üzülüyorum. İkide iki mağlubiyet acı olmalı. Turnuva gruptaki son maçlarla devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir