27 Kasım 2009 Cuma

Bursaspor - Galatasaray {Maça Doğru}

Galatasaray, Fenerbahçe maçının sonrasında orta sahasını daha defansif futbolculardan kurarak maçlarını kazanmaya başlamıştı. Ama bu süreçte ligin başlarında oynadığımız iyi futboldan söz edemeyiz ve bu maçlarda geriye düştüğümüzde maçları çevirmekte oldukça zorlandık. Ayrıca ligin en çok gol atan takımı olmamıza rağmen bu verimliliği savunmada bir türlü gösteremedik. Zaten bu savunma sorunları yüzünden iyi futboldan bir süre vazgeçmek zorunda kaldık. Ama cezalı ve sakat futbolcularımızın yeniden takıma dönmesi Galatasaray'ın avantajı olacaktır. Bursaspor gibi güçlü bir rakibe karşı deplasmanda oynuyorsak kadro derinliğimizden en iyi şekilde faydalanmamız gerekiyor.

Bursaspor geçtiğimiz sezon Ertuğrul Sağlam hamlesiyle birlikte yakaladığı ivmeyi bu sezon çok daha başarılı bir şekilde devam ettiriyor. Gerçekten ligimizin en kaliteli takımlarından ve şampiyonluk iddiası çok zor gibi görünsede üst sıralar için oldukça iddialı durumdalar. Kadrolarına baktığımda çok iyi futbolcuları var ve Ertuğrul Sağlam zamanında başarılı olduğu sistemi Bursaspor'da mükemmel uyguluyor diyebilirim. Son oynadığımız Manisaspor karşılaşmasına baktığımızda oldukça kötü bir futbol oynadığımızı, beraberliği sonuna kadar hak ettiğimizi ama bu kötü futbola rağmen maçı farklı kazanabilecek pozisyonlara girdiğimizi söyleyebilirim. Bu Galatasaray'ın ne kadar yüksek bir ofansif gücü olduğunu gösteriyor. Yani ofansif futbolcular formsuz olsa bile her an maçın kaderini değiştirebilecek yetenekteler. Onları formda tutmak için sistemden asla ödün vermemek gerekirse rakipten fazla gol atma mantığını devam ettirmek gerekiyor. Bu yüzden Rijkaard bu maçta üçlü defansif orta saha yerine en azından Arda'yı o bölgeye çekip sezon başında o iyi futbol oynayan kadroya döneceğini düşünüyorum. Arda'nın orta sahaya çekilmesi, Keita'nın sağ kanata dönmesi ve bununla beraber Kewell'ın da performansının artacağını düşününce Galatasaray ilk golü atması durumunda devamını getirebilir. Bursaspor çok iyi bir takım olarak görünse bile ilk golü yediklerinde bunu çevirmekte oldukça zorlanan bir takım. Ama Bursaspor'un sabırlı oynayacağını ve sistemlerinden ödün vermeyeceklerini düşünüyorum. Sürekli bizim savunmamızın arkasına atacakları toplarla etkili olmaya çalışacaklar ve Galatasaray'ın atacağı gol gecikince ibre Bursaspor tarafına dönecektir.

Manisaspor maçında gördüğümüz üzere Elano hala hazır değil ve Galatasaray açısından eksikliklerini gideremedi. Bu yüzden Arda Turan ve Keita bu maçta mutlaka ilk 11 de şans bulacaklardır. Orta sahada ise Mehmet Topal ve Mustafa Sarp'ın forma giymesini bekliyorum. Oyunun durumuna göre Elano ve Barış Özbek'te Rijkaard'ın oyuna süreceği bir numaralı futbolcular olacak. Bursaspor karşılaşması her şeyden önce mesaj maçı niteliğinde. Manisaspor'a kendi sahamızda puan kaybetmemizin ardından bir anda kaybetmeye lüksü olmayan bir takım halini aldık. Bursaspor deplasmanında iyi futbolla alacağımız bir galibiyet Galatasaray'ın ilerleyen haftalarda çıkışa geçmesine yol açabilir. Bursaspor ise bu maçı kazanırsa zirve için rakiplerine ince mesajını vermiş olacak. Bursaspor'da Ali Tandoğan'ın cezalı oluşu onlar için handikap oldu çünkü bu sezon çok formdaydı. Ayrıca Sercan Yıldırım'ın çok formsuz olmasıda Bursaspor'un handikapı olarak görülüyor. Çünkü bu maç tam Sercan Yıldırım'ın maçı diyebilirdim. Çünkü Galatasaray savunması hareketli ve hızlı santraforlara karşı büyük sorunlar yaşayabiliyor. İki takım içinde maçın kaderini orta sahalar belirleyecek. Rijkaard ve Ertuğrul Sağlam'ın sahaya süreceği orta saha futbolcularını merakla bekliyorum. İki takımında kendi ölçütlerinde bu bölgelerde formda futbolcuları var. Skor tahmini ise yapmayacağım çünkü ne zaman yapsam Galatasaray puan kaybediyor. Son olarak iki kaliteli takımın maçını izlemek biz futbol severler açısından büyük keyif olacak.

2 yorum:

  1. kullandığınız bursaspor arması yanlış, düzeltmenizi rica ediyorum...

    YanıtlaSil
  2. doğru logo
    http://www.mypicx.com/uploadimg/1104800964_11272009_1.png

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir