1 Kasım 2009 Pazar

Schalke 04 Mali Krizde

Almanya Birinci Futbol Ligi takımlarından FC Schalke 04'ün teknik direktörü Felix Magath'ın, Halil Altıntop'un da bulunduğu 8 yıldız oyuncusunu gelecek sezon takımdan göndermek istediği belirtildi. Bild gazetesinde yer alan haberde, mali sorunlar çeken FC Schalke 04'ün pahalı olan kadrosunu azaltacağı ifade edildi. Magath, oyuncu giderlerini düşürmek istediklerini ve kaleci Manuel Neuer'in dışında diğer oyuncuların satılabileceğini kaydetti. Gönderilecek oyuncuların başında, yıllık ücreti 3,8 milyon Avro olan Kevin Kuranyi'nin yer aldığı ifade edilen haberde, yıllık 2,5 milyon Avro kazanan ve değeri yaklaşık 4 milyon Avro olan Halil'in de gönderilecek oyuncular listesinde olduğu belirtildi. Haberde, Gerald Asamoah, Levan Kobiashivili, İvan Rakitic, Vicente Sanchez, Albert Streit ve Rafinha'nın da bu listede yer aldıkları kaydedildi.

Geçtiğimiz sezon büyük hayal kırıklığıyla geçince Schalke 04 teknik direktör değişikliğine gidip Wolfsburg'u şampiyon yapan Magath'ı takımın başına getirmişti. Schalke 04 şampiyon olmasada çok köklü bir kulüp olduğundan Magath Wolsfburg'la Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek yerine Schalke 04'le Avrupa kupalarında boy göstermese bile şampiyonluğa oynamayı tercih etti. Zaten Bundesliga puan durumuna baktığımızda Schalke 04'ü 20 puanla 4. sırada görüyoruz. Lider Leverkusen'in de sadece iki puan gerisinde bulunuyorlar. Magath'ın Schalke 04 üzerimde yarattığı etkiyi bu sezon oynadıkları futbolda görebiliyoruz. Zaten kadroları da çok önemli futbolculardan kurulu durumda ve geçtiğimiz sezon ligi ilk 5'de bitirememesi büyük bir sürpriz olmuştu. Yalnız Schalke 04 maddi anlamda büyük sıkıntılar yaşamaya başladı ve bu yüzden küçülmeye gitmek zorundalar. İlk olarakta yıllık ücreti çok fazla olan ve piyasası olan futbolcularını elden çıkarmak istiyorlar. Schalke 04'ün kadrosuna baktığımda Rafinha, Rakitic, Kuranyi gibi piyasası inanılmaz yüksek futbolcular var. Özellikle Rafinha'yı bir çok takımın istediğini biliyorumda. Rakitic'de genç yaşıyla büyük gelecek vaad ediyor ve önemli yıldızlar arasına şimdiden girmiş bir futbolcu.

Tabi bu futbolcular içerisinde bizi en çok Halil Altıntop ilgilendiriyor. Çünkü her transfer döneminde adı Galatasaray ve Fenerbahçe ile anılıyor ama henüz transferi gerçekleşmedi. Ayrıca Hamit Altıntop patlama yapıp Bayern Münih'e transfer olmasına rağmen Halil Altıntop beklenen patlamayı yapamadı. Hem istikrarsız performansları göstermesi yüzünden hem de yıllık ücreti fazla olduğu için sezon sonunda gönderilecek futbolcular arasında o da yer alıyor. Halil Altontop'un bonservisinin 4-5 milyon euro arasında değişeceğini ve Halil önceliğini Avrupa'ya verse bile mutlaka yolunun Türkiye'ye düşebileceğini düşünüyorum. Futbol stiline baktığımızda tipik santrafor diyemeyiz ama iyi bir forvet oyuncusu. Rijkaard'ın 4-3-3'ünde de önemli işler yapacaktır.

Ayrıca Schalke 04'ün nasıl böyle bir mali krize girdiğini de anlamış değilim. Gazprom gibi bir sponsorları olmasına rağmen, Veltins Arena gibi bir stadyumları olmasına rağmen, kulübün her yanı sponsor olmasına rağmen ve stadyumlarında futbol maçları dışında değişik organizasyonlar yapmalarına rağmen nasıl böyle bir kriz içerisine girdikleri düşündürücü.

1 yorum:

  1. Rafinha bize gelir mi acaba ? :) Sağ bek değil mi o ! Halil Baros'un yokluğunda iyi bir transfer olabilir Türk olması açısından da iyi bir seçenek. Böylelikle yabancı bir defans oyuncusu alınabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir