29 Kasım 2009 Pazar

Sistem Çöküşü {Fenerbahçe:1-3:Kasımpaşa}

Ligin lideri Fenerbahçe 14. hafta mücadelesinde Kasımpaşa'yı konuk etti. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş'tan 3 gol yiyen sarı lacivertli ekip bu hafta da Kasımpaşa'dan 3 gol yiyerek tarifeyi değiştirmedi. Maçın seyircisiz olması Fenerbahçe'nin en büyük handikapıydı tabii. Daha önce Galatasaray'ı yenen ve Trabzonu da yenerek teknik direktöründen eden Kasımpaşa bu defa da Fenerbahçe'yi yenerek, Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada rakibe büyük yara aldırdı. Teknik direktör Yılmaz Vural; Trabzon'u teknik direktörsüz bıraktık, sıra Fenerbahçe'de demişti maçtan önceki açıklamalarında. Dediğini de yaptı gerçekten. Tamam Fenerbahçe Daum'dan vazgeçmedi ama en azından mağlup edeceklerini söylediler ve bunu başardılar. Nostradamus Mustafa'dan sonra {Mustafa Denizli} bir de Nostradamus Yılmaz'ı izliyor bu gözler artık.. Fenerbahçe bu maçtan sonra Kasımpaşa yenilgisine rağmen 31 puanla ligin zirvesindeki yerini korurken; Yılmaz Vural'ın çalıştırdığı Kasımpaşa ise puanını 15'e yükseltti.

Sistem Değişikliği Hata Verdi
Fenerbahçe'yi genellikle 4-4-1-1 sistemi ile izliyorduk. İleri uçta Guiza, son haftalarda Kazım, forvet arkası da Alex oluyordu. Bu hafta Kazım'ın 4 maçlık cezası nedeniyle forma giyemediği karşılaşmada 4-4-2'ye döndü Daum. Forvette ise Semih ve Guiza'yı birlikte izledik. Hemde arkalarında Alex ile.. Fenerbahçe'de, Beşiktaş maçında sakatlanan Emre'nin yerine Kasımpaşa'ya karşı orta alanda Cristian'ın yanında Selçuk'a görev verilirken, bu futbolcu bu sezon ligde ilk kez 11 kişilik kadroya alındı. Ligde bu sezon 7 lig maçında ikinci yarılarda görev alan Selçuk, sakatlıklar nedeniyle Kasımpaşa maçında 11'de şans buldu. Fenerbahçe'de cezalı Bilica ve Kazım ile Emre'nin yanı sıra sakatlığı bulunan Dos Santos da maç kadrosunda yer almadı. Sakatlığının ardından antrenmanlarda kendisini gösteren Deivid, Kasımpaşa maçının 18 kişilik kadrosuna dahil oldu. Maçın geneline baktığımız takdirde bu yeni sistemin Fener'i pek açmadığını ve aydınlatmadığını söylemek mümkün. Bunun en büyük sebeplerinden biri de Emre'nin yokluğuydu şüphesiz. Alex topu ne kadar iyi kullanırsa kullansın Emre gibi bir oyuncunun onu desteklemesine ihtiyaç duyuyor. Bugün Emre'nin yerine Selçuk'u izledik ve ilk defa 11'de kendine yer buldu dedik ya, neden ilk 11'de oynamadığını anlamak çok zor değil Emre ile kıyaslayınca..

Kasımpaşa'nın Hızlı Başlangıçları
Maça hızlı başlayan taraf Kasımpaşa oldu. Henüz bir dakika dolmadan yenen gol gerçekten soğuk duş etkisi yarattı takımda. Santrayı yapan Kasımpaşa, ilk atakta rakip kaleye gitmek isterken; Cenk İşler'in ceza sahası içinde kaleyi sağ çaprazdan gören noktadan zayıf vuruşunu, kaleci Volkan arka direkte iyi kontrol edemedi ve elinden kaçırdı. Fırsatçılığını konuşturan Gökhan Güleç topu filelere yolladı ve konuk takımı maçın başında 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu gole cevap ise Guiza'dan, 4 dakika sonra geldi. İlk yarıda başka gol olmadı ve taraflar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gittiler. İlk yarıya hızlı başlayan Kasımpaşa; ikinci yarıya da hızlı başlayan taraf oldu. Henüz 2. dakikada sol kanatta Ergün pasını Cenk'e verdi. Cenk aldığı topla tek başına ilerledi ve ceza sahasına girdi. Volkan ile karşı karşıya kalan deneyimli golcü, topu Volkan'ın yanından ağlarla buluşturdu. Maçın son anlarında Fenerbahçe sistemini bu defa 3-5-2'ye döndürmeye çalıştı. Çok başarılı olduğu da söylenemez. Zaten Fenerbahçe beraberliği kurtarma çabasıyla açık vermeye başlayınca Kasımpaşa'da kontralarla, hızlı toplarla rakibi avlamaya çalışıyordu. Amacına da 81. dakikada ulaştı. Savunmanın arkasına atılan topa Şahin hareketlendi. Volkan kalesinden açıldı topa dokunamadı ve topu ıskaladı. Şahin önünde kalan topu boş kaleye yolladı ve durumu 3-1 yaptı. Maçın son anlarında başka gol olmazken Fenerbahçe'de 3. mağlubiyet ile sahadan ayrıldı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir