24 Kasım 2009 Salı

Tuncay Şanlı: İnadına Premier Lig

Ben sürekli mümkün olduğu kadar Türk futbolcunun lig ve takım ayırt etmeden Avrupa'ya gitmesi ve buralarda kalıcı olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Türk futbolcular ne kadar fazla Avrupa'ya giderse orada mümkün olduğunca fazla vitrin bulacaklar ve kalitelerini daha iyi ortaya koyma fırsatı yakalayacaklar. Bu açıdan bakarsak Gökdeniz Karadeniz'in gösterdiği performansı gözümüzün önüne getirebiliriz. Almanya'da yetişmiş ve Bundesliga'da oynayan futbolcularımızı saymazsam ülkemizden yetişip Avrupa'ya giden futbolcu sayımız çok az olduğu gibi bu futbolcularda malesef tutunamıyorlar. Hala iyi futbolcuysan çok büyük kulüplerde oynamalısın mantığı ülkemizde hakim. Bende isterim Türk futbolcuları çok büyük takımlarda görmek ama imkan olmasa bile büyük liglerde oynamanın çok büyük avantajları var.

Tuncay Şanlı'da Middlesbrough'a giderken bu mantıkla gitti ve oynadığı iki sezonda çok büyük başarı kaydettiğini söyleyebilirim. Attığı goller ve gösterdiği mücadele sayesinde kendisine Cesur Yürek, Hz. İsa gibi yakıştırmalar bile yapıldı. Ama takımının kötü olması yüzünden küme düşmekten kurtulamadılar ve Tuncay'da kendini kanıtlayabilmek adına Stoke City'e transfer oldu. Aslında Tuncay ilk etapta başarılı oldu çünkü Chelsea, Liverpool gibi takımlarla adı transfer dedikodularında geçiyordu ama bu transfer gerçekleşmedi. Stoke City'i gözümüzde küçültebiliriz ama o takımın Premier Lig'de oynadığını unutmamak gerekiyor.

Tuncay, Stoke City'e gittiği günden beri kendisini bir türlü gösteremedi ve istediği forma şansını bulamadı. Hatta antrenörü bir maçta Tuncay'ı oyuna yeni sokmasına rağmen altı dakika sonra çıkarınca bu çok konuşulmuştu ve Tuncay'ın takımdan ayrılmak istediği söyleniyordu. Tuncay Şanlı'nın menejeri bu konuda ''Bugün yönetici ve antrenörlerle görüştük. Tuncay, yaşanan olayın nedenlerini sordu. Yöneticiler ve antrenörler, yaşanan bu olaydan dolayı üzgün olduklarını söylediler ve Tuncay'dan özür dilediler. Yöneticiler ve antrenörler, Tuncay'dan çok memnun olduklarını ifade ederek, başka bir takıma göndermeyi düşünmediklerini ve milli futbolcudan her zaman faydalanmak istediklerini dile getirdiler. Tuncay, neden 6 dakika sonra çıkarıldığını sorunca, antrenörü beraberliği korumak ,çin böyle bir kararı uygun gördüğünü ifade etti. Tuncay da bunu anlayışla karşıladı.'' şeklinde konuştu.

Tuncay Şanlı'nın ısrarla Premier Lig'de kalmak istemesine büyük saygı duyuyorum. Kendisine bir rota çizmiş ve bu rotanın asla dışına çıkmıyor. Premier Lig dışında önemli kulüplerde oynama potansiyeli olmasına rağmen ısrarla bu ligde kalmayı tercih ediyor. Stoke City'de istediği şansı bulamaması ise onun şanssızlığı olarak görüyorum. Boro'da da ilk zamanlarda oldukça fazla zorlanmıştı ama sonrasında takımın önemli yıldızlarından birisi olmuştu. Hatta Boro onu takımda tutabilmek adına da çok büyük çaba sarfetmişti. Tuncay Şanlı'nın formu çok önemli çünkü kendisi Milli Takım için çok önemli bir futbolcu. Bu yüzden yeniden forma şansını yakalaması ve futbol olarak yükselmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir