1 Kasım 2009 Pazar

Yusuf Şimşek & Holosko

Yusuf Şimşek haberlerini ve Holosko'nun Beşiktaş Dergisi için verdiği röportajı görünce bu iki futbolcu hakkında yazmak istedim. Çünkü geçtiğimiz sezonun joker futbolcusu ve bir bakıma şampiyonlukta kilit futbolcu olan Yusuf Şimşek bu sezon yokları oynuyor. Holosko ise en büyük özlemi olan Şampiyonlar Ligi'nde sakatlığı yüzünden forma giyemiyor. Beşiktaş'ın çıkışa geçtiği şu günlerde kadroda sağlam bir Holosko mükemmel işler yapabilirdi. Yusuf Şimşek ise bu sezon oldukça fazla şans bulmasına rağmen geçtiğimiz sezon gösterdiği performansı aratıyor.

Yusuf Şimşek'i aslında attığı gollerle falan pek kıyaslamamak lazım. Yusuf'un katkısı gol atmaktan ziyade maç içinde yapacağı bir ince hareketle maçı getirmek olur. Böyle futbolcular her zaman kadrolarda bulunmalıdır ve her zaman onlara ihtiyaç duyulacaktır. Beşiktaş geçtiğimiz sezonun devre arasında yaptığı Ernst ve Yusuf Şimşek transferleriyle bir bakıma şampiyonluğun kilitini açmışlardı. Çünkü takımın böyle futbolculara oldukça fazla ihtiyaçları vardı. Yalnız Yusuf Şimşek hamlesi uzun zamandır şampiyonluğa hasret bir takımda kısa günü kurtarmak için yapılan bir transferdi. Zaten Mustafa Denizli'de bana sorarsanız geleceği kurtarmak yerine günü kurtarma hamlesiydi. Geçtiğimiz sezon Yusuf Şimşek Beşiktaş'ta 17 lig maçına çıkmıştı ve ligde 3 kritik gol atmıştı ama bu goller takıma şampiyonluğu getirmişti. Ayrıca gösterdiği mükemmel performansla bizlere yıllanmış şarap izlenimi vermişti. Bu sezon ise 5 lig, 2 Şampiyonlar Ligi maçına çıkmasına rağmen henüz bekleneni veremedi. Mustafa Denizli'de bu sezon kurduğu sistemlere ve kadro tercihlerine bakarsak bir çok futbolcusunu farklı bölgelerde oynattı. Mevkisi en çok oynatılan futbolcuda Yusuf Şimşek oldu. Tarzı ve yapacakları belli bir futbolcuyu alakasız bölgelerde oynatınca performans alamamak çok doğaldır. Üstüne bana sorarsanız çok gereksiz bir transfer olan Tabata'da gelince Yusuf Şimşek'in papucu iyice dama atılmış oldu. Yusuf aslında Beşiktaş'ta görevini yapmıştır ve geçtiğimiz sezon şampiyonluk gelirken başarılı olmuştur. Ondan bu sezonda olağanüstü şeyler beklemek yanlış.

Beşiktaş son haftalarda çıkışa geçmesine rağmen hücum bölgesinde oldukça fazla sorunlar yaşıyor. Her hafta farklı futbolcular hücumun değişik bölgelerinde deneniyor ama Beşiktaş maçları çok kısır geçmeye başladı. Sezonun başlarında pozisyona girmelerine rağmen golle buluşuyorlardı ama son zamanlarda çok hücumcu görünmeseler bile gol atmayı başarıyorlar. Beşiktaş'ın kadrosunda çok kaliteli ofansif futbolcular olmasına rağmen bunların en değerlisi bana göre Holosko'dur. Çünkü bir çok mevkide oynayabilen, hızlı, bitirici ve güçlü bir futbolcu. Beşiktaş'a geldiğinden bu yana gösterdiği performans inanılmaz ve özellikle geçtiğimiz sezon gelen iki kupada payı çok büyüktü. Beşiktaş'ın şu an oynadığı sistemde Holosko'ya oldukça fazla ihtiyacı var. Ofansif futboldai, kurulan tempoda böyle futbolculara oldukça fazla ihtiyaç olunuyor. Tıpkı Galatasaray'da Keita oynamayınca hücum futbolunda belirgin sorunlar yaşandığı gibi. Yıldırım Demirören Beşiktaş'ın başkanı olduğundan bu yana inanılmaz paralara çok fazla futbolcu transfer etti. Bu transferler içerisinde en pahalı futbolculardan birisi Holosko oldu ama gelen pahalı isimlere baktığımda en verimli futbolcununda Holosko olduğunu söylemeliyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir