16 Aralık 2009 Çarşamba

Devreyi Hangi Takım Lider Kapatır?

Ligin son hafta maçları oynanacak bu hafta. Daha sonra hemen hemen 1 aylık bir ara verilecek. Yeni sezon öncesi şüphesiz gündemimize transfer bombaları oturacak yine. Fakat lig bitmeden önce, son maçlara 2-3 gün kala biz liderliğe oynayacak takımlardan hangisinin sezonu mutlu kapatacaklarını düşünelim, bir beyin fırtınası yapalım dedik. Son maçları değerlendirdik. Ligin 17. haftasında liderlik ihtimali olan 5 takım var. Bunlar tablodaki sıralama ile; Kayserispor, Fenerbahçe, Galatasaray, Bursaspor ve Beşiktaş. Şimdi tek tek maçlara bakalım.

Kayserispor;
Serap; Ligin en sürpriz ekiplerinden birisi şüphesiz Kayserispor oldu. Gerçi bence Kayseri'nin yaşadığı kesinlikle bir sürpriz değil, istikrarın ta kendisiydi. Çünkü bir kaç sezondur önce Ertuğrul Hoca ile başlayan ve Tolunay Hoca ile devam eden performansları var. Liderlik yada şampiyonluk mertebesine ulaşarak sezonu tamamlamasalar da Anadolu kulüpleri içinde en önemli kulüplerden birisi. Oynadığı son 5 maçı da kazanarak 34 puan ile liderliğe oturdu. Son maçını cumartesi günü Antalyaspor ile yapacak.

Burak;
Kayserispor zaten bir kaç yıldır bu seviyelere gelmek için büyük çaba sarfediyor. Yani birden kafaya oynamadan ama belli bir çizgiyi yakalayarak bu noktaya geldiler. Bugün baktığımızda Anadolu takımlarına oranla iyi olan bir bütçeleri ve çok iyi bir stadyumları var. Ertuğrul Sağlam'ın kurduğu bu çizgiyi Tolunay Kafkas'la devam ettiriyorlar. En önemlisi takımda inanılmaz bir sabır var ve uzun vadede düşünmenin yararlarını görüyorlar. Şu an takım olarak çok formda durumdalar ve kendi evlerinde büyük ihtimalle Antalyaspor'u yenip ilk yarıyı lider bitirecekler. Sezon sonuna kadar bu yarışın içinde olurlar mı bilmiyorum ama bu çizgiyi korumaya devam ettikleri sürece çok başarılı yılların onları beklediğini söyleyebiliriz.

Fenerbahçe;
Serap; Ligin 34 puanlı diğer takımı Fenerbahçe. Zirveyi Kayserispor ile birlikte paylaşıyorlar. Son 4 maçında Beşiktaş, Kasımpaşa ve Eskişehirspor'a mağlup olduktan sonra Ankaragücü'nü geçtiğimiz hafta kılı kılına yendiklerini söylemek mümkün. Lige hızlı girdiler çabuk yoruldular. Yine de zirveden düşmediler. Son maçlarında Trabzon deplasmanına gidecekler pazar akşamı. Şenol Hoca ile başlayan fırtına, feneri söndürebilir de alevlendirebilir de.. Bekleyip göreceğiz

Burak;
Lige yaptıkları muhteşem girişin ardından büyük bir düşüş yaşandı ve şu anda ligin ilk yarısı bitse bizde sorunlarımızı düzeltsek diye düşünüyorlar. Trabzonspor deplasmanının tarihi Fenerbahçe için çok kötü oldu. Çünkü düşüşte ve sorunlarla boğuşan bir Fenerbahçe, forma girmeye başlayan, çıkışta bir Trabzon deplasmanına gidecek. Fenerbahçe'nin bu maçta işinin çok zor olduğunu düşünüyorum.

Galatasaray;
Serap; Bursa'ya mağlup olan, Manisa ve Büyükşehir Belediye ile de berabere kalan Galatasaray şüphesiz 5 takım içinde en şanssız olanı. İyi oynadığı maçlarda puan kaybederek bu şanssızlığı yaşıyor. Toplanan 33 puan ile liderliğe en yakın takımlardan bir tanesi. Son maçı Gençlerbirliği ile Samiyen'de yapacak olması avantaj gibi görünse de maçtan 3 gün önce oynanacak Sturm Graz mücadelesi takımı mental olarak yorabilir. Son hafta galip geldikten sonra kalpler Trabzon için atacak şüphesiz..

Burak; Manisaspor ve Belediye maçlarından alınacak galibiyetlerle Galatasaray ligin ilk yarısını çok rahat lider bitirebilirdi. Ama son haftalarda oynanan futbol beni yeniden umutlandırmaya başladı {uzun vadede zaten umutluyum}. Gençlerbirliği ligin iyi futbol oynamaya çalışan takımlarından birisi ve çok güzel bir maç izleyeceğiz. Ama Galatasaray ne olursa olsun bu maçtan galibiyetle ayrılacaktır ve ligin ilk yarısını 2. sırada bitirecektir diye düşünüyorum. Aslında bu sistemin oturmasının daha uzun bir süreçten geçeceğini ve başların sıkıntılı olacağını düşünüyordum. Ama ligin ilk yarısını liderden bir puan geride bitirmek ve Avrupa Ligi gruplarında da rahat lider olmak Galatasaray'da işlerin sezon başında düşünülen noktadan daha iyi olduğunu gösteriyor.

Bursaspor;
Serap; Galatasaray'ı yenerek zirveye yaklaşan, fakat Kayserispor'a karşı aldığı şok mağlubiyetle zirvenin gerisinde kalan Bursaspor itiraf etmek gerekirse şu anda ligin en iyi futbol oynayan ekibi. Geçtiğimiz haftayı Ankaraspor maçı ile dinlenerek geçirdiler ve şu anda 32 puanları var. Son haftada Beşiktaş deplasmanına konuk olacaklar ki kolay geçeceğini sanmıyorum iki taraf için de.

Burak;
Kayserispor'da olduğu gibi Bursaspor'da bu sene önemli işler yapıyor ve daha da iyi işler yapacak gibi duruyorlar. Ama Kayserispor'a göre dezavantajları var çünkü finansman açısından iyi durumda değiller ve ligin devre arasında Sercan Yıldırım, Volkan Şen gibi futbolcuları üç büyüklerde görebiliriz. Onlarda Beşiktaş ile zorlu bir maça çıkacaklar. Maçın skorunun ne olacağını bilmiyorum ama çok zevkli bir maç bizleri bekliyor.

Beşiktaş;
Serap; Gelelim son ekip olan Beşiktaş'a. Üst üste Fenerbahçe ve Manchester United maçlarını kazanan Beşiktaş son maçlarında Cska'ya mağlup olarak Avrupa defterini kapattığı gibi, ligde de Diyarbakır ve Manisa ile berabere kalarak zirvenin biraz gerisinde kaldı. Topladığı 32 puan ile averaj farkı da göz önünde bulundurarak ligin 5. sırasında olduğunu görüyoruz Beşiktaş'ın. Son maçını biraz evvel de yazdığım gibi Bursa ile oynayacak. Bursaspor ile Beşiktaş maçları genelde gergin geçer. Bu maçta dilerim yalnızca futbol konuşuruz.

Burak;
Beşiktaş ise lige büyük düşüşle başlamalarına rağmen sonradan yaptıkları çıkışla bir anda çok iddialı konuma geldiler. Son Manisaspor maçında berabere kalmalarına rağmen lig başlarında bulundukları duruma baktığımızda çok iyi durumdalar. Bursaspor maçından alınacak bir galibiyet onların ligde çok iyi bir yerde olmasını sağlayabilir. Ama pozitif futbol oynamaya çalışan takımlara karşı zorlandıklarını düşününce Bursaspor karşısında işleri zor.

2 yorum:

  1. Son hafta Trabzon Fenerbahçeyi yener, Kayserispor Antalyaspor ile berabere kalır. Bursa Beşiktaş maçı klasik beraberlik hatta skor veriyorum: 0-0, olmadı 1-1, hiç olmadı 2-1. Ve son tahminimde bu sonuçları kıskanan Galatasaray da evinde Gençlerbirliği ile berabere kalır. şaka bi yana bu hafta beşiktaş ve bursa'nın karşılaşıyor olması bir de pek iyi günler geçirmeyen Fenerbahçe'nin Trabzon deplasmanına gidiyor olması ile liderlik için en önemli Rakipler Galatasaray ve Kayserispor olacak.

    YanıtlaSil
  2. Kayseri bırakmaz. Antalya'nın oynadığı futbolu izledik. Kayseri lider kapatır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir