16 Aralık 2009 Çarşamba

Dünya Basketbol Şampiyonası Grupları

Önümüzdeki sene ülkemizde düzenlenecek olan Dünya Basketbol Şampiyonası'nın kuraları bugün çekildi. Dört senede bir yapılan organizasyon 2010'da 28 Ağustos-12 Eylül arasında olacak. 4 ilde oynanacak müsabakalar ülkelerin gruplarını da etkileyecekti. A grubu takımları Kayseri'de, B grubu takımları İstanbul'da, C grubu takımları Ankara'da ve D grubu takımları da İzmir'de karşılaşacaklar. 6 takımlı gruplarda ilk 4 sırayı alan takımlar bir üst tura çıkacaklar. Üst tura çıkan 16 takım çeyrek final mücadelesi verecek. Şampiyonada 6'şar takımdan 4 grupta oynanacak birinci tur gruplarına, rekabet düzeyine göre her kıtadan dengeli dağılım yapıldı. Şampiyona formatı gereği, aynı grupta Avrupa kıtasından en fazla 3, Amerika kıtasından ise en fazla 2 takım bulundu. Türkiye, kura çekiminden önce 2. torbada yer alıyordu. Kura çekiminin ardından 1. torbadan Yunanistan, 3. torbadan Porto Riko, 4. torbadan Rusya, 5. torbadan Çin ve 6. torbadan Fildişi Sahilleri ile birlikte C grubuna düştü. Ankara'lı basketbolseverler milli takımımızı destekleyecekler. Son 16'ya kalan takımlar diğer gruplardaki takımlarla çapraz şekilde eşleşecekler. Grubumuz D grubu ile eşleşecek. Grup birincileri diğer grubun dördüncüleriyle, grup ikincileri ise diğer grubun üçüncüleriyle eşleşecek. Almanya, Rusya, Lübnan ve Litvanya'nın wild card ile katılacakları turnuvada, Amerika Olimpiyat Şampiyonu sıfatını elinde bulunduran takım. Yine Amerika'nın domine edeceği bir şampiyona olacak. Milli Takımımıza başarılar diliyoruz.


Burak Eren: İyi bir gruba düştüğümüzü söyleyebilirim. Yunanistan ve Rusya'ya karşı önemli mücadeleler vereceğimizi düşünüyorum. Yunanistan basketbolda bir ekol durumunda ve güçlü savunmaları ile bir yerlere geliyorlar. Türkiye'de her zaman onlara karşı zorlanmıştır. Ama ev sahibi avantajımızı düşünmemiz gerekiyor. Rusya'da ise Kirilenko şampiyonada yer alacağını açıkladı. Kirilenko, NBA'de ne kadar kötü seneler geçiriyor gibi görünse bile Milli Takım'da çok farklı bir kimlik kazanıyor. Sağlıklı bir Yao Ming'i de Türkiye'ye karşı izlemek güzel olacak. Porto Riko ise ekol olarak bizlere çok ters ve nerede ne yapacakları belli olmuyor. Fildişi Sahili ise futbolun ardından basketbolda da ben varım mesajını vermış ama bu grupta işi çok zor.

Diğer gruplara baktığımda ise A grubu diğer gruplara göre daha rahat bir grup olmuş. Sırbistan ve Arjantin bu grupta ön olana çıkan ekipler. Kayseri'li basketbolseverler Ginobili, Nowitzki gibi NBA yıldızlarını şehirlerinde görecekler. B grubunda ilginç eşleşmeler görüyoruz. Mesela ABD - İran eşleşmesi çok ilgi çekici. Bu grupta ABD rahat birinci olur ve Slovenya ile Brezilya ikincilik mücadelesi verirler. D grubunda ise daha sert mücadeleler izleyeceğiz. İspanya, Fransa ve Litvanya'nın aynı grupta olması seyir zevki bakımından büyük avantaj. Son olarak çoğu NBA yıldızı bu şampiyonalarında ülkelerinin formasını giymek istediklerini açıklıyorlar. Bu aslında Türkiye için çok güzel bir haber. Bizleri çok güzel bir Dünya Şampiyonası'nı bekliyor diyebilirim.

Son olarak gruplar ve şehirleri;

A Grubu (Kayseri): Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Almanya, Angola, Ürdün

B Grubu (İstanbul): ABD, Slovenya, Brezilya, Hırvatistan, İran, Tunus

C Grubu (Ankara): Yunanistan, Türkiye, Porto Riko, Rusya, Çin, Fildişi Sahili

D Grubu (İzmir): İspanya, Fransa, Kanada, Litvanya, Yeni Zelanda, Lübnan

2 yorum:

  1. Takımın tecrübeli olması lazım 2009Avrupa şampiyonasında ki gibi bir kadroyla çıkarsak kimse ümitlenmesin birşey yapamayız her bölgede kesinlikle bir tecrübeli isim olmalı bunların yanına da genç isimler getirilmelir. Eğer Tanjevic egolarıyla yine gençleri çağırırsa kendi ipini kesmiş olur bu sefer.

    YanıtlaSil
  2. Amerika'nın İstanbul'a düşmesi kötü olmuş.İstanbul'da basketbol zaten izleyici kitlesine sahip Anadolu şehirlerinin buna daha çok ihtiyacı vardı.Özellikle Ankara ve Kayseri civarındaki illerden katılımın yoğun olcağı kesindi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir