13 Aralık 2009 Pazar

Kurtarıcı Nobre Ve Uğur İnceman {Manisaspor 1-1 Beşiktaş}

Başlıkta yazdığı gibi bir takımın kurtarıcıları Nobre ve Uğur İnceman olursa o takımda büyük sorunlar var demektir. Bu oyuncu değişikliklerini gördüğümde aslında Mustafa Denizli'nin boyuna defansif taktiğine hak vermeye başladım. Çünkü hücum oyuncuları çok formsuz durumdalar ve savunma tarafında takım çok iyi olmasına rağmen hücum tarafında istenilen konuma bir türlü gelemiyorlar. Takımın santraforlarına baktığımızda her maç aynı çizgide devam edemeyen bir Bobo ve en son ne zaman gol attı unuttuğum bir de Nobre. Buna rağmen Beşiktaş özellikle maçın ilk yarısında ve son on dakikada önemli işler yaptı ve galibiyeti getirecek pozisyonları buldu. Zaten kadroya baktığımda CSKA Moskova maçının aksine biraz daha hücuma yönelik bir kadro gördüm. Yine temel felsefe defans olmasına rağmen Nihat'ın oynaması Beşiktaş'ın hücumlarına renk getirdi. Manisaspor'da buna karşılık defansif bir çizgi göstermeyip onlarda Beşiktaş kalesine yüklenince çok sayıda pozisyon olmayan ama bol duran toplu, mücadele gücü yüksek bir maç izledik. Beşiktaş'ta, Manisaspor'da galibiyet getirecek pozisyonları buldular, çok çalıştılar ve bu maçın hakkı beraberlikti dedirttiler. Ama en başta dediğim gibi Beşiktaş gibi bir takım maç 1-1 iken maçı çevirsin diye Uğur İnceman ve Nobre gibi futbolcuları oyuna sokmak zorunda kaldığı için sıkıntı yaşıyor.

Beşiktaş'ın Diyarbakırspor maçında da Manisaspor maçında da son vuruşlarda çok yetersiz kaldığını ve etkili bir santraforları olmadığı için işin bitirme noktasında yetersiz kaldığını görüyoruz. Böylesine defansif bir kadro takımı bir yere kadar getirir ama bulduğunu atamazsan daha çok puan kaybı yaşarsın. Beşiktaş'ın ligin devre arasında mutlaka bir santrafor alması gerekiyor ve mutlaka Nihat'ın kendisini toparlaması gerekiyor. Performans olarak baktığımda çok iyi maçlar çıkarmasına rağmen son vuruşlarda istediğini yapamıyor. Ben bunu biraz şanssızlığa bağlıyorum ama Nihat'a da belli bir süre vermek lazım. Son yıllarını hep sakatlıklarla geçirmiş ve sezon başında hazırlık kamplarında çok iyi hazırlanamamış bir futbolcunun böyle olması doğal. Geçtiğimiz sezon Emre Belözoğlu örneğini aklınıza getirirseniz durumun anlaşılırlığı ortaya çıkıyor. Bu arada Ersun Yanal jenerasyonu takımlarının şu sık faul yapma hastalığından kurtulamadığını görüyorum. İstatisliklerde faul oranlarına baktığımda Manisaspor yine almış başını gitmiş.

1 yorum:

  1. nihat'a gereken tek şey özgüven. beşiktaş'a geldiğinde taraftarlar villarreal'deki nihat'ı beklediler. başta bitiricilik dahil her anlamda kötüydü. sonradan hırsıyla, mücadelesiyle iyi maçlar çıkarsada üstündeki baskıdan dolayı goller atamadı, atamadıkça taraftar yüklendi, taraftar yüklendikçe bir oyuncuda olması gereken en önemli şeylerden biri olan özgüvenini yitirdi.

    beşiktaş'a gelirsek, ocak ayına kadar sabredebilirim. ocakta tüpçü gider, ölüsüde diriside bu takıma çok lazım olan delgado gelir ve yeni yönetim etkisiyle düzgün transferler gerçekleşirse beşiktaş eski yıllarına dönecektir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir