5 Aralık 2009 Cumartesi

Yiğit Şardan'lı Galatasaray Daha Güçlü

Galatasaray'da Adnan Polat başkan olarak göreve geldiğinden bu yana sürekli vizyon hamlelerinden ve Galatasaray'ın kurumsal olarak sürekli çıkışa geçtiğinden bahsediyoruz. Futbol takımına yapılan sansasyonel transferlerden ziyade kulübe ekstra katkı sağlayacak projeler geliştiriliyor ve bunlardan önemli kazançlar elde ediliyor. Özhan Canaydın yönetiminde Galatasaray Store ile Adnan Polat yönetiminde Galatasaray Store gelirlerini bile karşılaştırsak ne dediğim daha iyi anlaşılacaktır. Tabi bu finansal ve kurumsal hamlelerde en büyük pay sahibi Yiğit Şardan'dı. Zaten yaptığı iş gereği bu konularda büyük uzman olan Yiğit Şardan bilgisini, birikimini Galatasaray'a mükemmel şekilde aktarmıştı ve çok olumlu projeler geliştiriyordu. Yalnız bu basketbol mevzusunda olan karışıklıklar yüzünden Yiğit Şardan yönetimden istifa etti ve çok önemli bir yöneticiyi kaybettiğimiz için çok üzülüyordum. Çünkü onun görevden ayrılması demek Galatasaray adına çok büyük bir kayıp olacaktı ve gelişen projelerin ilerlemesi adına çok büyük bir handikap olacaktı.

Adnan Polat'ın Yiğit Şardan'dan bu kadar kolay vazgeçeceğini zaten zannetmiyordum ve Galatasaray yönetimi bu konuda çok olumlu bir hamle yaptı. Yiğit Şardan, yönetim kurulunun bugün aldığı kararla Galatasaray Kulübü Başkan Danışmanlığı ve Galatasaray İletişim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine getirildi. Yiğit Şardan böylece daha rahat hareket edebilecek ve uygulamaya koyduğu projeleri daha rahat gerçekleştirebilecekti. Çünkü başkandan başka hesap vermesi gereken biri kalmadı böylece yönetime gelecek baskılardan korunmuş olacak. Bu açıdan yapılan Yiğit Şardan hamlesi Galatasaray açısından çok önemliydi diyebiliriz. Galatasaray TV, GStore, GSmobile, GS Bonus Card, GS Bilyoner ve bunun gibi bir çok projede Yiğit Şardan'ın büyük emeği bulunuyor.

Yalnız bu güzel haberin yanında çok ilginç bir haber daha geldi. Galatasaray'da patlak veren basketbol skandalının ardından yeni göreve gelen genel menejer Nur Gencer, görevinden istifa etti. Önce sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiği söylendi ve resmi site bu konuda açıklama yaptı ama Nur Gencer, Adnan Polat'ın kendisini istifaya zorladığını ifade etti. Nur Gencer'in geçmişine baktığımızda çılgın olarak niletelendirebileceğimiz bir yönetici olduğunu söyleyebiliriz. Yani lafını esirgemez, beklenmedik tepkiler verir ve kimsenin akıl erdiremeyeceği işlere imza atabilir. Bu istifa olayında yine lafını esirgememiş ve Adnan Polat'a tepkisini dile getirdi. Turgay Demirel'in kulüpler üzerinde etkisi olduğunu biliyordum ama bu kadar etklili olabileceğini tahmin etmiyordum. Eğer Nur Gencer'in ifadeleri doğruysa Turgay Demirel'in yaptığı baskılar sonucu Adnan Polat, Nur Gencer'in istifasını istemiş. Fenerbahçe taraftarı Tanjeviç konusunda federasyona sıkça tepkisini dile getiriyor ve sanırım Galatasaray taraftarıda bu olay karşısında mutlaka federasyona tepkisini dile getirecektir. Ayrıca son olarak Doğan Hakmeyez ve Çetin Yılmaz ikilisinin göreve geleceğini de dile getirerek açıklamalarına son soktayı koydu. Doğan Hakyemez ve Çetin Yılmaz ikilisini aslında görevde görmek isterim ama bu şekilde değil. Bu ikili basketbola büyük hizmetlerde bulundular ve ikisi de iyi bir Galatasaray'lı. Bakalım Galatasaray'da basketbol konusunda yaşanan çalkantılar daha ne kadar devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir