18 Ocak 2010 Pazartesi

Colin Kazım Toulouse'da

Colin Kazım'ın futboluna baktığımda Fenerbahçe formasıyla oynadığı 2.5 sezonda büyük değişimler olduğunu gözlemliyordum. Kendisini İngiltere'de oynarken fazla takip edemiyordum ama Milli Takım'a çağrıldığında da, Fenerbahçe'ye transfer olduğunda da santrafor olarak transfer edilen bir isimdi. Fenerbahçe'de oynadığı dönemde ise santrafordan ziyade hücümun sağ kanadında oynamaya başladı ve çok başarılı oldu. Zico döneminde başlayan gelişimi, Euro 2008'de tavan yaptı, sonrasında Aragones döneminde takım olarak yaşanan düşüşle beraber yıldızı söner gibi oldu ama bu sezon ligin ilk yarısında müthiş işler yaptı diyebiliriz. Kimse Kazım'ın oynamasını beklemiyorken Daum ona güvendi, formayı verdi ve takımın banko futbolcularından birisi yaptı. Zaten bunca yaşanan sorundan sonra Kazım hala Toulouse gibi bir takıma transfer oluyorsa ligin ilk yarısında gösterdiği performansın bunda büyük etkisi var.

Kazım dediğim gibi büyük bir potansityel, yönlü bir futbolcu ve futboluna yöneldiği zamanlarda büyük patlamalar yapabilecek bir isim. Ama eğlenceye düşkün oluşu, rahat tavırları, bazen vurdumduymaz hareketleri Kazım'ın Fenerbahçe taraftarları tarafından fazla benimsenememesine yol açtı. Yani en iyi futboluyu oynadığı dönemlerde bile Fenerbahçe'li bazı taraftarların kafasında Kazım şu takımdan gitse de kurtulsak düşüncesi hakimdi. Çünkü Kazım'ın bu tavırları oynadığı futbolun çok fazla üzerine çıkıyordu ve konuşuluyordu. Elbet bir gün bu tip skandallara imza atacağı biliniyormuş gibi bir durum vardı. Takım içerisinde dengeleri korumak, ipleri ele almak adına Kazım operasyonunu bu yüzden doğru buluyorum. Takım içerisinde bekli eksikliği duyulacak çünkü önemli bir futbolcuydu ama huzur ve disiplin bence daha önemli unsurlardır.

Toulouse bence çok önemli bir takım ve Kazım'ın eline büyük bir şans geçti. Lig Radyo'da Mehmet Ayan'ın dediğine göre sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşıldı ve Toulouse futbolcunun bonservisini almak istiyorsa 3.5 milyon avro gibi bir rakam ödeyecek. Kazım'ın geliş maliyetini düşününce Fenerbahçe'nin bu transferden kazanç sağladığını söylemek gerekiyor. Üstelik kadro dışı bırakıp piyasasını düşürmesine rağmen iyi bir transfer oldu. Kazım'ın tavırları Fransa Ligi'nde bana sorarsanız çok fazla göze batmaz ve futbolunu daha fazla konuşturacaktır. Fransa Ligi kendisini kanıtlaması açısından çok önemli bir sahne oldu ve buradan doğru daha büyük bir transfere imza atabilir. Toulouse şu anda Fransa Ligi'nde 11. sırada bulunuyor ama çok önemli bir kadrosu var ve son yıllarda Avrupa arenasında da önemli işler yapıyorlar. Böylece Mevlüt Erdinç'ten sonra Fransa Ligi'nde bizleri Kazım'da temsil edecek. Herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Gerek Fenerbahçe gerekse Kazım açısından bana sorarsanız hayırlısı oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir